Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?

P.V.

Příspěvek#331 » sob 1. říj 2016, 11:56

Nemyslím si... Ten posudek, že je magor je pár let starý... Je to ale psychopat (jak se dříve říkalo, teď smíšená porucha osobnosti) no...

mbem

Příspěvek#332 » ned 2. říj 2016, 09:59

V návaznosti na debatu o tom, jak jednoduše se drban dostane k údajům oznamovatele, si dovolím odkázat na toto vlákno na jiném fóru.

tuton

Příspěvek#333 » pon 3. říj 2016, 16:40

P.V.

Příspěvek#334 » pon 3. říj 2016, 22:54

Z toho článku je hodně zajímavá pasáž "Násilníka strážník přemohl a znehybnil, jenže situaci zkomplikoval náhodný chodec, který chtěl zabránit konfliktu, a tak se pokusil dvojici od sebe oddělit. „I přes upozornění pana Michala Buřiče, že je od městské policie a má zavolat policii, jej uchopil do takzvané kravaty a snažil se jej odtáhnout."

zedik

Příspěvek#335 » úte 4. říj 2016, 06:10

ono je otázkou jestli by byl stejně oslavovaný kdyby:
1)nebyl od MP
2)neutrpěl zranění on ale naopak by třeba poranil toho nasilníka

osobně bych to viděl,že pak by bylo ticho a byl by naopak rád,kdyby se na něm utočník nehojil a nepřišel o práci

tuton

Příspěvek#336 » úte 4. říj 2016, 08:09

P.V. - Jo jo, i proto jsem to sem daval. Jednoho by mohlo prekvapit, co se vsechno muze stat, jakej muze podobna situace mit vyvoj...

P.V.

Příspěvek#337 » pon 15. kvě 2017, 13:25

Pokud by to někoho zajímalo, tak ten útočník z busu 193 dostal 2 roky nepodmíněně + následné ochranné léčení... Nejsem si jistý, že tohle budou novináři psát... Není to moc, ale u nás na netrestaného...

Sysop

Příspěvek#338 » pon 15. kvě 2017, 14:59

Obecne plati, ze pokud se nachomytnete treba k dopravni nehode, nebo cemukoli, kde nejste primo soucasti problemu, za zadnou cenu se nenechat legitimovat, nebo vyfotit. Druhej den jste v mediich a nebo vam novinar zvoni na zvonek s blbejma dotazama. Ze to uniklo ze spisu a jak to jen mozny? Jsme v Cesku. Proste tomuto se vyhybat za kazdou cenu. Jak je jednou vas xicht nekde na Internetu, uz tam bude jednou pro vzdy.

Pokud jsem holt ucastnikem a jsem vyzvan k legitimovani, tak moc prostoru na manevrovani neni.

Kdybych se ja dostal do situace, kde budu nekoho treba zraneneho zachranovat, tak to udelam, zavolam PCR nebo zachranku podle potreby a jak se budou blizit, vyparim se. Moje soukromi je pro mne cennejsi, nez neci vyplneny protokol. Bohuzel v tomto PCR neverim, vidim to v mediich dnes a denne. "Podarilo se nam zjistit..." zacina reportaz v televizi. Ne, dekuji, nemam zajem. Prevence nade vse. Rozhodne pomoci a pak pomoci sobe.

Apep

Příspěvek#339 » úte 16. kvě 2017, 10:02

No ale proto, aby PČR měla vyplněný protokol tak se může stát, že vás začnou shánět jako svědka (ikdyž jste samotnou událost vidět nemusel). A určitě budou mít minimálně váš popis od účastníků incidentu či dalších osob, pravděpodobně vaše tel. číslo (asi se vám nepoštěstí zrovna volat z budky) a dost možná i nějaký ten kamerový záznam, kde pak třeba sledují kam jste šel nebo odkud jste přišel (např. zjistí, že jste přijel autem a přes SPZ si vás zjistit je pro PČR maličkost). Řekl bych, že nějaká dopravní nehoda asi nikoho moc zajímat nebude, horší to ale pro vás může být při nějakém závažnějším incidentu, tam se vás policie opravdu bude snažit najít.

Michal1

Příspěvek#340 » úte 16. kvě 2017, 21:53

K tomu dávání/nedávání kontaktů. Pokud jste něco viděli, vaše svědectví může později někomu výrazně pomoci.
Před rokem jsem pomáhal lehce zraněným ze srážky dvou aut, které jsem se jen díky štěstí nestal také účastníkem. Po čtvrt roce, kdy jsem na to už skoro zapoměl, mi volala Policie kvůli podání svědectví, jak se nehoda odehrála. Předpokládám že bez toho by poškozený byl v komplikovanější situaci. Viník nebyl občanem EU.

