GP K100
Glock a spol.
-
PosmrkanyKapesnik - Příspěvky: 74
- PosmrkanyKapesnik
Příspěvek#591 » pon 22. kvě 2017, 13:35
Tenhle problem se probiral hodne na jinem foru, nic mene lze to sledovat pouhym okem. Zamerit se na ozuby v zaveru a na ozuby na hlavni. Kdyz je nepovedeny kus, kterych opravdu neni malo, sam jsem videl na vlastni oci, tak se to zacne normalne omackavat a zamykani neni 100% Pro vetsim nastrelu, se proste hrany ojedou a uzamceni drzi opravdu pak na vlasku + zbran ma pri uzamceni vule. Tenhle problem je proste v kolisave kvalite materialu a ocividne i telerancich, bo Kacena je na tohle opravdu hakliva. Ono i to samotne uzamceni drzi opravdu jen na hranach tech ozubu, kazdy si to muze nasymulovat a podivat se, ze toho materialu tam neni moc. Navic kdyz se pridaji tolerance, tak se muze stat, ze to ze zacatku zamyka jen na jeden ozum a pak to ma snahu se rychleji vykvedlat.
Videl jsem i Kaceny, ktere mely nabouchane mrte tisic a proste v pohode, takze chce to proste sledovat a kdyz by se zacalo neco dit, rychle to resit v podobe reklamace
Je mi jasne, ze majitele Kacen, tohle budou s mavnuti ruky prehlizet, ale...
Videl jsem i Kaceny, ktere mely nabouchane mrte tisic a proste v pohode, takze chce to proste sledovat a kdyz by se zacalo neco dit, rychle to resit v podobe reklamace
Je mi jasne, ze majitele Kacen, tohle budou s mavnuti ruky prehlizet, ale...
- WMartin
Příspěvek#592 » pon 22. kvě 2017, 16:35
To najdu kde?
Našel jsem v návodu dílů jen uzamykací váleček.
Beru, že je kupovaná nová, tak musí vydržet.
Pokaždé je vyčištěná.
No teď jsem byl jak v SO i NE.
To padlo hned 300. Bral jsem kamoša teda.
Přebíjet nechci. V bytě nemám místo a čas.
A i kvůli dětem.
V práci to mít nemůžu a ani bych nechtěl.
Našel jsem v návodu dílů jen uzamykací váleček.
Beru, že je kupovaná nová, tak musí vydržet.
Pokaždé je vyčištěná.
No teď jsem byl jak v SO i NE.
To padlo hned 300. Bral jsem kamoša teda.
Přebíjet nechci. V bytě nemám místo a čas.
A i kvůli dětem.
V práci to mít nemůžu a ani bych nechtěl.
- johnnyjak
Příspěvek#593 » pon 22. kvě 2017, 18:03
Kapesník: opotřebení uzamykacích ozubů mě taky nejdřív docela vylekalo - po cca 1000 ranách jsem měl ojeté hrany - což by u pistole s uzamykáním Browning Petters znamenalo pohromu. Nicméně na funkci ani na přesnost to nemá vliv a posledních 10 000 ran se stav nemění. Popravdě se mi ale taky nezamlouvá, jakým způsobem se funkční plochy dopasovávají za chodu. Kdyby v Grand Poweru ozuby zaoblovali už z fabriky, nic podobného bychom tu teď asi neřesili.
Plocha, za kterou drží ozuby uzamčené, je podstatně větší oproti pistolím s uzamčením do výhozného okénka. Při odemykání se potom styčná plocha postupně zmenšuje až dojde k rozpojení. To je taky důvod stržení hrany.
A za druhé: šnek je celkem chytře vytvarován tak, že při uzamčení váleček působí na hlaveň silou směrem vzhůru. Čelo závěru pak hlaveň tlačí dopředu a dohromady tak vymezují vůle.
Vysvětlivka uzamykacích ploch:
Zelená barva - funční plocha, kterou se o sebe opírají ozuby hlavně a závěru při uzmačeném závěru.
Červená barva - zaoblená hrana. Eventuálně způsobí, že se závěr odemče nepatrně dřív, že kdyby hrany byly dokonale ostré.
Tak a mimo P11 máte takovou uzamykací plochu dokonce dvojnásobnou...
Plocha, za kterou drží ozuby uzamčené, je podstatně větší oproti pistolím s uzamčením do výhozného okénka. Při odemykání se potom styčná plocha postupně zmenšuje až dojde k rozpojení. To je taky důvod stržení hrany.
A za druhé: šnek je celkem chytře vytvarován tak, že při uzamčení váleček působí na hlaveň silou směrem vzhůru. Čelo závěru pak hlaveň tlačí dopředu a dohromady tak vymezují vůle.
Vysvětlivka uzamykacích ploch:
Zelená barva - funční plocha, kterou se o sebe opírají ozuby hlavně a závěru při uzmačeném závěru.
Červená barva - zaoblená hrana. Eventuálně způsobí, že se závěr odemče nepatrně dřív, že kdyby hrany byly dokonale ostré.
Tak a mimo P11 máte takovou uzamykací plochu dokonce dvojnásobnou...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- WMartin
- lebi
Příspěvek#596 » stř 24. kvě 2017, 07:16
Tak uz je mi to asi jasnejsi. Pri prodeji mi bylo receno, ze zaruka na kovove casti je 5 let. Pokud se zavada projevi v zarucni dobe, tak se vyreklamuje a pokud ne, tak kdo vi, z ceho budu chtit strilet za 5 let
A jelikoz jsou zde nekteri, kteri maji bez problemu nastrileno 10.000 a urcite i vice, tak si myslim, ze to nebude az tak horke. Kazdopadne diky za vysvetleni cas od casu na to kouknu 
- SC1
Příspěvek#599 » čtv 25. kvě 2017, 19:37
j.kuntos píše:To Elado: proč ne, mám i zbraně jiných značek a tato mě dle zkušeností ostatních uživatelů nadchla, nejsem značkově zaujatý![]()
Byl jsem jí vyzkoušet na střelnici LEIKO, byla jejich, stav nevím ale vypadala docela nově. Úchopem to nebylo, spíš naopak, když to zkoušela pak přítelkyně (střílí také aktivně) která má slabší úchop tak to vypadalo takto: zbraň ve střel. pohotovosti, dala zásobník, ruce měla tak že se závěru ani nedotkla, má menší ruce a drží to zespodu, stáhla závěr, vystřelila a závada jak popisuje PosmrkanyKapesnik, a to se dělo co 1-2 výstřely, takže pro ní nepoužitelná zbraň. Správce říkal, po tom, co jsem to s ním konzultoval že při slabším úchopu může zlobit, což je tedy zbraň k ničemu. Mě to dělalo závady tyto méně ale zase jsem měl jiné.
Chápu, že někdo může mít s touto zbraní dobré zkušenosti a nechci Vám jí hanit, jen popisuji svoje zkušenosti, které mě bohužel od této značky na delší dobu odradily. Pokud přijdou s novým modele, půjdu ho určitě vyzkoušet, protože ta rotace hlavně mě nadchla
Byl to ten K100 X-Trim, který tam mají na půjčování v šuplíku?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí