CZ P-09

Glock a spol.
johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#286 » čtv 27. říj 2016, 11:06

Zbraň, která je 100% v pořádku by to samozřejmě udělat neměla, ale jsou známé případy, kdy pistole při vypouštění pomocí decockeru vystřelila (nejen CZ, ale např. i HK USP, Beretta 92FS...). Netvrdím, že je to pravděpodobné a že by snad bylo lepší vypouštět manuálně přes spoušť, ale možnost tu je a proto je i při vypouštění potřeba vědomě mířit do bezpečného prostoru ;) .

PS: hlavní poselství mého předchozího příspěvku ale spočívalo v tom, že otázka spouštění na ozub/až na doraz je spíš věcí bezpečnosti manipulace, než technické bezpečnosti pistole v daném stavu.

PPS:
zkoumaná pistole CZ mod. 75 vystřelila při pádu na ústí, na zadní část závěru - kohout spuštěn, a na zadní část závěru - kohout zachycen na pojistném ozubu, kdy byl tento nárazem ustřižen! V průběhu zkoušky tedy rovnou 3 výstřely

Může mi někdo vysvětlit, jak dokázali zkoumanou CZ75 přinutit k výstřelu při pádu na spuštěný kohout? Neměla inerciální zápalník, nebo co? Díky.

Skippy

Příspěvek#287 » ned 30. říj 2016, 11:45

Tak mám za sebou prvních 150 výstřelů. Po prvních 50 jsem musel vyměnit hřbet z „M“ zpátky na „S“, i když jsem měl pocit, že se mi lépe drží s větším hřbetem, tak při střelbě jsem měl problém trefit terč, natož to černý uprostřed a to na 10m. Po výměně byla většina v černém a to dokonce odhadem na 17 až 18m (jsem začátečník). První pocity jsou perfektní. Na zjištění nějakých závad je to málo výstřelů, ale vyhazovač je z boku již odřený.
vyhazovac.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

david33

Příspěvek#288 » ned 30. říj 2016, 20:44

Skippy:to je normalní budeš ho mít ještě víc

karel28420

Příspěvek#289 » stř 2. lis 2016, 22:58

Tak mám taky 150 ran, ale mám to odřené míň. Bohužel jsem zjistil, že je strašně dlouhý chod spouště a to na střelnici s jinou p-09 kterou jsem zkoušel a rozhodl jsem se podle ní pro koupi nebylo. Určitě byla nějak upravovaná, protože nevěřím že by byla jiná zbraň tak rozdílná s délkou spouštění. Přemýšlím, že si ji nechám upravit u zbrojíře někde aby ten chod byl kratší, toto už je fakt moc. Máte někdo kontakt na někoho vyzkoušeného v okolí Brna, nebo třeba nějakou radu co s tím?

ineyaa

Příspěvek#290 » ned 6. lis 2016, 17:26

Skippy: po 3000+ ranach
p09_vyhadzovac_po_3000.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

KarlosP

Příspěvek#291 » ned 6. lis 2016, 20:04

2 karel28420: http://www.zivefirmy.cz/matysek-frantisek_f1149492
Pokud bys tam nechtěl jet, tak dříve to fungovalo tak, že se po telefonické domluvě zbraň nechala v prodejně Alfa-proj. Nevím ale jestli to pořád jde.

rpdap

Příspěvek#292 » stř 9. lis 2016, 12:33

Zdravím :-) Tak jen abych upřesnil ty LIMITy. Když jsem šel vystřílet ten druhý pytlík 100ks co mi zbyl, tak to už lítalo celkem normálně. Asi jsem natrefil na nějakou špatnou sérii předtím. A vyhazovač jsem na prasáka maličko přihnul kleštěmi (né víc jak půl milimetru) a je po škrábání.

karel28420

Příspěvek#293 » čtv 10. lis 2016, 13:57

KarlosP moc díky, zavolám tam a zeptám se. Tím směrem i jezdím, takže bych se mohl zastavit. Dík!

karel28420

Příspěvek#294 » pát 25. lis 2016, 23:27

Tak bohužel nic. Přijel jsem tam, pán je ochotný a je vidět že tomu rozumí, ale řekl mi že se s tím nic dělat nedá. To ale není pravda, sám jsem střílel s pistolí která měla upravovanou spoušť a tady jsem taky četl, že si to někdo nechal upravovat. No nic, třeba si zvyknu...

Bat01

Příspěvek#295 » ned 27. lis 2016, 23:20

neco s tim musi jit delat......

https://m.youtube.com/watch?v=bp-ytMBHq3w

MilanoX

Příspěvek#296 » pon 28. lis 2016, 08:51

Jo, něco s tím udělat jde. Měl jsem P09 u puškaře, protože měla dlouhý a hlavně "nečitelný" chod spouště.
Teď to mám tak, že při stisku přesně vím, kdy odpálí. Je to jako na tom videu. Mrtvý chod jde velmi lehce a jakmile ucítím odpor, tak hned poté následuje výstřel. Dá se tedy namáčknout, domířit a vystřelit.
Dlouhý chod je tam prý hlavně kvůli bezpečnosti. P09 je služební zbraň, není primárně určena jako sportovní, proto ten delší chod.

tomas fuk

Příspěvek#297 » pon 28. lis 2016, 10:08

Zkrátit chod spoustě jde, ale je potřeba objednat a koupit na to set z USA. Řešilo se to na jiném fóru, byly tam i přímo odkazy na ten set.
Jinak na Slovenském fóru jeden majitel téhle pistole popisoval, jak mu puškař upravil spoušť. Jednalo se o zbroušení ozubu kladiva. Což nemusí být zrovna dobré.

Bat01

Příspěvek#298 » pon 28. lis 2016, 19:42

https://cajungunworks.com/?s=&product_c ... pe=product

no prave,ale jak to sem dostat,obchod to sem neposle,nenpada nikoho z vas jak na to....?

tomas fuk

Příspěvek#299 » pon 28. lis 2016, 20:20

Nejlepe, kdyby tam nekdo koho znas jel, koupil ti to a privezl. V kufru s klicema se to ztrati.

Bat01

Příspěvek#300 » pon 28. lis 2016, 21:00

:lol: pokus o vtip......?
jen se ptam......nic vic,proste se mi to libi....ale bohuzel.....:-(

Zpět na