Aktualizace otázek?

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#31 » pon 26. čer 2017, 21:07

A co konkretne potrebujes ted v dobe, kdy poskytuji pravni servis cele snemovne tesne pred hlasovanim o ustavni zmene, kdy finisuji navrh narizeni vlady i vyhlasky MVCR a textu novych otazek... A zaroven prubezne skoli zmeny vsechny mozne utvary a prestukove uredniky obci s rozsirenou pusobnosti...

Text zakona platneho od 1.8.2017 je uz znamy... Ber to tak, ze dostupnost otazek je proste "sluzba navic"

Vinohradian

Příspěvek#32 » pon 26. čer 2017, 21:14

Jasně, chápu, není to žádné "hejtování"... Samozřejmě v ideálním případě by byla slušnost mi napsat, že nestíhají... Ale už kvůli tomu, že změna nebude nikterak dramatická, jsem v klidu. :-)

Petzold

Příspěvek#33 » úte 27. čer 2017, 09:07

Komisaři nic nevyřazují, proboha, ani k tomu nejsou oprávněni. Nemají sady testů k "volnému použití", to si obhospodařuje PČR s MV.
Už to tady zaznělo mnohokrát.

Aha odpovídám na příspěvky, které někdo střelhbitě vymazal. :roll:

marinakus

Příspěvek#34 » úte 27. čer 2017, 15:35

Petzold : Jsou sloučena témata. Je to pochopitelné ale něco teď ztratí svůj smysl.

Kaccena

Příspěvek#35 » pon 3. črc 2017, 13:45

Na stránce http://www.mvcr.cz/clanek/zbrane-streli ... 84336.aspx jsou nové otázky.... no potěš.

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » pon 3. črc 2017, 14:18

Jako ... ok, asi na tom někdo nějakou práci udělal.
Ale ty otázky s fotkama nábojů, no nevím. Přijde mi to ne úplně jednoduché. Třeba vybrat .223, nebo náboj pro kosu.

Kaccena

Příspěvek#37 » pon 3. črc 2017, 14:23

Pro mne šílené a ve většině zcela zbytečné..... budu se to muset u těch obrázků zcela tupě naučit nazpaměť.

pelanj

Příspěvek#38 » pon 3. črc 2017, 14:41

Lepší by možná bylo se zeptat tady, kde určitě každý rád podá vysvětlení, proč je daná odpověď správná.

Obrázky nábojů by měly ještě ukazovat dna s ražbou. Otázky na části zbraní mi přijdou lehké až na úderník u kosy - tam by člověk problematiky neznalý mohl snadno udělat chybu.

marinakus

Příspěvek#39 » pon 3. črc 2017, 15:24

pelanj : Máš naprostou pravdu. Pokud má někdo určovat náboj, měl by mít možnost vidět dnová razidla a měly by být označené míry náboje. Ovšem zde je to tak jednoduché, že to asi fakt není třeba. Tím neříkám, že si nemyslím, že na některých otázkách se někdo fakt "vyřádil".

petras125

Příspěvek#40 » pon 3. črc 2017, 15:36

marinakus píše:Podle mých informací (a je to celkem logické), nepůjde o nové otázky ale novelizací doplněné a změněné (+ pár nových navíc) otázky staré. Jelikož moc změn od 1. 8. 2017 v účinnost nevstupuje, neměly by být změny nijak zásadní a velké. Že by byly obrázkové slyším poprvé. Kde ses to dověděl?

A vida, jsou obrázkové. Jak vidět, petras125 může mít občas lepší informace, než ostřílení komisaři :-)

majlont

Příspěvek#41 » pon 3. črc 2017, 16:25

naboj.PNG
Otázky bohužel nejsou číslované. Otázka "Porovnejte vyobrazené vzorky a vyberte střelivo ráže .223 Rem. vycházející z původně vojenského náboje 5,56x45 mm." na straně 75 je docela obtížná, pokud člověk nemá absolutní srovnání velikosti. Když zvětším horní náboj na velikost středního, liší se v podstatě je polohou přechodu válcové do kuželové části. Že je střední náboj poloplášť není určující, protože .223 se používá běžně jako lovecký a v poloplášti se vyrábí také. Prostě těžká otázka, spíš chyták, který je nutno se naučit na zpaměť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mihlit

Příspěvek#42 » pon 3. črc 2017, 16:51

Tady je to pro začátečníky vážně naučit se nazpaměť. Co je jinak pro znalejší naprosto prozrazující, tak je tvar kuželu.

To jsou tam horší otázky. Například, jestli na tom obrázku ten náboj je. Tam je třeba se spoléhat na to, že tam nedají žádnou raritu mezi to, protože jinak by při podobnosti některých šlo poznat dost těžko.

To, že jsou otázky neočíslovány a blbě se tak budou probírat jestli je vážně nějaká odpověď správná nebo proč, je taky na prd.

Kaccena

Příspěvek#43 » pon 3. črc 2017, 17:58

No... já třeba vůbec nic nevidím na obrázku u otázky "Rozhodněte, zda je vyobrazená zbraň vybavena pojistkou - B- Ano, je. Tato pojistka má podobu manuální šoupátkové pojistky označené písmenem B.. .....u písmena B je černo....

scorpions.cz

Příspěvek#44 » pon 3. črc 2017, 18:44

Tak já každý dva měsíce leštím všechny školní náboje , tak , aby byly dobře čitelný. Ty nejpoužívanější 2x ročně měním . A teď se mají učit podle vzhledu nazpaměť. Sice to není složitý , ale za mě krok mimo.

marinakus

Příspěvek#45 » pon 3. črc 2017, 18:46

Kaccena : Když si osaháš v kurzu brokovnici, okamžitě pochopíš. Chybně tam ovšem je, že ta pojistka je manuální. Může být zajišťována i automaticky.

Zpět na