Pravidla - diskuse
Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
- ggrandcz
Příspěvek#316 » pát 31. bře 2017, 15:34
paza: Znám a světe div se, tak se v hodinkových vláknech píše k hodinkám a v ostatní diskusi ke všemu. Do prodejního vlákna se dávají jen hodinky a věci k tomu prodej je řízen pravidly. Ostatní prodej nesleduju, takže nevím, o čem mluvíš.
Blacky: U trollingu bych aspoň čekal, že se pisatel bude bavit, ale mě to nebaví psát. Je to můj názor podložený životem.
jhora: Aaaha. Když tu admin zmíní, že to tu považuje za odborné fórum a já nad tím polemizuju, tak píšu mimo téma ?
OK
BTW odborné fórum bych čekal, kdyby se v něm pohybovaly špičky v oboru. No a kolik je tu aktivních lidí z první pětky na různých soutěžích? Řekl bych, že tak do desíti.
Blacky: U trollingu bych aspoň čekal, že se pisatel bude bavit, ale mě to nebaví psát. Je to můj názor podložený životem.
jhora: Aaaha. Když tu admin zmíní, že to tu považuje za odborné fórum a já nad tím polemizuju, tak píšu mimo téma ?

- paza
Příspěvek#317 » pát 31. bře 2017, 15:53
No jenže těch ostatních vláken "ke všemu" je na chronomagu už většina a je to zaplevelené a nepřehledné, ale to je jedno, to je věc jiných lidí a nebudeme plevelit zde. Já jsem vděčný za to, že toto fórum je věcné, tzv. odborné a tím přehledné a poučné. Za to díky!
- Lynx
Příspěvek#318 » sob 22. dub 2017, 07:38
Tak, diskuse snad opadla, takže připomenu svůj dotaz k tématu:
Ahoj, proč je v burze pravidlo "Neposouvejte inzeráty nesmyslnými dodatky nebo hláškou „stále aktuální“."? Mám inzerát na koupi pažby. Zatím se mi ji sehnat nepodařilo, inzerát je stále aktuální, ale po měsíci už je na třetí stránce, takže ho nikdo nenajde. Podle současných pravidel mám dvě možnosti:
1) duplikovat inzerát nebo
2) zalhat, že je neaktuální, požádat o přesun do archivu, a potom znovu zadat ten samý.
Posunem inzerátu nebudu duplikovat, nebudu lhát, nikdo nebude muset pracovat. Nešlo by změnit pravidlo a po určitém čase, např. po měsíci od poslední aktualizace, posun povolit? Díky za zvážení.
Ahoj, proč je v burze pravidlo "Neposouvejte inzeráty nesmyslnými dodatky nebo hláškou „stále aktuální“."? Mám inzerát na koupi pažby. Zatím se mi ji sehnat nepodařilo, inzerát je stále aktuální, ale po měsíci už je na třetí stránce, takže ho nikdo nenajde. Podle současných pravidel mám dvě možnosti:
1) duplikovat inzerát nebo
2) zalhat, že je neaktuální, požádat o přesun do archivu, a potom znovu zadat ten samý.
Posunem inzerátu nebudu duplikovat, nebudu lhát, nikdo nebude muset pracovat. Nešlo by změnit pravidlo a po určitém čase, např. po měsíci od poslední aktualizace, posun povolit? Díky za zvážení.
- mihlit
Příspěvek#319 » sob 22. dub 2017, 09:12
Pointa je v tom, že všechny inzeráty, co nejsou v archivu, jsou aktuální. Pokud se někdo zezadu začne tlačit dopředu, tak se ti vpředu ocitnou vzadu a budou dělat to samé. Navíc z hlediska inzerentů se pak budou nové inzeráty rolovat dozadu mnohem rychleji, protože je budou předbíhat ty "stále aktuální". To by snížilo efektivitu, protože by inzerát byl místo snadno objevitelný měsíc, tak jen snadno objevitelný třeba tři dny a pak by si musel měsíc počkat na svou další tří denní šanci, než by mohl dle pravidel připsat ono "stále aktuální" a posunout se na chvíli dopředu.
