AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- alkalic
Příspěvek#481 » pát 28. črc 2017, 20:36
AR 15 všeobecně je lego takže pasovat tam bude všechno
je to pak jen otázka peněženky,ale už z tvého příspěvku je jasný že vlastně ani nevíš co a jak,proto si prvně najdi čím bys to chtel ovesit apod. aby se ti pak nestalo že dostaneš na cenu třeba DD který by ty věco mělo už v základu a je všobecně kvalitnější.

- tomas fuk
Příspěvek#482 » pát 28. črc 2017, 21:13
Tuning AR je pandorina skrinka. Ja jsem momentalne u meho AR na 100 000 Kc a jeste jsem neskoncil. Kdyz se na ni clovek podiva, tak to neni vubec videt. Jedina vec, co jsem zatim menil je spoust. Jinak je tak, jak prisla z Luva. Pribyla jen kvalitni montaz, kvalitni optika, air soft pazba Magpul CTR a bipod.
Zadna vymena gripu, predpazbi, veseni rukojeti, oboustranych pak natahovani, pak vypousteni a jine picicandy, jako lasery, svetla, bocni miridla, kolimator, atd.
Ceka me jeste vymena pazby, gas bloku, gas tube, mozna predpazbi a bude skoro hotova.
Za to bych poridil spickovou opakovacku se spickovou optikou, ktera by strilela daleko lip.
Clovek to proste nesmi pocitat. Protoze at dela, co dela, vzdycky se najde neco, co by se mohlo vymenit za lepsi.
A kdybych misto Luva koupil treba Daniel Defense? Byl bych na tom uplne stejne, jen bych za holou pusku vyplazl daleko vic penez. Jak do toho clovek jednou spadne, tak uz to nejde zastavit.
Zadna vymena gripu, predpazbi, veseni rukojeti, oboustranych pak natahovani, pak vypousteni a jine picicandy, jako lasery, svetla, bocni miridla, kolimator, atd.
Ceka me jeste vymena pazby, gas bloku, gas tube, mozna predpazbi a bude skoro hotova.
Za to bych poridil spickovou opakovacku se spickovou optikou, ktera by strilela daleko lip.
Clovek to proste nesmi pocitat. Protoze at dela, co dela, vzdycky se najde neco, co by se mohlo vymenit za lepsi.
A kdybych misto Luva koupil treba Daniel Defense? Byl bych na tom uplne stejne, jen bych za holou pusku vyplazl daleko vic penez. Jak do toho clovek jednou spadne, tak uz to nejde zastavit.
- alkalic
Příspěvek#483 » pát 28. črc 2017, 21:20
no to nesouhlasím
samozřejmě jde o to na jakej ucel to ladis,ale DD je hlavně všobecně mnohem kvalitnějsí materiálem apod. než cokoliv z české produkce,a počítat do těchto nákladů optiku je takový zcestný,já tam mám taky optiku za 50 s montáží ale to neberu jako tunění.A teda výměna gas tube? to je tuning? 

- izerS18
- alkalic
Příspěvek#485 » pát 28. črc 2017, 21:33
hele já třeba když sem kupoval ar nebyl tu takovej výběr,dneska jsou tu jediný dvě značky který maj smysl,a to JP a DD,u JP obrovská výhoda že seženeš bez problémů ipsc ready pušku už jen nahodíš optiku vyladíš střelivo a jedeš,u DD ještě nějaký drobný úpravy uděláš teda pokud seš náročnej 

