Novela evropske smernice o zbranich

paza

Příspěvek#1471 » čtv 26. led 2017, 22:07

Jsem vcelku mile překvapen, že oba tábory v principu uznávají nutnost možné obrany...

Werewolf

Příspěvek#1472 » čtv 26. led 2017, 22:18

Dobře CMK :-)

No některé názory teda komedie...

Serz

Příspěvek#1473 » čtv 26. led 2017, 22:20

Ja si rikal, ze to byl cmk :-)
A s p. Skalickym uz jsem mel taky tu cest

CZelednikov

Příspěvek#1474 » čtv 26. led 2017, 22:42

Popravdě mi přišlo, že prakticky všichni byli v podstatě na naší straně.

Bohuliby

Příspěvek#1475 » čtv 26. led 2017, 23:01

Paní poslankyně Černochová ví, o čem mluví, palec nahoru !

TomSh

Příspěvek#1476 » čtv 26. led 2017, 23:02

Tak mé dojmy:
Pan Cemper mluví pravděpodobně z cesty a pravděpodobně neví co obnáší využití zmíněných dvou paragrafů v praxi. Ono v praxi naplnění podmínek pro Nutnou obranu je trošku jiné než by se mohlo na první pohled zdát.O krajní nouzi raději vůbec nemluvím.
Paní poslankyně Černochová mluvila rozvážně a naprosto s ní souhlasím.
Pan Schneider ze začátku mluvil dost nepochopitelně v tom smyslu že u již proběhlých útoku by bylo vše v pořádku ale vlastně nevíme jak by to bylo u útoků příštích. Ví snad někdo co bude? Jak se zachová? Jaké budou podmínky? Navíc by chtěl aby každý kdo má zbraň prodělal roční kurz :lol: . Fajn, tak ať opět zavedou povinnou vojenskou službu a po jejím ukončení nechť dotyčný ponechán v záloze . Navíc k tématu rozpoznání teroristy: je asi jedno jestli je to terorista nebo není. Pokud někdo v nákupním centru vytáhne zbraň a začne střílet do lidí tak se i z neteroristy stává terorista.A toto poznat lze.
Pan podplukovník řekl něco co mě velice zaujalo a co jsem zmínil v předchozím příspěvku a tím je že nemožnost nosit zbraně na kulturní akce je nešťastné a mělo by být upraveno.Naprosto souhlasím.
A mimochodem jsem se dozvěděli, že rozlitá voda je mnohdy horší než zbraň :lol:

Bohuliby

Příspěvek#1477 » čtv 26. led 2017, 23:06

Pan pplk určitě také zná ze své praxe, jinak by neučil v zahraničí a nebyl komisařem.
To nošení na hromadné akce jak píšeš je také zajímavé, ale muselo by opravdu být dané zákonem.
Již jsem tady někde psal např. o O2 Aréně v Praze.

Serz

Příspěvek#1478 » čtv 26. led 2017, 23:08

Eu by mela regulovat sklenicky s vodou :-)
Jinak skutecne prekvapiva sestava. Krome sislajiciho, i leva strana diskutujicich byli schopni akceptovat argumenty. Mezi divaky, mimo zakladny a jednoho zfetovaneho, same pozitivni ohlasy. Cmk ani nikoho nezabanoval...

TomSh

Příspěvek#1479 » čtv 26. led 2017, 23:09

paza píše:Jsem vcelku mile překvapen, že oba tábory v principu uznávají nutnost možné obrany...

V podstatě ano. Ono také asi jen blázen by neuznával. Jen jsou zde odchylky jak to zajistit. Někomu stačí to co platí a někdo by to rád blíže specifikoval což je si myslím na místě

Bohuliby

Příspěvek#1480 » čtv 26. led 2017, 23:14

Vystoupení myslivce bylo také vzorné. Vystupení pana starosty z malé vesničky bylo odvážné, přiznal svůj počet zbraní, asi má trezorovou místnost ve svém domě.
Jsem myslivec a doufám, že kolegové se ukázali v dobrém světle !

TomSh

Příspěvek#1481 » čtv 26. led 2017, 23:15

A všimli jste si zmíněných počtů policistů, armády a myslivců? Mám návrh. Zařaďme opět jako za starých času myslivce do armády ;) . Myslivci z horských oblastí budou horští myslivci, z nížin nížinní myslivci atd. :lol:

Bohuliby

Příspěvek#1482 » čtv 26. led 2017, 23:19

Dobrý nápad, myslivců je 1/3 držitelů všech ZP, smutný příběh je ovšem to, že prý věkový průměr je hodně přes 60 let. Bohužel, je to stále nomenklaturní spolek a to vím o čem mluvím, jsem myslivcem 24 let !!! Já jim kazím průměr !
Naposledy upravil(a) Bohuliby dne čtv 26. led 2017, 23:21, celkem upraveno 1 x.

TomSh

Příspěvek#1483 » čtv 26. led 2017, 23:20

Bohuliby píše:Vystupení pana starosty z malé vesničky bylo odvážné....

No pan starosta mě překvapil tím jak tvrdil že loveckou zbraň nemůže použít k obraně :o

Bohuliby

Příspěvek#1484 » čtv 26. led 2017, 23:22

No, to taky byla jedna s kladných odpovědí pí Marvanové ! Musí pročíst zákon ! Teda starosta, pochopitelně !

TomSh

Příspěvek#1485 » čtv 26. led 2017, 23:25

Bohuliby píše:Dobrý nápad, myslivců je 1/3 držitelů všech ZP, smutný příběh je ovšem to, že prý věkový průměr je hodně přes 60 let. Bohužel, je to stále nomenklaturní spolek a to vím o čem mluvím, jsem myslivcem 24 let !!! Já jim kazím průměr !

Díky. k věku: no pravděpodobně též obraz toho jak populace stárne.

Zpět na