Walther PPQ

Glock a spol.

ValdaM

Příspěvek#571 » stř 14. zář 2016, 18:57

Zásobník prázdný a ano když tomu pomůžu tak se vrátí. A jsou to domácí kupované od tady zmíněného pana co ve vyrabi

SansLogique

Příspěvek#572 » stř 14. zář 2016, 19:01

a taky - jak to natahuješ? Neděláš to, jak už to tak bývá, opatrně a nebrzdíš závěr dopředu? PPQ má "stepped chamber", nadvakrát zúženou komoru (uvidíš kroužek na nábojnicích) a ten závěr musí mít švuňk, zvlášť, když je novej. Vyndej zásobník a problém by neměl nastat.
Edit - jestli je zásobník prázdnej, tak ti zásobník nadzdvihává záchyt a ten to přibržďuje.
BTW, nenatahuj s prázdným uvnitř, jinak ti ten střeleckopohotovostní caplík na záchytu upadne a budeš řešit reklamaci.

ValdaM

Příspěvek#573 » stř 14. zář 2016, 19:52

Děkuju za rady vyzkouším a uvidím.
A hlavně to nebudu dělat.

wally

Příspěvek#574 » stř 14. zář 2016, 20:06

Taky myslím že brzdis závěr místo toho abys ho pustil či vypustil přes záchyt závěru.

Nowas

Příspěvek#575 » sob 17. zář 2016, 10:40

Ahoj, můžu se zeptat proč bych nemohl natahovat s prázdným uvnitř a jaký střeleckopohotovostní caplík by mohl upadnout? dík za info.

peee38

Příspěvek#576 » pon 19. zář 2016, 22:05

ta pistole musí fungovat jako každá jiná.Ten závěr ti pravděpodobně nedovřel,protože závěr si pustil pomalu.Dej do zásobníku náboje zatáhni za závěr,a závěr pusť/nepřidržuj ho/.Závěr se musí dovřít a pistole může střílet.Bez nábojů a zásobník je v pistoli,tak při zatáhnutí za závěr,zůstává závěr v zadní poloze.Při vyndání zásobníku buď trochu zatáhni za závěr nebo to spusť vypouštěcí pákou a zavěr dovře.Všechno je to stejný už víc jak 100 let a fungovat to musí bez poruchy.

peee38

Příspěvek#577 » úte 20. zář 2016, 15:02

SansLogique píše:a taky - jak to natahuješ? Neděláš to, jak už to tak bývá, opatrně a nebrzdíš závěr dopředu? PPQ má "stepped chamber", nadvakrát zúženou komoru (uvidíš kroužek na nábojnicích) a ten závěr musí mít švuňk, zvlášť, když je novej. Vyndej zásobník a problém by neměl nastat.
Edit - jestli je zásobník prázdnej, tak ti zásobník nadzdvihává záchyt a ten to přibržďuje.
BTW, nenatahuj s prázdným uvnitř, jinak ti ten střeleckopohotovostní caplík na záchytu upadne a budeš řešit reklamaci.

Ono se u toho něco ulamuje,když mám prázdný zásobník v pistli a zatáhnu za závěr?Nebo co myslíš?Jestli se tam něco má ulamovat,tak to takovou pistoli raději nekupovat.

Awertzue

Příspěvek#578 » úte 20. zář 2016, 17:22

No domnívám se, že to ulamování je myšleno obecně i když jsem to ještě neviděl.

SansLogique

Příspěvek#579 » úte 20. zář 2016, 18:35

Takže přepostnu soukromý zprávy, který už jsem posílal dvěma lidem tady:
-----
Střelecká pohotovost zásobníku tlačí nahoru záchyt závěru, kterej při dokončeným cyklu zůstane vzadu. Pokud jenom zlehka potahuješ, třeba při sušení, tak ten hajzlík na tom záchytu, kterej tuhle funkci zařizuje, po čase ulomíš.

