Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Petzold

Příspěvek#5431 » čtv 4. kvě 2017, 20:04

Jak je záznam prováděn ? Zepředu, ze směry dopadové plochy-bezpečného prostoru ? Nebo ze strany komisaře , se záběrem detailu na ruce, prsty a zbraň se kterou se manipuluje ?

marinakus

Příspěvek#5432 » čtv 4. kvě 2017, 20:10

Záleží trochu, jak policista umístí kameru ale záměr je aby bylo co nejvíce vidět do rukou a na zbraň. Tudíž z boku, částečně zepředu, ze strany vzdálenější komisaři. Policisté i upozorňují aby komisař nezakrýval požadovaný snímaný obraz. Alespoň ve StČ kraji takto.

Petzold

Příspěvek#5433 » čtv 4. kvě 2017, 20:20

Předpokládám tak, že je zabírán i obličej zkoušeného, aby bylo jednoznačně prokazatelné, že se dotyčný zkoušky zúčastnil. Tomu bych se ve StČ kraji ....v některých případech nedivil. 8-)
Naposledy upravil(a) Petzold dne čtv 4. kvě 2017, 20:22, celkem upraveno 2 x.

Sysop

Příspěvek#5434 » čtv 4. kvě 2017, 20:21

Re: marinakus

Vubec jsem nepodsouval, ze PCR by se zaznamem nejak manipulovala. Nema proc. Mam dost kamaradu u PCR a vim, ze tam nikdo za nikoho kopat nebude, protoze se sam boji o svuj flek. Dneska si nikdo neni jistej, ze nekdo nema v kapse aspon audionahravac. Rozhodne jsem takto neuvazoval.

Jen jsem pripustil, ze pokud by clovek sel do sporu s komisarem, ktery treba udelal nejakou botu, ale policajt by mu z pratelstvi chtel jit na ruku, tak by se zaznam mohl ztratit s tim, ze "nejak to blblo", a stezovatel by na nej proste nemel narok. Je to zaznam pro vnitrni ucely PCR. Tim to hasne.

Ja taky nevim, proc tohle nekomu vadi. To neni kamera v loznici, kde "pokud nedelate nic nelegalniho, nemate se ceho bat...". Je to proste pripadna soucast zkousky. Jako, kdyby tam stal dalsi svedek. Nic vic, nic min.

paza

Příspěvek#5435 » čtv 4. kvě 2017, 20:26

Zkoušený má rozhodně větší strach z komisaře než z kamery, kterou v tom stresu ani nevnímá, naopak může být rád (já jsem to tak cítil), že když je tam kamera, tak že zkouška bude objektivnější a bez nějakých "náladových vrtochů" od komisaře.

vgj

Příspěvek#5436 » čtv 4. kvě 2017, 20:29

Záznam byl prováděn zprava odpředu, asi na 1 až druhé hodině. Širokoúhlá akční kamera.
Manipulace na palpostu, kamera na hraně pultíku vpravo. Komisař na 4 hodině policajt na půl 6.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#5437 » čtv 4. kvě 2017, 21:52

marinakus píše:Sysop : Záznam je pořizován přesně k těmto účelům. Aby bylo podle čeho vyhodnotit případnou stížnost na komisaře z hlediska její oprávněnosti. Už je to tu výše zmiňováno ale vždy přijde někdo další si postěžovat ne neoprávněnost natáčení zkoušky. Nechápu co na tom komu vadí. Proti by měl být pouze komisař, který provádí zkoušku špatně a uvědomuje si to. Uchazeč na tom v žádném případě prodělat nijak nemůže. Pokud chybu udělá, není se o čem bavit, pokud ji neudělá, je tady důkazní materiál v podobě záznamu, který by jinak nebyl. Záznam je uchován pouze pro případné potřeby kontrolního orgánu po dobu 6-ti měsíců. Pak je záznam zlikvidován. Myslíš, že v dnešní době by si dovolila policie cokoliv nelegálního?? ;)

Hele, ja treba tady rozumim tomu, ze tady jde proste o princip. Sam jsem PRO nataceni, ale uplne stejne jsem PRO to, aby to nataceni probihalo naprosto cistou formou se vsim vsudy tak, jak jsem k tomu nucen ja, jako soukromy subjekt (jasne dane podminky nataceni, uschovy, pouziti a likvidace zaznamu).
Takove to: "kdo nic neprovedl, nema se ceho bat"... To uz nam tu tvrdil leckdo...

