CZ Shadow 2

TSH2

Příspěvek#181 » pát 22. črc 2016, 21:34

Ale to jsem nezpochybnil... Měj se... :)

xdman

Příspěvek#182 » úte 2. srp 2016, 11:00

Zdravím, víte někdo jaký je rozdíl mezi Shadow 2 v černé barvě a Shadow 2 Urban Grey? Obvolával jsem to a mají zatím všude jen v barvě Urban Grey. Po telefonu mi v prodejně v UB řekli, že černá by měla mít závěr a rám teniferovaný. Urban Grey prý jen závěr.

OndrasFM

Příspěvek#183 » úte 2. srp 2016, 11:08

Zásadní rozdíl je v gripu (úchopu) Černá verze má vrstvu díky černění tenčí a zdrsněné části lépe plní svou funkci. Lak (šedý) je hrubší a ostré úchopové části tak dobře nesedí v ruce. Jde taky o osobní preferenci. :-)

xdman

Příspěvek#184 » úte 2. srp 2016, 11:50

Jedná se mi o to, že pokud by byl závěr i rám teniferovaný, tak by podle mě byla i větší životnost zbraně než když bude jen závěr teniferovaný a rám ne. To by bylo samozřejmě poznat až při větším nástřelu. Pokud by se řešil jen vzhled, tak je to na vkusu.

TSH2

Příspěvek#185 » úte 2. srp 2016, 11:54

xdman: lakování vypadá vždy lépe (dobře )jen když je nové.... mám tenifer a lakům se snažím vyhnout, ale fakt je to věc vkusu.. Na Orangi lak není a zatím je vše jako nové rok / ca 8 tis vystřeleno) a rozhodně ji nešetřím...

OndrasFM

Příspěvek#186 » úte 2. srp 2016, 13:12

Na S2 Urban grey je teniferace závěru a lakovaný rám. Základem pod lakem je fosfátování. Celé se to ponoří do fosfátové lázně, pak stříkne barvou a strčí do pece. Životnost je vynikající. Pokud s ní nebudeš mlátit o nějaký kov. A třeba plastové pouzdro taky lak zvládá dobře. To, že Orange není v laku slyším prvně .

TSH2

Příspěvek#187 » úte 2. srp 2016, 13:32

OndrasFM : aspoň se to tak tváří, nehádám se.. Jinak by byla otlučená (a přirozeně oleštěná myslím :-) ) , protože opravdu dostává.. Jestli je na Orange povrchovka barva, tak opravdu nějaká super. A vlastně ani není nijak odřená na předku - hlavně boky rámu a závěru, kde ji dáváš do pouzdra (Hogue). Na Ghostu se nemá kde odřít :-) ..

OndrasFM

Příspěvek#188 » úte 2. srp 2016, 14:26

Je v matném laku. Povrchová úprava je stejná, jako klasický shadow. A vydrží to opravdu hodně. Mám nasušeno na prvním shadow min. 20 tis. taseni z plastu od Amadini ghost a lak není poškozený. Navíc nový včetně fosfátování se dělá ve zbrojovce za cca 1200,- Barva na výběru zákazníka černá nebo stribrna dual tone. Možná teď už by šla i ta Urban grey.

OndrasFM

Příspěvek#189 » úte 2. srp 2016, 14:30

V laku není tak ostrý checkring na pažbičce, jak jsem psal výše. Což mě osobně by vadilo aproto čekám na černý S2

TSH2

Příspěvek#190 » úte 2. srp 2016, 20:37

Jj, černý je ok.. Sám ho mám... :-)

xdman

Příspěvek#191 » čtv 4. srp 2016, 09:26

Tak co mám potvrzenou informaci ze dvou zdrojů, tak je, že na rámu Urban Grey je pod lakem také povrchová úprava arcor, což je v podstatě jiný název pro tenifer, takže v podstatě je to záležitost vkusu. Na životnost, funkci a podobně to nemá vliv.

OndrasFM

Příspěvek#192 » sob 6. srp 2016, 11:56

To TSH2
ty máš černý Shadow 2? Od Robina jako laděnou?

TSH2

Příspěvek#193 » sob 6. srp 2016, 12:49

Ondrasfm: Ano..

Bobo2222

Příspěvek#194 » sob 6. srp 2016, 13:34

Když jsem na střelnici měl chvíli po sobě obě verze v ruce, zdálo se mi že s Urban Grey mám plnější dlaň. Jsou na ni ty střenky tlustější ? Nedržel jsem ji dostatečně pevně a už jsem se k ní potom nedostal.

TSH2

Příspěvek#195 » sob 6. srp 2016, 13:42

opravdu pouze pocit - zkus poměřit posuvkou :) S originál střenkami je to stejné...

Zpět na