Prima zboží až z daleké Číny!!!!

Drvoštěp

Příspěvek#106 » čtv 2. úno 2017, 12:57

ale to nebylo příkré... nebo jsem to příkře nemyslel.
Napsal jsem jen pár poznatků co se mi osvědčilo pokud si chci pořídit a doladit něco z číny.
Čínská svítilny sou fakt dodo ale proč si nezakutit?
A co se týče akumulátorů dal jsem Ti zapravdu a ještě chci dodat, že do baterek co nepoužívám často akumolátory nestrkám. Dávám tam baterie do foťáku, jistě chápeš proč.

HV

Příspěvek#107 » čtv 2. úno 2017, 13:34

OK, mír ;)
Jsem elektrokutil od svých 9 let, kdy jsem udělal první krystalku. Ale čínské svítilny jsem vzdal. Rozchodil jsem podle svých představ jen jedinou na článek 18650 a tu vozím v autě.
Místo 1,2 V nimh/nicd se mi osvědčily accu eneloop. Jsou dražší ale naprosto skvělé. Mají minimální samovybíjení. I po půl roce jsou ve stavu připravenosti. Do svítilen, které snesou 14500 (3,7V) budu testovat články od Nitecore (eBay/AliExpress). Knoflíkové články do spotřebičů kde nezáleží na výdrži beru Maxell z eBay. Kvalitnější kupuji u nás v obchodě.

Antony30011

Příspěvek#108 » čtv 2. úno 2017, 13:42

Poli píše:Mám ten samý z číny, pak ho mám taky kupovaný normálně v obchodě za normální cenu a není v nich žádný rozdíl.

Jo, taky jsem první BS koupil v kšeftu. Dokonce pod hlavičkou CZUB. No a pak ho našel na ebay asi za 1/5 ceny... Jede to všecko z jedný továrny, jen u nás se přebaluje a přiráží.

Drvoštěp

Příspěvek#109 » čtv 2. úno 2017, 13:48

:lol: NEPŘEBALUJE! Jen Ti to poslali bez obalu, což je běžné.
Už jsem tu přece psal. že jsem objednal z katalogu beze jména a dorazil Bushnell ,v krabičce Bushnell popsané nápisy "made in Japan"

HV

Příspěvek#110 » čtv 2. úno 2017, 14:11

To já takhle koupil microSD kartu SanDisk o kapacitě 32 GB. Ano, byla podezřele levná :) Nebylo poznat že je to plagiát, zpracování i potisk, vše naprosto dokonalé. Mělo to jen jednu mušku. Jakmile jsem na ni hodil více jak 1 GB začla stávkovat. Tak jsem začal hledat v čem by mohl být zakopaný pes a našel jsem spoustu příspěvků o fake paměťových kartách z číny. Nicméně eBay ochrana zafungovala. Poslal jsem dokumentaci a dostal nazpět prachy. U mechanických věcí může být rozlišení trochu obtížnější pokud není přímé srovnání s originálem. Tím ovšem netvrdím, že je tomu tak ve všech případech. Občas můžete mít i kliku.
Poměrně známý je případ, kdy čínský plagiátor okopíroval českou čtyřkolku tak dokonale, že nový kus co sjel z jejich pásu měl již opotřebované pneumatiky stejně jako předloha :D Také nedávný případ z jednoho startupu, kdy projekt skončil protože číňani začali danou věc vyrábět dříve a za desetinu ceny, než na ni autor myšlenky vybral prachy.

Drvoštěp

Příspěvek#111 » čtv 2. úno 2017, 14:17

Jsi hráč!!! :lol: :lol:
Z elektroniky raději nic..

HV

Příspěvek#112 » čtv 2. úno 2017, 14:27

Kupuji konektory (napájecí, audio, VF), redukce, různé kablíky, spínače, mám na cestě OrangePi, který se nejlevněji sežene u AliExpressu. Ale to s tou kartou je reálná zkušenost. Přestože jsem si myslel, že v tom něco bude, koupil jsem ji. Bez podstoupení rizika se nakupování na čínském trhu neobejde. To je to zásadní co si musí kupec uvědomit.

Antony30011

Příspěvek#113 » čtv 2. úno 2017, 14:52

Drvostepe, tys na to kapl. On totit ten 5x nasobek ceny stoji ten plastovej obal a papirek se znackou vyrobce. Tak proto ty Bs z ciny chodi jen v igelitovym sacku :lol:

audis

Příspěvek#114 » úte 25. dub 2017, 21:55

pedro! píše:
SC1 píše:Namontoval jsem toto: https://www.aliexpress.com/item/20mm-11 ... 0.0.IRRjg5
na Uzkon TR-X (verze 11 mm rybina).

Jsem si to musel koupit na základě tvé zprávy taky. No za ty peníze je s tím sranda. Je to dobrá možnost, jak si vyzkoušet, o čem je kolimátor (můj první). Mám ho na ČZ455, míření je pohodlné.

No a negativa:

- tečka je trochu rozplizlá
- když měním úhel pohledu, mění se i bod, na kterém tečka sedí. Není to nějak moc, střílím stejně tak, že mám tečku uprostřed, ale to bude jeden z rozdílů mezi kolimátory za 400 a za 20.000 ;)
- kdyby tam byla jen tečka bez možnosti měnit tvar, bylo by to lepší. Přepnutím na jiný tvar a návrat na tečku -> posun záměrného bodu. Tedy, nepřepínat.

Tedy to není na žádné přesné míření, ale na rychlé zamíření je s tím zábava :-)

Pedro, SC1:
přežil kolimátor poslední 1/4 rok na vaší malorážce a brokovnici? Dlouhodobé zkušenosti kromě toho, co bylo řečeno? Koupili byste to znova? Ev. CO byste kupovali dnes?

pedro!

Příspěvek#115 » stř 26. dub 2017, 08:25

Kolimátor stále žije, ale nepoužívám ho stále, jen někdy. Koupil bych ho klidně znova.

Koupil jsem ještě jeden,

https://www.aliexpress.com/item/New-Tri ... 39334.html

Ten je dražší, jen červená tečka, elektronická regulace jasu. Na něm je tečka rozplizlá opravdu hodně, ten bych už znova nekoupil. Krám.

SC1

Příspěvek#116 » stř 26. dub 2017, 20:15

Na brokovnici funguje stále zdárně (musím zaklepat). Pouze 1x jsem doštělovával nástřel (stranově, asi tak o 6 MOA - to jsem si spočítal dodatečně podle zásahů v terči, kolimátor cejchovaný není), ale mezitím jsem měnil symbol, takže to možná bylo tím.

Takže potvrzuji, co jsem napsal prve. Trvale používám symbol tečky v červené barvě, vidět je dobře i na slunci. Na poppery (střílím broky bez zahrdlení) na 15-20 m se míří dobře a rychle, slugy na 50 m lítají přesně podle tečky a velikost tečky nevadí, neboť na tu vzdálenost odpovídá díře po slugu :-). Na brokovnici této kategorie a druhu použití bych si tento kolimátor koupil znova. Původně jsem ho bral jako dočasnou pomůcku než bude povolený laser, ale pokud vydrží dál, tak si jej nechám.

Na vz. 58 si jej ale nejspíš nekoupím a poohlédnu se po něčem přesnějším a možná odolnějším, tam jsou nároky jiné.

janek21

Příspěvek#117 » úte 9. kvě 2017, 17:19

Me kolimator na 58 teda drzi od montaze s tim nebylo treba hnout mam na nem tak cca 1k nastrileno bez kompenzatoru ....

audis

Příspěvek#118 » úte 9. kvě 2017, 19:31

Který popisujes? Dej Link.

janek21

Příspěvek#119 » stř 10. kvě 2017, 18:14

Link nemam ale dam ti foto krabicky a kolimatoru ....
IMG_20170510_190335.jpg
IMG_20170510_190541.jpg
IMG_20170510_190312.jpg
IMG_20170510_190455.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Antony30011

Příspěvek#120 » stř 10. kvě 2017, 21:19

Tenhle mám doma taky. Ale nemám srdce dát ho na kosu. Možná si pořídím montář na škorpiona, tam by to mohl ustát :D

Zpět na