Mimochodem, než jsem odstavil auto a vystoupil z něj, z protisměru projela 3 auta, která se vyhýbala troskám na silnici, minimálně první z nich tu srážku muselo vidět. Nikdo z nich nezastavil, nezajímal se o stav zraněných. Tímto bych jim rád poděkoval za jejich ohleduplnost a popřál, aby v případě jejich vlastní nehody jezdili okolo samí takový.

Sysop

Příspěvek#341 » úte 16. kvě 2017, 22:03

Re: Apep, Michal1

Ano, svedectvi je take forma pomoci poskozenemu. Clovek jen musi zvazit, jakou merou muze pripadne ohrozit sebe, nebo svoji rodinu. U nejake noname havarky jde o houbelec, ale pokud z toho kouka napriklad medialni senzace, tak je to neco jineho.

PCR nebude nikoho chranit, protoze ma nekdo nejaky pocit. Takze pokud se nachomejtnu k situaci, kde nejakej mafos mlati holku, musim pocitat s tim, ze moje hrdinstvi bude na papire, ktery si precte i ten mafos, samozrejme. A PCR mne chranit nebude, dokud nebudu volat, ze mi nekdo strili do dveri. Je proste dobry na tyto veci myslet.

Staci jen obycejna havarka, zavolate PCR a casto tam behem par minut prifrci i odtahovka, kterou nikdo nevolal. Asi maji sklenenou kouli. A takhle to funguje.

sided
moderátor

Příspěvek#342 » stř 17. kvě 2017, 14:05

jste OT

franta599

Příspěvek#343 » stř 17. kvě 2017, 19:14

"kluk agresivně bije holku "
Neznam ji zavolam policii natočim připadne video jako dukaz ale pokud budu mit u sebe zbran rozhodne se do toho nebudu montovat dokud ji "jenom" mlatí a přimo ji neohrožuje na životě. Jakykoli jiny zasah zavani kriminalem

Sysop

Příspěvek#344 » stř 17. kvě 2017, 21:12

Re: franta599

On takovej kopanec do ledviny nemusi hned vypadat nebezpecne... Je fakt tezke odhadnout, kdy uz te holce v tom biti jde o kejhak. Kazdopadne mas pravdu v tom, ze holt clovek musi pockat, az je trochu prizabita, nez tasi strelnou palnou. Je to blby, ale tak to zakon chce. Jen bych to nerad pak vysvetloval vdovci a svemu svedomi.

ineyaa

Příspěvek#345 » pon 14. srp 2017, 18:23

Na nestastie si podobny scenar nasiel aj mna.

Slecna ~45kg a mlady muz ~90kg zacali viest debatu na travnatom ostrovceku, ktory je asi ~2m nad urovnou prijazdovej cesty na ktoru mam od stola dobry vyhlad. Obsah konverzacie som nepocul, predpokladam, ze islo o vztahy. Muz si v svojich argumentoch zacal pomahat fyzicky, tahanie za vlasy, ruka na krk, trasenie slecnou za ramena/krk. Reakcie slecny nasvedcovali, ze podobne zachadzanie ma historiu. Toto argumentovanie pokracovalo dlhe minuty.

Nasledne ju zvalil na zem, lezal na nej a "dialog" pokracoval. Slecna ale zrejme poskytla "zlu" odpoved, pretoze jej bleskovo dal ruku cez usta, a natlacil ju telom smerom k ceste tak, ze jej hlava (v zaklone) a z casti ramena viseli ~2m nad cestou. To uz moja tolerancia jeho "vasnivosti" vyustila do behu smerom k prijazdovej ceste.

Dobehol som plny adrenalinu na vzdialenost 6-8m a konfrontoval ich obsahovo slusnym, ale agresivnym tonom. V tom case uz obaja sedeli. Odpovedal len muz, kratko a stroho, ze nieco riesia. Chvilu som sa poflakoval okolo a jednym okom ich sledoval. Situacia sa zdala kludnejsia. Od slecny som do tohto okamihu jediny zvuk nepocul.

Sotva som sa vratil dnu, jej krik prekonal aj zatvorene okna. Volam MP a vyrazam ich cakat na dohodnute miesto. Pan sa vytratil, slecnu este zastihneme na mieste cinu. Nezda sa ale, ze by chcela incident nejakym sposobom riesit. Odchadzam s uvahou o tom ake sance ma osobna vendetta od oneho gentlemna voci mne a slecne.

Zpět na