Nosit zbraň je prevencí před terorismem
- cmd_
Příspěvek#212 » úte 27. pro 2016, 14:15
Možná jsi zbytečně stáhl gatě před Riem, já tam byl taky, už nevím, jestli to bylo ještě před zkouškou nebo po, měl jsem pepřák, což mi došlo až před branami, ale prohlídku báglu odfkákli takovým způsobem, že kdybych tam měl v tričku zabalenou full size nebo semtex, tak na 99% nic nenašli, samozřejmě v tom báglu nenašli ani ten pepřák.
- murdoch
- Prcek
Příspěvek#214 » úte 3. led 2017, 10:01
My to máme takto...jdeme někam ve 2, sáhnutí na bok a dotaz: "Zase jsme tu ve třech?" Odpověď: "Ano, neb na rozdíl od bývalé manželky ta u pasu mě ještě nepodvedla, je se mnou 10 let a rozumíme si i mlčky". Konec citátu
Ale vážně, spíš mi vadí něco jiného. Sám jsem absolvoval pár kurzů střelby, chodím na LOS a pod., zkusil jsem kurs první pomoci a tak. Takže když pak slyším, že jsem cvok (pravda, míněno v dobrém), že to je všechno stejně zbytečný a co pořád blbnu, tak mi lehce stoupá tlak. Když pominu zbraně, tak si myslím, že vědět, jak pomoct (koneckonců tím můžu zachránit i někoho blízkého), vědět, že je fajn se občas kolem rozhlédnout, co se děje v metru nebo na temné ulici, to jsou užitečné návyky a nejen pro případ terorizmu.

- Erunamo
Příspěvek#215 » úte 3. led 2017, 10:38
Na to, ze jsem v nasi silne protizbranove rodine povazovan za krajne nebezpecneho jedince jsem si uz zvyknul. Dokonce to jeden cas vypadalo, ze na me vlastni matka zavola policii, jen proto ze se ji nelibilo, kdyz nosim zbran. K tomu ty klasicke reci o zvysovani si ega a podobne A to bydlim padesat kilaku od rodicu.
Zbran nosim proste proto, ze temna strana sily je ma k dispozici taky. A je lepsi mit zbran a nemuset ji nikdy pouzit, nez pak umrit nebo si vycitat cikoliv smrt, jen proto, ze jsem zbran nemel. Samozrejme, ze se spolu s nosenim zbrane by mel jeji nositel mit alespon zakladni navyky jejiho pouziti, aby trefoval to co opravdu chce, kurz prvni pomoci a pocitat s tim, ze pokud zbran v nasem state pouzije, skonci s velkou pravdepodobnosti v kriminalu.
Zbran nosim proste proto, ze temna strana sily je ma k dispozici taky. A je lepsi mit zbran a nemuset ji nikdy pouzit, nez pak umrit nebo si vycitat cikoliv smrt, jen proto, ze jsem zbran nemel. Samozrejme, ze se spolu s nosenim zbrane by mel jeji nositel mit alespon zakladni navyky jejiho pouziti, aby trefoval to co opravdu chce, kurz prvni pomoci a pocitat s tim, ze pokud zbran v nasem state pouzije, skonci s velkou pravdepodobnosti v kriminalu.
- sharkcom
- Erunamo
- beda
Příspěvek#220 » úte 3. led 2017, 15:42
to že někdo věří v všemocnost státu a policie je jeho věc
nejhorší je když se takovýto pablb začne srát do života ostatním a ještě je přesvědčen že všem přináší dobro. (já to nepotřebuju a nechci tak se to musí zakázat všem)
a další kdo mi vadí je politik, který poslouchá ty co nejvíc řvou
bohužel volič současných vládních stran má paměť akvarijní rybičky, tak u voleb zase bude volit za koblihu.
nejhorší je když se takovýto pablb začne srát do života ostatním a ještě je přesvědčen že všem přináší dobro. (já to nepotřebuju a nechci tak se to musí zakázat všem)
a další kdo mi vadí je politik, který poslouchá ty co nejvíc řvou
bohužel volič současných vládních stran má paměť akvarijní rybičky, tak u voleb zase bude volit za koblihu.
- murdoch
Příspěvek#221 » stř 4. led 2017, 09:23
2 beda: ono je to spíš tak, že se lidi řídí podle zažitých stereotypů a nepřemýšlí. Příklad:
"Kouření škodí zdraví, tak to všude zakážeme a všichni budou zdraví."
(že to je zasahování do svobody jednotlivce? ale vždyť je to pro jejich dobro...)
"Těžba ropy je neekologická, tak ji nahradíme biopalivem - to roste na poli, tak je přírodní a vůbec v pohodě."
(že se při pěstování a spalování biopaliv uvolní do vzduchu mnohem víc CO2 než při těžbě ropy? nikdo neřeší...)
"Auta znečišťujou ovzduší, tak je předěláme na elektřinu."
(že nejvíc znečisťujou ovzduší továrny, tankery a obří lodě? že staré akumulátory jsou ekologicky extrémně nebezpečný odpad a že ani jejich výroba není úplně "košér"? nad tím nikdo nahlas nepřemýšlí...)
A se zbraněma je to stejný.
"Zbraně jsou na zabíjení lidí, to se nemá dělat, takže každej kdo ji má, je divnej, měly by se zakázat."
Ale bohužel to s nima je jako s prezervativem na prvním rande. Když ho s sebou máte, většinou není potřeba:)
"Kouření škodí zdraví, tak to všude zakážeme a všichni budou zdraví."
(že to je zasahování do svobody jednotlivce? ale vždyť je to pro jejich dobro...)
"Těžba ropy je neekologická, tak ji nahradíme biopalivem - to roste na poli, tak je přírodní a vůbec v pohodě."
(že se při pěstování a spalování biopaliv uvolní do vzduchu mnohem víc CO2 než při těžbě ropy? nikdo neřeší...)
"Auta znečišťujou ovzduší, tak je předěláme na elektřinu."
(že nejvíc znečisťujou ovzduší továrny, tankery a obří lodě? že staré akumulátory jsou ekologicky extrémně nebezpečný odpad a že ani jejich výroba není úplně "košér"? nad tím nikdo nahlas nepřemýšlí...)
A se zbraněma je to stejný.
"Zbraně jsou na zabíjení lidí, to se nemá dělat, takže každej kdo ji má, je divnej, měly by se zakázat."
Ale bohužel to s nima je jako s prezervativem na prvním rande. Když ho s sebou máte, většinou není potřeba:)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí