Novela evropske smernice o zbranich

beda

Příspěvek#1426 » ned 22. led 2017, 20:29

ale oni komunisti působí liberálně i ve srovnání s lidovci a s kosteleckými uzeninami

SansLogique

Příspěvek#1427 » ned 22. led 2017, 20:38

Já se jenom divím, že v tomto směru Sójopárečník ještě nezaznamenal, kam fouká vítr a jaká je nálada mezi obyvatelstvem. Nebo prostě ty eurodotácie jsou furt přednější, než hlasy ve volbách.
Lidovce chápu, ti prostě musej počkat, jaký instrukce přijdou z USA s novou administrativou.

audis

Příspěvek#1428 » pon 23. led 2017, 01:24

audis píše:má smysl psát Chovancovi, že podporuji tento jeho krok, aby věděl, že má podporu veřejnosti? ?
(i když teda mnohé jiné jeho kroky v minulosti odsuzuji)

Chovancovi jsem napsal krátky email ve smyslu "podporuji Váš záměr; určitě předhodte návrh do PS, at se můžeme s odpůrci bavit konkrétně; doufám, že to není podraz."

dfgdsster

Příspěvek#1429 » pon 23. led 2017, 08:54

Jen poznamka na okraj ke komunistum a jejich postoji vuci smernici - v roce 1946 vypadala KSČ taky velmi pratelsky a otevrene. Nemela problem s pozemkovou reformou a tedy i vyrobou kulaku apod. Nicmene, jednalo se pouze o strategii s cilem dostat se (alespon navenek) demokratickou cestou k moci a tam se nedemokraticky zabetonovat. Vzhledem k tomu bych videl pristup komunistu k nasi veci spise pragmaticteji. A rozdil mezi pragmatismem komunistu a napr. ČSSD bych spatroval v tom, ze druha jmenovana strana by pravdepodobne nemela zaludek na diktaturu jedne strany, zatimco u komunistu je jejich "kachni zaludek" pomerne overenym faktem.

Ale to je skutecne jen poznamka na okraj, jestli je uz moc OT, tak mi ji smaznete;-). Kdybyste.se mnou nekdo chteli debatovat, jsem k dispozici via SZ.

Ivoo

Příspěvek#1430 » pon 23. led 2017, 14:46

SansLogique píše:J
Lidovce chápu, ti prostě musej počkat, jaký instrukce přijdou z USA s novou administrativou.

Lidovci především musí počkat kam zrovna vane vítr a podle toho se zařídit -neudělají nic z čeho by neměli prospěch-se kterým režimem který byl kdy u moci netáhli za jeden provaz ?-dnes tvrdí že s komunistama :D :D :D to jim možná zbaští tak študáci a lidé s potlačenou anamnézou

Erunamo

Příspěvek#1431 » úte 24. led 2017, 09:57

PM

Příspěvek#1432 » úte 24. led 2017, 13:35

Ve čtvrtek 26.1. 2017, 21:30 tuším ze ČT 1 pořad Mate slovo, téma diskuzi bude zbraně v ČR.

iloveguns

Příspěvek#1433 » úte 24. led 2017, 13:43

Díky za tip na TV, ale myslím si, že na Jílkovou jsou schopni se dívat už jen masochisté. Já na to nemám...

Luky22

Příspěvek#1434 » úte 24. led 2017, 14:31

Tak, jak si někdy uvařím polívku z pytlíku, tak si také občas dopřeji trochu pokleslé zábavy. A to pořad Jílkové splňuje bohatě. :D

iloveguns

Příspěvek#1435 » úte 24. led 2017, 15:03

Bohatě mi stačilo, jak posledně jeden dikutující přednesl statistiku zastřelených legálně drženou zbraní, a těch bylo opravdú jen pár. Jilková začala hystericky řvát: "Těch (číslo, které si již nepamatuji) zastřelených je vám málo??? To snad nejsou lidské životy? Tito lidé mohli žít, nebýt střelných zbraní mezi civilisty". Tak na tohle se dívat a tuhle krávu poslouchat, na to už opravdu nemám a nerad bych si to zopakoval...

DJ Die

Příspěvek#1436 » úte 24. led 2017, 19:26

Četl jsem ten přiložený dokument a musím říct, že je to pěkné svinstvo.... Dokonce tam píšou o tom, že by se mělo dohlédnout, aby státy nemohly směrnici obejít či zmírnit především na základě vnitřní bezpečnosti.... A samozřejmě, že poloautomaty vyrobené z vojenských automatů jsou samozřejmě "zbraně války" a tím pádem zlé, že? Co na tom, že tu stejnou nebo podobnou zbraň můžete vyrobit jako poloautomat, ale hlavně už s válkou nemá nic společného....

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1437 » úte 24. led 2017, 22:13

Zároveň požadují, aby ze Směrnice byly odstraněny technické specifikace pro správné znehodnocování zbraní

Můžeme hádat, jaký cíl tento požadavek sleduje. Obávám se, že odhalený šéf belgické zkušebny si to tam jako soukromá osoba neprosadil.

CZelednikov

Příspěvek#1438 » stř 25. led 2017, 17:59

DJ Die: Aha, takže ten prosazovaný zákon nám bude k ničemu, i když projde...

TomSh

Příspěvek#1439 » stř 25. led 2017, 18:35

Přiznám se, že toto téma sleduji a dnešní trendy v omezování zbraní mi nejdou na mozek. Co si od toho někdo slibuje nebo o co mu ve skutečnosti jde? Pravdou je, že i v historii existovala období kdy běžný smrtelník nesměl vlastnit zbraň a vypadá to, že i dnes tato doba nastává.Pokud jde o různé druhy zbraní...Jen si vzpomeňte třeba na Druhý Lateránský koncil 1139 a kuši. Proč zmiňuji zrovna jí? Jestliže dnes dle zákona spadají mechanické zbraně nad 150N do kategorie D, hodlá je také EU registrovat případně přeřadit tak jako plynovky, vzduchovky, flobertky .... ? Nebo z nich rovnou udělá zbraně kategorie A pro jejich bezhlučnou střelbu ?

Nevím proč ale tak trošku mi to připomíná snižování stavů bojové techniky v jednotlivých státech severoatlantické aliance v 90. letech a inspekční kontroly zda daný stát nemá náhodou moc techniky, zda ji likviduje, zda předepsaným způsobem atd. Začalo se u armád a teď dojde i na zbraně mezi lidmi. A třeba to dotáhneme tak daleko jako v jiných státech kde i slzný spray je zakázaný.

DJ Die

Příspěvek#1440 » stř 25. led 2017, 21:02

CZelednikov: Otázka je, jestli to vůbec projde a jak se k tomu pak EU postaví, když se tomu zkusíme protivit. Tuším Finům tohle povolili, aby se přestali cukat... A proč tohle dělají? Protože musí vykázat nějakou aktivitu... A sebrat zákona dbalým občanům registrované zbraně je daleko snazší, než se je pokusit sebrat zločincům, či hlídat hranice... A jde to i víc vidět, protože pak vytáhnou statistiku a řeknou, že z oběhu jen díky nim zmizelo tolik a tolik tisíc zlých "zbraní války"...

A spousta lidí jim bude tleskat. A proč? Protože většina lidí o palných zbraních ví jen velice málo a nebo vůbec nic. A to ani nemluvím o procesu získání ZP u nás... Kamarádka mojí manželky se toho taky strašně bála, a když slyšela, že si budu dělat ZP tak se jí to úplně nepozdávalo. Párkrát jsme si o tom popovídali, pak si zkusila pistoli osahat a nakonec si to vyzkoušela na střelnici a už v tím nemá žádný problém. Naopak projevila zájem si do budoucna ZP udělat sama, už se tady na stránkách i dívá co a jak.

A myslím, že ve většině evropských zemí je tohle povědomí ještě horší...

Sorry za výlev :)

Zpět na