Novela evropske smernice o zbranich

iloveguns

Příspěvek#1651 » pát 3. úno 2017, 08:45

tomas fuk píše:
DJ Die píše:Jo, takže zásadně nosit zbraně k registraci bez zásobníku.... :D

To je k nicemu. Psal jsem, ze se me na to policistka ptala uz pri zadosti o nakupni povoleni. U registrace jsem zasobnik nemel, ale z jineho duvodu.

Při žádosti o nákupní povolení se nemá co ptát ani na to, jakou konkrétní zbraň budeš kupovat, natož jaký zásobník u ní bude. Nákupní povolení se vydává obecně na kategorii zbraně B, jediné, co je v něm uvedeno, zda jde o samonabíjecí pistoli nebo samonabíjecí pušku. Značka, typ, ráže a vůbec žádná další specifika se do něj psát nemusí. Takže její otázka byla snad míněna jen jako žert, jinak si to nedokáži vysvětlit. Já bych jí na to odpověděl asi tak, že zatím ještě ani nevím, jakou tu pušku samonabíjecí budu kupovat, že se teprve porozhlédnu po trhu a nemám tušení, jaký zásobník bude mít anebo zda jej vůbec bude mít (může mít namísto zásobníku nábojovou schránku a také ji můžeš koupit i bez zásobníku a ten si dokoupit později), a tím bych předešel dalším případným dotazům...

MM

Příspěvek#1652 » pát 3. úno 2017, 09:12

Presne ... inak dnes som sa pytal pri registracii u nas na zbraniach, ze ci uz ohladne nastavajucich zmien maju nejake nariadenia - pripadne akym sposobom sa to pripravuje. Podla ocakavania sa chechtali ze oni budu az ti posledni ktori dostanu befehl a odteraz to bude takto ... zatial samozrejme nic.

kurvajz

Příspěvek#1653 » pát 3. úno 2017, 09:17

Som z toho volaky zmeteny...chapu to tedy spravne, ze ti, kteri maji dlouhou (kosa, ar-15 atd.) pred ucinnosti te nove pravni upravy se tato nijak nedotkne, zatimco od data ucinnosti smernice uz vyse uvedene dlouhe zbrane nebude moci normalni smrtelnik legalne poridit?
Asi je to z vyse uvedenych prispevku patrne, ale ja jsem se v nich nejak ztratil...

MM

Příspěvek#1654 » pát 3. úno 2017, 09:26

Podla aktualneho znenia ano. Ale doporucujem ohladne detailov pozriet napr. pekne zosumarizovanu spravu na FB strankach Legis Telum. AR15 sama o sebe nebude zakazana - pokial nepojde o prerobenie povodne vojenskej (napr. stare "vietnamske" M16A1). Zasobniky su kapitola sama o sebe - detaily tiez napr. v tej sprave.

A ano - zopakujem to Xty raz - grandfathering znamena ze co nadobudnute kym to vstupi do platnosti vam zatial (nezabudajte ze pani z EK sa samozrejme budu casom snazit viacej tlacit na pilu) zostane. Aj fuj zbrane, aj fuj zasobniky. Pokial to nemate nakupene - potom len na vynimky podmienene roznymi podmienkami. Ale znovu - vsetko to bude dost zavisiet ako sa ten paskvil implementuje.

kurvajz

Příspěvek#1655 » pát 3. úno 2017, 09:37

Aha, no ja si prave rikam, jak urgentne mam resit nakupku na "kulovnice samonabijeci" a davat si stranou 50 000 v ceskych na jednu flintu od pana Vosatky...

mar00

Příspěvek#1656 » pát 3. úno 2017, 09:39

Piggy píše:
mar00 píše:Ustanovení o odebírání oprávnění je vlastně ustanovením o trestu.
Obávám se, že se mýlíš a je to správní úkon

Správní úkon to je. Třeba jako udělení pokuty, ale to nic nemění na tom, že se jedná o formu trestu.

MM

Příspěvek#1657 » pát 3. úno 2017, 09:49

@kurvajz - ku konkretnemu prikladu (V-AR) :

- je konvertovana z povodne vojenskej samocinnej zbrane ? NIE (vyrobena ako samonabijacia) => nespada pod direktivy (A6)
- bude mat v pripade sklopnej pripadne vysuvnej pazby v kratkom stave menej ako 60cm ? => ak ano FUJ !, ak nie nespada pod bod direktivy (A8)
- budes mat do nej zasobniky 10+ nabojov => ak ano FUJ ! (A7/2) - zbran mozes mat, ale taketo zle zasobniky len na vynimku podmienenu sportovou cinnostou v klube, atd. atd. ...

Takze - v tomto konkretnom pripade kupis ju aj pred, aj po direktive bez problemov (mimo situacie ze by mala sklopnu pazbu a s nou menej ako 60cm), po direktive ale len so zasobnikmi 10-. Zasobniky s vacsou kapacitou napr. len v pripade dolozenej sportovej cinnosti, blah blah blah ... (detaily a uroven buzeracie zavisi od implementacie v CR)

Pokial ju kupis teraz aj so zasobnikmi, nemas problem. Samozrejme detaily ohladne zasobnikov - to budu mat problem vyriesit aj pravnici pri implementacii, pretoze tie rozne kombinacie situacii co mozu nastat su des ...

Marcurba

Příspěvek#1658 » pát 3. úno 2017, 16:21

Mě teda spíše zajímá jiná věc ... pokud mám dlouhou se sklopkou dnes a po směrnici budu chtít prodat, tak jsem fakticky v pytli, protože bude neprodejná.

Na druhou stranu velké zásobníky prodat půjdou, protože registrované nejsou nikde...nebo se budou registrovat i velké zásobníky? To by na ty inspektoráty byly fronty až do Bruselu ... :twisted:

Antony30011

Příspěvek#1659 » pát 3. úno 2017, 16:28

Nějak mě nenapadá, podle čeho by se registrovaly. Jedině, že by si páni policisté pořídili raznice :lol: :lol: :lol:

MM

Příspěvek#1660 » pát 3. úno 2017, 16:33

Vzhladom k tomu ze sa robia aj upravy vojenskych pusiek na "priamotazne" opakovacky pre krajiny kde su zakazane (AK, FN-FAL, ...), tak by som zneklopkovatenie sklopky az ako taky problem nevidel. Nesmie to byt skratitelne bez pouzitia nastrojov.

Návštěvník

Příspěvek#1661 » pát 3. úno 2017, 18:14

A kdy má nabít směrnice platnosti?

tuton

Příspěvek#1662 » pát 3. úno 2017, 18:24

Tornado

Příspěvek#1663 » pát 3. úno 2017, 18:27

pokud to odklepnou v EP beze změn 14.3. -> nejbližsí schůze ministrů vnitra je o dva týdny později -> na zveřejnění ve věstníku EU může stačit klidně jen pár dní -> za 20 od zveřejnění nabývá účinnosti = takže to klidně může být konec dubna.

Antony30011

Příspěvek#1664 » sob 4. úno 2017, 11:51

Obrázek

kurvajz

Příspěvek#1665 » sob 4. úno 2017, 17:41

Copak je tak těžké najít někoho, kdo umí pořádně česky a ovládá nadprůměrně schopnost stylistiky, když už se pouštím do výroby letáku :-( ?

Zpět na