- Béďa
Příspěvek#486 » pát 28. črc 2017, 21:44
Tak nákup optiky bych rozhodně nebral jako tuning, naopak dát 100 000 do Luva je přesně to o čem jsem mluvil... teda pokud nemáš PROOF hlaveň, odlehčený závěr a buffer od JP... jinak za ty peníze máš JP CTR 02 u které je zaznamenaný rekord na 100 yardů pod 0.2 MOA ... a i s lehkou hlavní u JP-15 seš pod MOA spíše okolo 0.5 MOA... nemluvím ani o tom jak se dá vyladit aby při rychlé střelbě držela jak malorážka.
Je ale fakt, že samotný proces tunningu je občas cíl, to neustálé vylepšování, kochání se z drobností... taky jsem to řešil, záložní mířidla, dvojnožka, a spousta dalších blbostí, které stejně v reálu nepoužiju, akorát na střelnici mám ingot. Po všech zkušenostech mám nyní kvalitní arko, u kterého jsem akorát dal větší tlačítko vypouštění zásobníku a místo tuningu dám kvalitní optiku (pokud se zadaří tak top). Pušku ostřílíš a pošleš dál nebo pořídíš jinou, ale kvalitní optika (za sebe doporučuji variábl, podcenil jsem oční vadu a nyní prodávám Eotech se zvětšovákem, prostě bez zvětšováku to vidím rozpité) můžu mít dvacet let i když vyměním pět pušek tak optika může být stále plně dostačující (např. ACOG se dělá od začátku devadesátých let).
Je ale fakt, že samotný proces tunningu je občas cíl, to neustálé vylepšování, kochání se z drobností... taky jsem to řešil, záložní mířidla, dvojnožka, a spousta dalších blbostí, které stejně v reálu nepoužiju, akorát na střelnici mám ingot. Po všech zkušenostech mám nyní kvalitní arko, u kterého jsem akorát dal větší tlačítko vypouštění zásobníku a místo tuningu dám kvalitní optiku (pokud se zadaří tak top). Pušku ostřílíš a pošleš dál nebo pořídíš jinou, ale kvalitní optika (za sebe doporučuji variábl, podcenil jsem oční vadu a nyní prodávám Eotech se zvětšovákem, prostě bez zvětšováku to vidím rozpité) můžu mít dvacet let i když vyměním pět pušek tak optika může být stále plně dostačující (např. ACOG se dělá od začátku devadesátých let).
- tomas fuk
Příspěvek#487 » pát 28. črc 2017, 21:45
Alkalic:
Pokud je potreba menit gas block a ten vyzaduje i vymenu gas tube, tak je to taky tuning. Nehlede na to, ze u systemu s kratsim odberem plynu je to zcela bezny tunig. Bezne se meni gas tube za, Fat boy gas tube a Pig tail gas tube. K cemu je takovy tuning dobry asi nemusim vysvetlovat.
https://www.google.cz/search?q=fatboy+g ... 60&bih=790
Takze ano, i vymena gas tube je tuning!
Ke kvalite DD a ceske produkce AR se vyjadrovat nebudu. A do tuningu se vseobecne pocita vsechno, co ta puska v zakladu nema.
Jen jsem chtel poukazat na to, ze nakupem hole pusky to jen zacina a at pocita s tim, ze do toho nasype minimalne jednou tolik, co da za pusku. A furt bude co menit.
Pokud je potreba menit gas block a ten vyzaduje i vymenu gas tube, tak je to taky tuning. Nehlede na to, ze u systemu s kratsim odberem plynu je to zcela bezny tunig. Bezne se meni gas tube za, Fat boy gas tube a Pig tail gas tube. K cemu je takovy tuning dobry asi nemusim vysvetlovat.
https://www.google.cz/search?q=fatboy+g ... 60&bih=790
Takze ano, i vymena gas tube je tuning!
Ke kvalite DD a ceske produkce AR se vyjadrovat nebudu. A do tuningu se vseobecne pocita vsechno, co ta puska v zakladu nema.
Jen jsem chtel poukazat na to, ze nakupem hole pusky to jen zacina a at pocita s tim, ze do toho nasype minimalne jednou tolik, co da za pusku. A furt bude co menit.
- alkalic
- tomas fuk
- tomas fuk
- alkalic
- tomas fuk
- tomas fuk
Příspěvek#494 » sob 29. črc 2017, 16:15
No my jsme se u toho tuneni asi nepochopili. Psal jsem, ze momentalne mam v Luvu (i s cenou pusky) 100 000 Kc a to jsem neskoncil. A ani jsem nic, moc netunil. Jediny tuning je ta spoust. Jinak je tak jak prisla z Luva. Zbytek je montaz, optika, bipod. Tu air soft pazbu CTR nepocitam. Tu jsem poridil, jen abych se ujistil, ze mi bude sedet a pak bych koupil original. Po instalaci jsem zjistil, ze original neni potreba kupovat. Nekdo to nepovazuje za tuning, nekdo jo. Kazdopadne vetsina lidi se pokusi AR osadit nejakou optikou. At uz je to kolimator, nebo plnohodnotny puskohled. Opravdovy tuning spociva az v ladeni. Treba mnou zminovany plynovy system. Gas block s regulaci plynu a k nemu i treba vhodna gas tube. A tak by se dalo pokracovat az po Tebou zminovane odlehcovani zaveru, vymena bufferu, atd.
Zalezi na urceni pusky. Jestli IPSC, Long Range, atd.
Zalezi na urceni pusky. Jestli IPSC, Long Range, atd.
- Poli
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX