Springfield/HS XD/XDM
Glock a spol.
- jhora
Příspěvek#227 » pon 6. úno 2017, 10:12
Had666: Doporučuju prohledat fóra v angličtině. Množství informací o všech možných typech je tam ohromující a hlavně je tam mnohem víc šílenců, co mají doma těch XD pistolí několikk, pokud ne všechny.
Zatím co jsem vykoukal tak jediná stížnost která se opakovala byla na "firing pin", který prý hodně trpí při sušení a pokud suší člověk intenzivně, tak je třeba ho občas vyměnit. Některým se pak nelíbí chod spouště, ale to se zdá být individuální.
A z mé osobní zkušenosti, .45 je sice jen o 2mm tlustší než 9mm, ale je to dost znát. Doufám že až přijde, tak to vyřeší výměnný hřbet nebo úprava úchopu (prostě chci tu pětašťouru
)
Zatím co jsem vykoukal tak jediná stížnost která se opakovala byla na "firing pin", který prý hodně trpí při sušení a pokud suší člověk intenzivně, tak je třeba ho občas vyměnit. Některým se pak nelíbí chod spouště, ale to se zdá být individuální.
A z mé osobní zkušenosti, .45 je sice jen o 2mm tlustší než 9mm, ale je to dost znát. Doufám že až přijde, tak to vyřeší výměnný hřbet nebo úprava úchopu (prostě chci tu pětašťouru

- cipis
Příspěvek#228 » pon 6. úno 2017, 13:09
Převrácený podavač u jednoho zásobníku. I to je důvod, proč obecně nosit další zásobník, protože to jinak, než výměnou zásobníku okamžitě nevyřešíte. Párkrát zaseklá nábojnice v okénku, ale to mohlo být nábojem. Vystříleno nepočítaně, několik tisíc rozhodně.
Jinak nic
Jinak nic

- Mat
Příspěvek#230 » ned 12. úno 2017, 10:34
Měl jsem ze Střeleckého servisu 2 Walhery (už vrácené díky vypadávajícímu vývrtu) a přímo zde obratem koupil XDM 9 4,5" + P30 V3 SD. No, ač nerad, je přístup takovej chladnější, byť si na výsledek obchodu nemůžu stěžovat. Přesto je fakt, že jejich služby už nevyhledávám. Co mě dost vyvedlo z míry....myslel jsem že mají v provozu i střelnici. Chtěl jsem si u nich nastřelit na 150m svou AR 15... tak to prej né, ale jinak že nastřelují za 2000,- Z toho jsem pochopil, že střelnici mají asi jen pro vyvolené (cizince co si je instruktoři brali dozadu s kupou zbraní) nebo jen pro vlastní potřebu.
- jhora
Příspěvek#231 » stř 15. úno 2017, 12:05
Tak mám doma XDM-45 Compact. Ještě jsem nebyl na střelnici, ale už po stránce zpracování je velmi pěkná a s krátkým záobníkem skutečně jde schovat velmi pěkně i v obyčejném vnitřním pouzdru od Dasty. Akorát budu muset pořídit širší kalhoty, přeci jen to není úplná placka a trochu místa zabírá
Na skryté nošení to bude super zbraň. Přesto, že je širší než devítka, tak se drží pěkně, a to i s krátkým zásobníkem (mám tam zatím nejmenší grip, ten prostřední mě při pevném úchopu nebyl 100% příjemný, i když jsem měl zase ruku víc rovně). Zatím jsem spokojený, ještě uvidím, co výsledky na střelnici
A docela mě překvapilo, že na rozdíl od všech obrázků, co jsou na netu u obchdoníků, má i Compact už z továrny světlovodnou mouchu, mířidla se díky tomu moc hezky čtou.
Koupil jsem v pražském Leru a dostal jsem i docela příjemné zaškolení, co a jak čistit, abych neměl v budoucnu zbytečné trable (jako nováček jsem ocenil, že jsem to nemusel hledat na fórech).

Na skryté nošení to bude super zbraň. Přesto, že je širší než devítka, tak se drží pěkně, a to i s krátkým zásobníkem (mám tam zatím nejmenší grip, ten prostřední mě při pevném úchopu nebyl 100% příjemný, i když jsem měl zase ruku víc rovně). Zatím jsem spokojený, ještě uvidím, co výsledky na střelnici

A docela mě překvapilo, že na rozdíl od všech obrázků, co jsou na netu u obchdoníků, má i Compact už z továrny světlovodnou mouchu, mířidla se díky tomu moc hezky čtou.
Koupil jsem v pražském Leru a dostal jsem i docela příjemné zaškolení, co a jak čistit, abych neměl v budoucnu zbytečné trable (jako nováček jsem ocenil, že jsem to nemusel hledat na fórech).
- jhora
Příspěvek#234 » stř 15. úno 2017, 19:19
V tom videu to určitě bude taky, ale upozorňovala mě samozřejmě na hlaveň a náběh, ale zajímavější byly rady kde čistit mechanismus v rámu - tam kde je blokace úderníku a úderník samotný, aby tam bylo čisto a nenechal jsem tam prach ani spaliny (bohužel bez názorné ukázky se těžko předvádí, co mi tam ukazovala v tom rámu zbraně). Pak samozřejmě základní rady, abych to čistil co nejdřív, aby to nerezlo. A klasicky čištění hlavně mi doporučila vzít to kartáčem, hadříkama od oleje (doporučen mi byl Brunox, to asi nepřekvapí), pak vyčistit vytěrákem od toho oleje a pak párkrát protáhnout boresnakem.
A samozřejmě upozornění, abych nejdříve očistil všechno od konzervačního oleje a vypucoval ji, než půjdu střílet.
Pro zkušeného asi žádné novinky, ale pro mě to bylo fajn a třeba to, že boresnake nejlíp funguje úplně nasucho, jsem nevěděl.
A samozřejmě upozornění, abych nejdříve očistil všechno od konzervačního oleje a vypucoval ji, než půjdu střílet.
Pro zkušeného asi žádné novinky, ale pro mě to bylo fajn a třeba to, že boresnake nejlíp funguje úplně nasucho, jsem nevěděl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí