Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

Kunky

Příspěvek#811 » čtv 18. kvě 2017, 09:04

Ahoj,
včera jsem mezi střelbou pokládal den starého Glocka na střelnici na takový filc a doma jsem si všimnul, že se mi na závěru objevila taková stříbrná tečka. Sice to není nic hrozného, ale tak po jednom dni ... :roll:
Obrázek
Není to škrábanec ani vryp, spíš to vypadá jako nějaká barva, nebo kov. Zkoušel jsem to čistit GUNSHIELD CLP Sprayem, ale nic.
Našel jsem nějaká rozpouštědla na čištění hlavní od mědi, olova,..., daly by se použít i na závěr? Nedojde k nějakému poškození?
Nemáte někdo nějaký tip, co s tím? Jestli to vůbec půjde? Případně i nějaký přípravek, se kterým máte zkušenosti.

Díky

Vinohradian

Příspěvek#812 » čtv 18. kvě 2017, 09:11

To tam mám taky po dvou měsících nošení a cca 5x střelnici. Zbraň nejsou hodinky... :)

kolombo

Příspěvek#813 » čtv 18. kvě 2017, 09:58

Otočím trochu téma od drobných ďubek :-)

Zavedl jsem si praxi, že dostřílím, vezmu hada a protáhnu hned hlaveň. A dál už nic nečistím. Většinou střílím tak jednu krabičku mířenky. Kolik si tak myslíte, že snese pistole, než to fakt bude chtít vypucovat i jinak ?

Samozřejmě, že v případě jiného typu znečištění, než jen střelba bych čistil.

waritko

Příspěvek#814 » čtv 18. kvě 2017, 12:56

Kolombo:
Pistole snese hodně, zvlášť pokud ji budeš pravidelně domazávat, tak čistit není prakticky třeba. Nicméně, pak je otázka, jak moc pak ten bordel, který se z ní bude uvolňovat snese střelec.

ppindian

Příspěvek#815 » pát 19. kvě 2017, 08:14

kolombo píše:Otočím trochu téma od drobných ďubek :-)

Zavedl jsem si praxi, že dostřílím, vezmu hada a protáhnu hned hlaveň. A dál už nic nečistím. Většinou střílím tak jednu krabičku mířenky. Kolik si tak myslíte, že snese pistole, než to fakt bude chtít vypucovat i jinak ?

Samozřejmě, že v případě jiného typu znečištění, než jen střelba bych čistil.

Dělám to stejně. Shadow jsem nečistil asi 500 ran, na SigSauer asi 700. Jenom čistím hlaveň a jestli koukám zbraň "pouští olej". Obě standardně bez závad s čímkoliv co do toho cpu. Plánuju se podívat dovnitř tak po 1000 ranách, jestli se tam neusazují nějaké hnusy (nebo když se mi nebude zdát funkce a čistý chod).
Přece jenom to je kus železa a ne vystajlovaná slečinka :-)

jhora

Příspěvek#816 » pát 19. kvě 2017, 08:48

Asi jsem blázen, ale já pucuju po každém střílení :)

Snake.360

Příspěvek#817 » pát 19. kvě 2017, 09:40

Taky vyčištím po každé střelbě :) Používám olej Olej CLP GUNSHIELD se sadou KleenBore pro pistole.Hada mám jen na pušku,je to skladnější než dlouhý vytěrák.
Mosina čistím tím samým olejem+WD zvenku na povrch.Hlaveň čistím od komory abych si na ústí neudělal vytěrákem nějaké poškození :)

Jezevec

Příspěvek#818 » pát 19. kvě 2017, 10:14

U pistole po každým střílení čistím hlaveň a závěr. Tělo beru jen tak hadrem a občas nějakou vatovou tyčinkou. Teď hlavně laboruju s tím jestli mám rozebrat spoušťovej a bicí mechanismus a vyčistit je. Nějakej bordel tam asi bude a jen tak prostříknout to nechci, aby mi ze zbraně nekapal olej ještě za pár dní. Vím naprosto jistě, že to zvládnu rozebrat :D a snad i dát dokupy. Jak tohle řešíte? Rozebíráte na součástky nebo jen prostříknete a co vyteče to vyteče?

Vinohradian

Příspěvek#819 » pát 19. kvě 2017, 10:23

https://www.youtube.com/watch?v=PX6DhHJStuY takhle... to nedělám, jen protáhnu boresnakem a kartáčkem dno závěru... :.-)

kolombo

Příspěvek#820 » pát 19. kvě 2017, 12:11

Jo, a taky taháš boresnake zbraní, která má zasunutý zásobník, jak to tam borec předvádí ?

Vinohradian

Příspěvek#821 » pát 19. kvě 2017, 12:19

:wtf: nn, ten vytahuju... :wtf:

marinakus

Příspěvek#822 » pát 19. kvě 2017, 14:08

Další "kvalitní" hovoranské video. :shock:

wigum

Příspěvek#823 » pát 19. kvě 2017, 20:39

jhora píše:Asi jsem blázen, ale já pucuju po každém střílení :)

Tak mám dojem, že je tohle téma snad založeno, aby se člověk začal stydět :) U pistole čistím tak po 300-400 ranách. Broknu a kulovnici teda o něco dřív. AKáčko po příchodu ze střelnice prostříknu Brunoxem a čistím třeba za dva dny.

JardaB

Příspěvek#824 » pát 19. kvě 2017, 20:48

kolombo píše:Jo, a taky taháš boresnake zbraní, která má zasunutý zásobník, jak to tam borec předvádí ?

Tak usnadni to zachyceni zaveru ;-) U ZOZ by asi neprosel ale zas takovou tragedii bych z toho nedelal, navic to ma cervenej podavac :-P Video jsem shlednul cele a jako navod mi prijde celkem prinosne.

kolombo

Příspěvek#825 » pát 19. kvě 2017, 21:48

Jí tedy nevím, ale než začnu jakkoli čistit zbraň, tak jí uvedu do bezpečného stavu. A to znamená, že tam nemůže být zásobník.

Zpět na