Sysop

Příspěvek#5438 » čtv 4. kvě 2017, 22:03

Re: cmk

To neosetris. Podivej se, kolik veci unika ze spisu do bulvaru. Pokud je zajem dodat a je zajem dostat, tak to proste utece. Nicmene myslim, ze drtiva vetsina drzitelu ZP je zcela mimo nejaky zajem medii a tedy neni, proc by se ten zaznam mel nekde objevit jako senzace. A zneuzitelnost proti zkousenemu mi prijde byt nulova.

Nataceni zrejme probiha transparentni formou a dle provadeciho predpisu, ktery je jasne dany. Nic vic ani nelze dosahnout.

Tohle fakt neni kamera mestapa nekde na ulici, kde by se pak zaznam mohl objevit treba v Blesku a nebo by ho tvoje zena mohla pouzit jako dukaz k rozvodu, ze jsi sel vecer za milenkou. Tohle je uplne nekde jinde.

marinakus

Příspěvek#5439 » pát 5. kvě 2017, 05:12

Sysop : V případě nějakého úniku by bylo okamžitě jasné, odkud k tomu došlo. To si fakt nikdo nelajzne.

CMK : Dokud je to v PČR každý kraj = jiný stát (přehnáno ale ne úplně) a spousta věcí pouze dle nařízení jeho šéfa, je toto neuskutečnitelné, pokud to nebude jednoznačně řízeno shora. A o tom asi taky něco víš.

stopper

Příspěvek#5440 » pát 5. kvě 2017, 08:14

ostrostrelec píše:
Sysop píše:
ostrostrelec píše:Také jsem před nedávnem rozšiřoval ZP o C.... Třeba rozborku a sborku u CZ75 jsem nedělal aspoň 10 let, ale vzpomněl jsem si na ni bez problémů...

Tys rozsiroval o C a dostals kratkou?? To je vtip, ze jo...

C a A, zapomněl jsem tam to A napsat.

Dát na sk. C k MANIPULACI krátkou je snad v oprávněné, ne? A neříká, že JEN krátkou.

Sysop

Příspěvek#5441 » pát 5. kvě 2017, 08:21

Re: stopper

Ne, neni. Mas dostat takovou zbran, ktera odpovida dane skupine. Kratkou, dle aktualniho zneni Zakona o myslivosti k vykonu prava myslivosti pouzit nesmis. Tim to pada.

stopper

Příspěvek#5442 » pát 5. kvě 2017, 08:41

Padá co?
Zkoušku děláš podle ZoZ a prováděcích vyhlášek k němu (vč. 115/2014).
Na sk. C si krátkou pořídit můžeš, je to tedy zbraň odpovídající dané skupině (§ 5 odst. 3).
Střílet z ní můžeš. Nesmíš s ní lovit, ale to je podle jiného zákona a týká se volby lovecké zbraně.
Čili manipulovat (i) s krátkou je v pořádku.

Necituj předcházející příspěvek, viz pravidla diskuse bod7: viewtopic.php?f=2&t=601
Díky McFly

Sysop

Příspěvek#5443 » pát 5. kvě 2017, 08:57

Re: stopper

Prave proto, ze tato situace uz nastala a byla na to podana stiznost ze strany zkouseneho, vyjadrovalo se k tomu i MVCR. Lze dohledat na jejich webu. Sice komisare primo nepotopili, ale celkem jasne uvedli, ze kratkou dostat nemas.

Osobne moc neverim tomu, ze pri podani zadosti o nakupko a uvedeni, ze chci kratkou kulovou na skupinu C, mi ho PCR vyda. To mi nechce projit hlavou. Ale uz jsem OT, kdyztak Hospoda.

marinakus

Příspěvek#5444 » pát 5. kvě 2017, 09:28

Petzold : Dokonce tak, že přezkušovaný je před začátkem jeho manipulační zkoušky představen na kameru a uvedeny jeho skupiny ZP. Po novu záznam z celé manipulace všech účastníků nemá být přerušen a celý průběh manipulace všech má být natáčen kontinuálně. Účast konkrétního účastníka podle mě ale problém není, alespoň jsem se o jakémkoliv švindlu v tomto nikdy nedověděl (ve StČ kraji). Ověření totožnosti před zkouškou by si podle mě nikdo nedovolil nějak očůrat. Navíc by v tom museli být celkem namočeni všichni zúčastnění. Vím, že např. plzeňáci vyžadují nové ověření totožnosti před praktickou částí. Nepovažuji to za nutné a neukládá to nutně ani příslušná vyhláška.

marinakus

Příspěvek#5445 » pát 5. kvě 2017, 09:29

Stopper : Pokud si u vás na holé C můžeš pořídit krátkou zbraň, jste fakt výjímečný kraj. Nemůžeš.

Zpět na