CZ P-10C

pelanj

Příspěvek#511 » úte 25. črc 2017, 07:37

Pokud si zbraň objednal poštou z jiného státu, tak daň neplatil. A "street price" je v USA v drtivé většině případů nižší než doporučená výrobcem.

Mem

Příspěvek#512 » úte 25. črc 2017, 07:41

Předchozí dotaz už asi trochu zapadl, fakt nikdo nevíte? Díky
"...dotaz k rail systému na P-10. Má to nějaké standardní označení, je to stejné jako na jiném modelu CZ, můžu si podle toho najít kompatibilní příslušenství (chtěl bych svítilnu s laserem)?"

Albert

Příspěvek#513 » úte 25. črc 2017, 08:49

Podle mě cokoliv co pasuje na Glock 19 bude použitelné i na P 10c...
Třeba: http://www.surefire.com/xc1-led-weaponlight.html

Mem

Příspěvek#514 » úte 25. črc 2017, 09:17

Dík za tip, pohledal jsem s tím modelem fóra a vypadá to, že jo. :)

Odsud: https://www.ar15.com/forums/t_5_37/176055_My-CZ-P10c-holster-thread.html
Obrázek

Albert

Příspěvek#515 » úte 25. črc 2017, 09:34

Jj, ta vypadá zrovna dobře a nepřesahuje délku zbraně. Otázka je ještě ovladatelnost respektive její jednoduchost apod.

Pitras70

Příspěvek#516 » stř 26. črc 2017, 11:12

Co tohle?
https://www.amazon.com/dp/B0188YF8KQ
protože Surefire ....??? tož to je ranec!

Albert

Příspěvek#517 » stř 26. črc 2017, 12:05

Za a) tam píšou že to neposílají do ČR
Za b) tohle nepasuje na P 10c
Nicméně existuje kopie té Surefire cca za 60$. Je to samozřejmě "Čajna" a zkušenosti s ní nemám, takže těžko říct za jak dlouho se rozsype ???

Albert

Příspěvek#518 » stř 26. črc 2017, 12:08

Mem

Příspěvek#519 » stř 26. črc 2017, 12:35

Jo, tuhle verzi jsem viděl, nejlevněji ji měli tady za 38 dolarů, včera jsem objednal. Jestli to bude i nějakou dobu fungovat, tak je to dobrá cena, dám vědět až to přijde. ;)
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2799551160

Pitras70

Příspěvek#520 » čtv 27. črc 2017, 11:43

Mem píše:Jo, tuhle verzi jsem viděl, nejlevněji ji měli tady za 38 dolarů, včera jsem objednal. Jestli to bude i nějakou dobu fungovat, tak je to dobrá cena, dám vědět až to přijde. ;)
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2799551160

Píše se u toho za 38 dolarů ,, airsoft" nebude s tím nějakej problém. Snese to výstřely z 9x19(9mm)_?

Mem

Příspěvek#521 » čtv 27. črc 2017, 12:24

To se pozná. :) Oni těch klíčových slov mají naflákaných všude plno, tady uvádí i Glocka, Hunting, je to stejná generická kopie, kterou nabízí Číňani všude (a tohle už je druhá revize, předchozí měla trochu jiný design).

IdzIk

Příspěvek#522 » pát 28. črc 2017, 08:52

Včera jsem si byl CZ P-10C vyzkoušet v Avimu a v podstatě to měla být jen poslední reálná zkouška zbraně, o které jsem byl rozhodnut, že si koupím. Nakoukal jsem snad všechny cz i usa recenze, byl si jí osahat v czub prodejně v Praze a vše vypadalo jako láska na první pohled.

Bohužel to, že jsem z ní včera vystřílel pouze 50 nábojů a ještě dneska mě bolí dlaň z toho, jak jí mám od toho ostrého gripu rozpíchanou, mě nutí dost vážně pochybovat o nákupu této zbraně.

Abych popsal svou zkušenost podrobněji, tak prvních 30 nábojů jsem sice grip cítil, jako lehce drsnější, což bylo znát i při osahání v Opletalce. Říkal jsem si, že chápu, proč na to všichni tak nadávají, ale že to není tak hrozné. No s každou další ranou jsem si uvědomoval, že už to hrozné je a poslední zásobník se mi ani nechtělo ládovat. S tím že druhou krabičku jsem už ani neotvíral. Posledních 15 nábojů jsem se už jen opravdu přemáhal abych vnímal chování a vlastnosti zbraně a nesoustředil se jen na to jak je strašně nepohodlné střílet s něčím, co vám rozedírá ruku.

Na střelnici jsem s sebou měl i Glock 17 a musím říct, že každá zbraň má něco do sebe.

Spoušť: Jednoznačně mnohem lepší na CZ P-10C, krásně hladký a plynulý chod, krátký reset, menší odpor. U glocka se ta spoušť pohybuje znatelně trhaně, má větší odpor a delší reset, což má evidentně vliv na strhávání.
Držení: Mám opravdu malou ruku, takže bych ocenil kdyby na zbraních byly ty nejmenší gripy. Bohužel kolega má na glockovi ten velký a na CZ P-10C byl v Avimu nasazen střední grip. Měl jsem však již možnost držet obě zbraně i s malým gripem a zde opět vede CZ P-10C. Krásně padne do ruky a její ergonomie je opravdu zvládnutá. Glock je prostě kostka a pochopíte to jakmile si ho vyzkoušíte zárověň s čímkoli ergonomičtějším.
Zde bohužel CZ P-10C opravdu velmi sráží ostrost tech výstupků, jelikož jsen normálně zvyklý na střelnici vystřílet přes 200 ran a tady jsem sotva dostřílel jedno balení.
Navíc kolega, který má ruce většího ražení si stěžoval, že ho zásobník při střelbě štípe do malíčku, který mu zapadal do mezery mezi zásobníkem a rukojetí.
Střelba: Ač jsem to porovnával s G17, který je o kousíček delší, tak jsem se lépe trefoval s CZ P-10C i přes to, že jsem jí držel poprvé v ruce. Na 15m jsem měl několik zásahů přímo do středu, což se mi z glockem tak často nestává. Také soustřel jsem měl s CZ P-10C mnohem lepší. Navíc musím podotknout, že při rozborce bylo patrné, že zbraň nebyla evidentně již nějakou dobu čištěna a přesto střílela výborně.
Mířidla: Osobně mi vyhovuje více to koskaté U na hledí glocka gen. 4, ale je to čistě subjektivní záležitost a i v přítmí střelnice s vypnutým světlem nad sebou jsem neměl problém tečky na CZ P-10C vidět.
Velikost a váha: Ač CZ P-10C všichni porovnávají spíše s G19, tak mě osobně přišlo, že je to velikostně asi někde mezi G19 a G17. Ten rozdíl oproti G17 opravdu není velký. Dokonce je CZ P-10C těžší než G17, není to sice velký rozdíl (150g), ale jde to poznat i obyčejným potěžkáním.

Na glocku se mi zase líbí možnost velkého výběru příslušenství a je pro mě tedy velké dilema, jestli si pořídit zbraň, která se mi lépe drží, lépe s ní trefuji, ale hned po nákupu bych u ní musel obrousit, nebo uřezat ostré hrany na hřbetu rukojeti, nebo si koupit něco, co se dá různě ladit, je to osvědčená a spolehlivá zbraň, a její nedostatky dohnat tréningem. Jak už to tak tedy bývá, nic není dokonalé, život je otázkou kompromisů a já si musím rozmyslet, který kompromis je pro mě přijatelnější.

Doufám tedy, že recenze někomu prospěje a rozhodně doporučuji si jít jakoukoliv zbraň před koupí osobně vyzkoušet.

PS: Jsem IT kancelářská krysa, takže mám jemné ručičky, ale na tohle bych musel být snad kovář, aby mi to přišlo ok. A výmluva czub na to, že to je primárně služební zbraň beztak vznikla až dodatečně. Jelikož nevěřím, že všichni příslušníci ozbrojených složek nosí stále střelecké rukavice. Přijde mi to jako klasický kec, jak udělat z chyby vlastnost.

tequilla

Příspěvek#523 » pát 28. črc 2017, 09:17

Nedostatky tréninkem nedoženeš, pokud ta zbraň v ruce nesedí, tak není důvod si kvůli ní lámat ruce. Je to jen ztráta času a peněz. Já už si tím prošel, trvalo mi toto zjištění dva roky. Možná by pomohl na tu P10-C Talon grip, případně nějaký jiný. Rozhodně lepší, než to brát bruskou :)

P.V.

Příspěvek#524 » pát 28. črc 2017, 09:37

já bych zkusil rozšířit pokusné zbraně a nevybírat jen mezi G a P10 (i když ta se mi hodně líbí).

Mem

Příspěvek#525 » pát 28. črc 2017, 09:41

Taky jsem IT, ale 50 ran v pohodě, jen jemný otlak. ;)

Než to brousit, tak by stačilo přelepit talon gripem, ne? https://talongungrips.com/grips/cz/p-10-c.html

Obrázek

Zpět na