Mnichov - Olympia 2016

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

ren

Příspěvek#31 » sob 23. črc 2016, 10:09

To je dobrý nápad, já se půjdu léčit, ty se dojdi přihlásit na kurzy pravopisu. To jsem zvědavý, kdo z nás to první zvládne.

Octopuss

Příspěvek#32 » sob 23. črc 2016, 10:16

Můj pravopis je v pořádku, ale ty vypadáš na hranici svéprávnosti.
Věříš i na chemtrails?

ren

Příspěvek#33 » sob 23. črc 2016, 10:21

blbý turisti

Ne, ale věřím na to, že ty budeš dvacetiletý mladíček který se domnívá, že pozřel Šalamounův výkal. A tímto končím OT debatu, kterou stejně admin co nevidět pročistí. Jdi za roh, dej si pohlavek a pořádně přitlač, děláš to pro sebe.

Octopuss

Příspěvek#34 » sob 23. črc 2016, 10:25

Ano tati.

Lynx

Příspěvek#35 » sob 23. črc 2016, 11:29

Podle aktuálních informací ve sdělovacích prostředcích měl dvojí (íránské a německé) občanství, narozen v Mnichově. Tolik k tomu, koho pustit na střelnici podle barvy občanství.

Had666

Příspěvek#36 » sob 23. črc 2016, 16:11

Velice rozumný názor.
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/7 ... zbran.html
Asi přehodnotim nošení.

hackerjack

Příspěvek#37 » sob 23. črc 2016, 16:16

Nevím, jak je to v Íránu, ale v Německu se na střelnici bez řádného členství ve střeleckém spolku nedostaneš. Má to výhody i nevýhody. Ale diskutovaného německého Íránce tohle evidentně netrápilo. A ani neměl problém obstarat si nelegálně GK pistoli, na kterou by jinak legálně v Německu dosáhl až po absolvování poměrně složitých procedur, které obsahují také psychologické dobrozdání, nejdříve v jednadvaceti letech.

JardaB

Příspěvek#38 » sob 23. črc 2016, 17:20

Stale nejak ve zpravodajstvi postradam informaci, jak se k te pistoli dostal - to by snad mel byt celkem problem, pokud neni spojen s IS a nesel ji fasovat do mesity...

Chip

Příspěvek#39 » sob 23. črc 2016, 17:31

V každé komunitě existuje nějaké zločinecké podsvětí, které, i když to nejsou zrovna teroristi, ti za prachy rádi seženou cokoliv. A že jsou vazby mezi teroristickými a zločineckými skupinami je známá věc.

paza

Příspěvek#40 » sob 23. črc 2016, 17:45

Zajímavý rozhovor, stále častěji se ozývá (konečně!) vhodnost izraelského modelu...

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-lumir ... domaci_pku

Patton

Příspěvek#41 » sob 23. črc 2016, 19:17

Had666 : Já už mám taky nošení přehodnoceno, ale chybí mi k tomu ještě taková maličkost a to zavedený Izraelský model v naší legislativě.

Sedmej

Příspěvek#42 » sob 23. črc 2016, 19:26

vysvětlí mě někdo proč se tu tak často opakuje izraelský model nošení zbraní? cituji co jsem našel o vydání licence na držení zbraně na Tyden.cz: "Licence se vydávají osobám, u nichž je držení zbraně opodstatněné. Žadatelům musí být více než 21 let a občany Izraele musejí být nejméně tři roky.
Požaduje se také zdravotní a psychiatrické vyšetření, prověřuje se minulost, žadatelé musejí projít výcvikem ve střelbě. Osoba může vlastnit jenom jednu zbraň a s ní jednorázově dostane padesát nábojů. Každé tři roky se musí žádat o prodloužení licence a osoba musí projít dalším testem na střelnici. Je také nezbytné, aby prokázala, že má doma bezpečné místo k uložení zbraně."

Po tomhle tu tak moc voláte?

(ještě tam píšou, že zaměstnanci ozbrojených složek si mohou zbraň brát domů)

pelanj

Příspěvek#43 » sob 23. črc 2016, 19:51

Jestli ono to není myšleno spíš tak, že nosí hromada lidí.

Ani není (údajně) potřeba vlastnit zbraň, stačí zajít na policejní stanici a vyfasovat ji.

Taky mám pocit, že ta informace není už úplně aktuální - tyden.cz bych jako solidní zdroj moc nebral.

Edit: http://m.jpost.com/Arab-Israeli-Conflic ... RFODY0MDI=

Viz třeba tento článek. Mimochodem, až na psycho vyšetření je to u nás nastaveno dost podobně.
Naposledy upravil(a) pelanj dne sob 23. črc 2016, 19:57, celkem upraveno 1 x.

moony666

Příspěvek#44 » sob 23. črc 2016, 19:55

protože asi někdo viděl na netu fotky, kterak kozatý blondýny pravděpodobně ruskýho původu nosej v Izraeli na rameni kabelku a MP5. Mě osobně by stačil bohatě českej model, aniž by do něj nějakej přiblbelej eurohujer strkal rypák. Máme jeden z nejlepších zákonů o zbraních a střelivu v Evropě, ne li na světě, stačí si ho udržet dle mého..
Když nebudu zabíhat do podrobností, tak v Izraeli mohou mít zbraň jen "vyvolení", rozhodně ji nerozdávají k párku v rohlíku....

JardaB

Příspěvek#45 » sob 23. črc 2016, 19:58

To je dobra otazka jak to tam vlastne je. Ono je v podstate ze vseho nejdulezitejsi, aby ty zbrane meli jen spravni lide a to je asi klicovy problem, jak to zajistit. U nas to zatim celkem funguje pres spolehlivost a u nich treba tak, ze domorodci maji vycvik a jsou prislusniky ozbrojenych slozek a ostatni to maji slozite?

Zpět na