Moje zkušenost je taková, že pro co existuje poptávka(nabídka) to se prodá(koupí) prakticky hned. Opakování inzerátu moc nepřinese. Pokud je něco neprodejné, tak místo "stále aktuální" pomůže prodeji snížit cenu (což mimochodem i způsobí ten posun inzerátu). V případě koupě, když se nikdo neozve, asi to nikdo nemá nebo nechce prodat.
EDIT: Když už by byl možný posun, tak po výrazně delší době. Třeba třech měsících. Mimochodem i to ale povede k problémům, protože jak se v inzerátech začne objevovat "stále aktuální", začnou si lidi myslet, že se to může a začnou to tam cpát už po týdnu a pak se divit, že modi jim dávají napomenutí.
Moje zkušenost je taková, že pro co existuje poptávka(nabídka) to se prodá(koupí) prakticky hned. Opakování inzerátu moc nepřinese. Pokud je něco neprodejné, tak místo "stále aktuální" pomůže prodeji snížit cenu (což mimochodem i způsobí ten posun inzerátu). V případě koupě, když se nikdo neozve, asi to nikdo nemá nebo nechce prodat.
EDIT: Když už by byl možný posun, tak po výrazně delší době. Třeba třech měsících. Mimochodem i to ale povede k problémům, protože jak se v inzerátech začne objevovat "stále aktuální", začnou si lidi myslet, že se to může a začnou to tam cpát už po týdnu a pak se divit, že modi jim dávají napomenutí.
- WalrusInAnus
- WalrusInAnus
Příspěvek#321 » sob 22. dub 2017, 10:55
Moc nechápu, proč se nesmí psát do prodejních témat (a ještě se pak šikanují varováními). Za 20 let jsem se s tím nikde jinde nesetkal, a vůbec to nedává smysl. Naopak kvůli průhlednosti by se to mělo řešit právě v tématu, aby se lidi případně nehádali, kdo byl první a komu se daná věc má prodat. Zprávy se pak píšou až když se dohodne obchod, a je potřeba sdělit si adresy atd. Takhle to funguje všude jinde, a je to tak podle mě správně.
Osobně je mi mnohem příjemnější mít všechny dotazy a diskuze v mém prodejním tématu, než hromadu zpráv, ve kterých se ztrácím.
Osobně je mi mnohem příjemnější mít všechny dotazy a diskuze v mém prodejním tématu, než hromadu zpráv, ve kterých se ztrácím.
- Lynx
Příspěvek#323 » sob 22. dub 2017, 17:57
OK, tak holt nabídnu kupní cenu. Začnu na koruně a občas ji zvýším. O další korunu. A při prodeji obráceně, To je v souladu s pravidly, takže se tomu nedá nic vytknout.
Chtěl jsem jen poukázat na něco, co je, podle mého, nedomyšlené. Třeba někdo zodpovědný najde nějaký rozumný kompromis. Co třeba posun za poplatek (SMS)? Alespoň by bylo něco na provoz fóra
Chtěl jsem jen poukázat na něco, co je, podle mého, nedomyšlené. Třeba někdo zodpovědný najde nějaký rozumný kompromis. Co třeba posun za poplatek (SMS)? Alespoň by bylo něco na provoz fóra

- Blacky
Příspěvek#324 » sob 22. dub 2017, 18:40
A co treba pouzit selsky rozum? A kdyz holt udelas chybu, tak te admin upozorni no. Pindik se ti nezkrati. 
