Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

tifik

Příspěvek#721 » čtv 1. zář 2016, 20:07

Vždyť říkám, že se ptám blbě. Ale když mi na něčem záleží, jsem dost paranoidní a potřebuju uklidnit :-)

Sam Jr.

Příspěvek#722 » pát 2. zář 2016, 09:18

bronzovej kartáček ti při šmrdlání sem a tam dost brzo vypelichá. nic víc se nestane :)

Sedmej

Příspěvek#723 » pát 2. zář 2016, 09:28

je chybou používat jen ten co dává Glock do kufříku? nebo mám raději koupit mosazný/bronzový? hlaveň s ním čistím po každých cca 100 ranách a nestřílím přebíjený a podobně.

davidoff

Příspěvek#724 » pát 2. zář 2016, 10:34

Premyslim kde vznika dojem, ze prebijeny naboje vic spini. Pokud pouzivam FMJ strely a delam navazku v optimalnich mezich, tak se budu zbran spinit stejne jako u tovarnich, ne?
Jinak ja osobne jsem jeste mosazny kartac snad nepouzil. Po ukonceni strelby protahnu hadem (aaaa tady vlastne kartacek je :D) nez mi zbran "zaschne" a pak doma rozeberu a vycistim.

tifik

Příspěvek#725 » pát 2. zář 2016, 11:21

Při používání jen silonoveho kartáčku a hada mi zůstává v hlavni nalepeny tombak. Proto občas protahnu i mosaznym.

Jirka-t

Příspěvek#726 » pát 2. zář 2016, 21:19

Sam Jr. píše:bronzovej kartáček ti při šmrdlání sem a tam dost brzo vypelichá. nic víc se nestane :)

takže to je obecně vlastnost bronzovejch kartáčů? Mně asi po 5. čištění takhle začala pelichat jakási čína, tak jsem ihned odsoudil soudruhy z PRC, ale koukám, že to bude asi v celým baráku. Jinak pokaždé čistím všema kefama od nejtvrdší po nejměkčí. Hlaveň se pak leskne jako moje pleš a já lépe usínám.

rcc

Příspěvek#727 » sob 3. zář 2016, 07:58

Ten nylonový kartáček dodávaný Glockem jsem hned vyhodil, takže ani nevím jak funguje. Hlaveň vystříkám Brunoxem a nechám působit. Mezitím čistím ostatní části zbraně, osobně tedy rozebírám Gločky po každé střelbě "do šroubku", kromě závěru. Ti co mají Glock ví, že to není žádný problém. Nakonec hlaveň projedu min 10x hadem, pak párkrát protáhnu kus utěrky z Kauflandu napíchnuté na špičce špejle. Ta ukáže, zda je tam ještě "bordel". Na konec opět párkrát hadem. Hlaveň je opět jako zrcadlo, střílím jen FMJ a origo SB. Největší spečence jsou u náběhu do komory a pak kolem drápku vytahovače. Tělo zbraně se čistí nejlépe, když je komlet odstrojeno, a že tam je bordelu. :-)

maciz

Příspěvek#728 » sob 3. zář 2016, 14:27

Sedmej: No já doufám, že kdyby to bylo chybou, tak by to výrobce do kufříku nedával, takže na hlaveň nic jiného nepoužívám. Navíc s tím čistím i revolver.

Har.Megido

Příspěvek#729 » ned 4. zář 2016, 08:43

Netušíte někdo, proč se hlaveň někdy tak znečistí, že to nejde pryč a někdy stačí ´párkrát protáhnout nylonem a je jak psí kulky? Používám stále stejné střelivo SB a vždy vystřílím skoro stejně, tj. cca 400 ks.

tomblaha

Příspěvek#730 » ned 4. zář 2016, 09:22

Možná mě ukamenujete ale co kdyby výrobce používal alternativní prachy od různých dodavatelů? samosebou tak že výsledné hodnoty střeliva jsou stejné ale právě špinivost může být jiná ?

Georg

Příspěvek#731 » ned 4. zář 2016, 19:29

Har.Megido píše:Netušíte někdo, proč se hlaveň někdy tak znečistí, že to nejde pryč a někdy stačí ´párkrát protáhnout nylonem a je jak psí kulky? Používám stále stejné střelivo SB a vždy vystřílím skoro stejně, tj. cca 400 ks.

Jestli to nebude tím, že po každém čištění v hlavni zůstane buď víc či méně čistícího prostředku, případně je více či méně setřen. Při další střelbě v závislosti na množství zbytku pak dojde k většímu či menšímu "zapečení" těchto zbytků čisticích či konzervačních prostředků. A podle toho se také odvíjí následné čištění, resp. jeho průběh - snadnost.

Har.Megido

Příspěvek#732 » ned 4. zář 2016, 20:34

Jakej by ale byl závěr? Vytřít po vyčištění do sucha nebo tam trochu oleje nechat?

Igrlik

Příspěvek#733 » pon 5. zář 2016, 07:27

Pred streľbou by mala byť hlaveň suchá, žiadny olej.

Georg

Příspěvek#734 » pon 5. zář 2016, 10:33

Nechat tzv. "jemný film" oleje (či jiného konzervačního přípravku, ale opravdu jen minimální množství). Před střelbou však vytřít do sucha.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#735 » úte 13. zář 2016, 10:53

A pokud nosíš, tak hlaveň musí být suchá... A protože nejsem prase, tak mám doma tzv. "čistého hada", kterým protahuji hlaveň pravidelně, aby tam nebyl bordel z nošení. Na hada dám trošku oleje a tím hlaveň protáhnul, jak byly horka, tak klidně dvakrát za týden. Výpary z potu se dostávají i do hlavně a je fajn hlaveň takhle udržovat.

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

Zpět na