Tak si ho někdy pořádně prohlídni, jak je to dělaný. Mně to taky nenapadlo, dokud se to neulomilo. Pak jsem začal dumat, proč se to asi stalo a tohle se jeví jako důvod numero uno. U Glocku se to nestane, tam je prostě ohnutej kus plechu, kdežto u toho PPQ je taková tyčka, která trčí z toho záchytu a evidentně se to přes tu pružinu zásobníku láme. Každopádně teď už na sušení dávám náboje 2, nejenom do komory.
-----
Pokud teda to PPQ někdo má, může se mojí radou buď řídit a proštudovat, jak funguje střelecká pohotovost a proč to asi není dobře opakovaně natahovat s prázdným zásobníkem.
Nebo samozřejmě nemusí, třeba mu ten hajzlík ze záchytu neupadne, nebo naopak upadne až po záruce, což je vůbec nejlepší varianta.

peee38

Příspěvek#580 » úte 20. zář 2016, 20:38

Tak tohle by mě v životě nenapadlo,že se tohle u PPQ stává.Jestli se tohle děje,tak je to konstrukční vada.Divím se ale,že tohle u Waltrovky nikdo neřeší.Tohle se nesmí u žádný pistole stát.To že by se nemělo věčně cvakat bez náboje protože by třeba praskla jehla,tak to bych chápal.Tohle se dělo vždy,u každý pistole/praskala jehla/.Nikdy jsem se u žádný pistole a že mi prošlo rukama kde co,nesetkal s timhle problémem.Jestli je PPQ k tomu náchylná,tak to si snad nikdo do výzbroje vzít nemůže.Znamená to,že když vystřílím třeba 200 zásobníků,a je jasný že vždy zůstane závěr vzadu po každé poslední ráně,tak se to může ulomit jak píšeš.Jestli jsem to dobře pochopil.

zedik

Příspěvek#581 » úte 20. zář 2016, 21:22

já tenhle problém zaznamenal u dvou kusů - první maj v leiku v plzni,je to první verze a nastříleno má asi mraky moc,je to kus na pujčování takže asi zažila a i když po vystřílení zásobníku závěr nezůstane v zadní poloze pistole dále funguje.vlastně mi to došlo až po několikátém zásobníku,že se to nezachytává vzadu .druhý případ byl někdo tady ve vlákně

peee38

Příspěvek#582 » úte 20. zář 2016, 21:34

Já si to PPQ chci koupit,ale nikdy jsem to v ruce neměl.Budu si to muset někde prohlédnout.Tady to nikdo nemá,a ani sem na střelnici s tim nikdy nikdo nebyl.No abych dal Skoro 18tis, zapistoli,a bylo to náchylný k poruchám,tak to bych nechtěl.Do Plzně to mám asi 50km,tak b\ch to tam mohl zkusit.To je asi střelnice jak píšeš že jo?

notobi

Příspěvek#583 » úte 20. zář 2016, 21:46

:roll: tohle je trochu dělání z komára velblouda. Pokud se nebudu k pistoli chovat tak, že kdyby měla ruce dá mi za to přes držku nemá se s tim co stát.

notobi

Příspěvek#584 » úte 20. zář 2016, 21:46

edit: blbne mi myš bylo to tu nechtěne 2x
Naposledy upravil(a) notobi dne úte 20. zář 2016, 21:47, celkem upraveno 1 x.

zedik

Příspěvek#585 » úte 20. zář 2016, 21:47

ano,leiko je střelnice v plzni - PPQ ve verzi M1 tam mají k zapůjčení(ale s tou chybou,že nezůstává závěr vzadu - pokud už to neopravili) .ja si jí tam také zkoušel než jsem pořídil svojí :-)
jinak si myslím ,že kdyby to bylo kritické bylo by tu ve vlákně víc případů zhledem k prodeji od roku 2012 ? a oblíbenosti téhle krasavice.takže bych nad PPQ nelámal hůl a u nové máš navíc stejně záruku .u jeté riskuješ max. výměnu danného dílu

odkaz na střelnici : http://www.leiko.cz/joomla/index.php

Zpět na