Nemusime prece mit na vsechno nejaky predpis, postup a navod. To je hrozny, jak sme zdegenerovanej narod. Pak se divime, ze eu dela smernice na zahnuti bananu, tvar sipek a vykon vysavace. Kvuli jednotlivci se prudi vetsina. Chjooo

Nemusime prece mit na vsechno nejaky predpis, postup a navod. To je hrozny, jak sme zdegenerovanej narod. Pak se divime, ze eu dela smernice na zahnuti bananu, tvar sipek a vykon vysavace. Kvuli jednotlivci se prudi vetsina. Chjooo
- mihlit
Příspěvek#325 » sob 22. dub 2017, 19:20
Blacky ale bohužel občas asi ten předpis potřeba je, protože tvými slovy jsme tak zdegenerovanej národ, že hned se přemýšlí jak pravidla ochcat. Ne jak se chovat slušně, jak využít prostor, co server zdarma nabízí, ale jak vytěžit maximum pro mě a obejít pravidla, co by mi v tom bránila.
Složitější pravidla vznikají právě pro to, že někdo zneužije nalezenou kličku, že "tam je napsáno x, já udělal y" takže se to toho netýká. Proto se tam pak musí přidat i to y. Lidi se neřídí "umyslem" pravidel/zákona, ale berou ho doslova a snaží se ho obejít.
Složitější pravidla vznikají právě pro to, že někdo zneužije nalezenou kličku, že "tam je napsáno x, já udělal y" takže se to toho netýká. Proto se tam pak musí přidat i to y. Lidi se neřídí "umyslem" pravidel/zákona, ale berou ho doslova a snaží se ho obejít.
- Lynx
Příspěvek#326 » sob 22. dub 2017, 19:48
Blacky: nevím, na co narážíš, ale já tu nenavrhuju předpis vytvořit, abychom se podle něj mohli chovat. Polemizuju o pravidlu, které se mi nezdá nastavené rozumně. Jiným, jak se zdá, vyhovuje a mají pro to argumenty. Majitel a moderátoři si to tu třeba přečtou a nějak se rozhodnou. Co se ti na tom zdá zdegenerovaného? A to, že upozorním na způsob, jakým lze pravidlo obejít, neznamená, že ho obejdu já. Nejsem ani odpovědný za to, že to někdo opravdu udělá. Je to informace a jak s ní naloží inzerenti a moderátoři, to je jejich věc.
- paza
Příspěvek#327 » sob 22. dub 2017, 20:32
Pokud opravdu funguje to, že uspokojený inzerát je odstraněn, tak není v podstatě žádný problém, vystavené inzeráty si projedu a budu vědět, že jsou aktivní a začnu s protistranou jednat. Pokud to ale neplatí a bude to jako na občas zde zmiňovanén "vzorovém" fóru, kde visí stále i inzeráty už neaktuální, tak je to problém. Na tom druhém fóru zase ale platí, že inzerát je možno pomocí UP jednou za týden posunout nahoru, takže je stále přehled o tom, kdo má nějakou aktivní nabídku, ono to prostě lidi praští do očí a snáze zareagují než když mají sami něco hledat. Osobně by se mi zdál ideální kompromis, pokud někdo s nabídkou spěchá a je v inzerování aktivní, tak ať má možnost svoji nabídku UPnout třeba po týdnu, dvou týdnech nebo jak se určí, pokud někdo dá nabídku a nespěchá nebo to jen tak nějak zkouší a je mu jedno zda se někdo ozve nebo neozve, tak ať čeká v pozadí.
- Lynx
Příspěvek#328 » sob 22. dub 2017, 21:35
A proto bych navrhoval placený UP, přes SMS by to mohlo být řešitelné. Např. 10 Kč za posun není v našem koníčku prakticky nic, přesto by to určitě regulovalo zběsilé posouvání a posouvali by jen ti, kteří by o to měli opravdu zájem.
No nic, návrh jsem dal, argumenty pro i proti tu jsou, nebudu to tu dál zaplevelovat
No nic, návrh jsem dal, argumenty pro i proti tu jsou, nebudu to tu dál zaplevelovat

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí