AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

Béďa

Příspěvek#511 » pon 31. črc 2017, 20:53

Střílíte někdo z ARky závody v Poříčanech? Jakou kategorii?

Pauli

Příspěvek#512 » stř 2. srp 2017, 18:06

Dobrý večer.
Dnes proběhla první zkouška nové varky. Vystřeleno cca. 50 GGG. Zatím z ní mám velkou radost.
Chtěl bych se ale zeptat ostatních, jestli čistí ústí hlavně, případně jak a čím??

mobil-man

Příspěvek#513 » stř 2. srp 2017, 18:55

U kompenzátoru? Čistím ten, přímo k ústí je špatný přístup. Mám nerezovou hlaveň a Vosátka říkal, že stačí normálně čistit po střelbě, určitě nesundávat kompenzátor.

Serz

Příspěvek#514 » stř 2. srp 2017, 19:30

Boresnejkem to vezmes cele

Pauli

Příspěvek#515 » stř 2. srp 2017, 20:54

Mám na hlavni tlumič plamene, zatím jsem to čistil jen vatovými tyčinkami.

izerS18

Příspěvek#516 » stř 2. srp 2017, 21:42

Chapu, VAR je VAR, ale zase neni treba byt tak precitlively:)
Projedu VARa boresnake a je to. A to uz ma nejaky tisic za sebou;-)

těsně předcházející příspěvky necituj pls. McFly

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#517 » čtv 3. srp 2017, 04:52

Boresnake, a sem tam poctivě komoru, závorník, píst. Za ty skoro 4 roky co ji mám jsem kompenzátor nesundal..

Béďa

Příspěvek#518 » čtv 3. srp 2017, 20:20

Boresnake je fajn na rychlé čištění, protažení hlavně dosucha, ale pokud chci hlaveň fakt vyčistit, tak podstatně účinější je použití protahovacího trnu, kartáčku a chemie. Sám jsem ho pořídil nedávno k nové zbrani a musím konstatovat, že po snaku je tam ještě hodně bordelu... Pokud chci zachovat co nejdéle maximální přesnost tak snake není ideální řešení.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#519 » pát 4. srp 2017, 04:52

Je to Tvoje volba ( a volba každého z nás jak se o své zbraně stará), osobně neberu V-AR jako DMR, ale jako zbraň pro dynamickou střelbu. Poctivě vytěrákem s maximální péčí a s odpovídající chemií čistím opakovačku, kde mi jde jak píšeš o zachování maximální přesnosti co nejdéle. U AR to prostě nehrotím. Pauli se ptal jak k tomu ostatní přistupují a odpovědi dostal.

Pauli

Příspěvek#520 » pon 14. srp 2017, 19:17

Dobrý večer.
Mohli by mi ostatní sdělit, na jakou vzálenost nastřelit mech. mířidla??
Jestli nastřelit na 25m nebo 50m??

Serz

Příspěvek#521 » pon 14. srp 2017, 19:20

Podle toho, na co a jakou vzdalenost chces strilet
Spis bych resil 50 a 100

pedro!

Příspěvek#522 » pon 14. srp 2017, 19:37

HardTask Dynamic rifle, https://www.youtube.com/watch?v=nYWnuoaytfc , zde perfektně a názorně vysvětleno.

Redd

Příspěvek#523 » pon 14. srp 2017, 22:59

Zdravim, měl bych otázku na přítomné vlastníky zbraní typu AR-15. Jaká je průměrná životnost hlavně? Specificky mi jde o životnost hlavně V-AR. Dále by mě zajímala i životnost hlavní u pušek Mossberg MMR a Savage MSR 15 Recon. U pušek značky NEA jsem viděl garantovanou životnost hlavně 50 000 výstřelů s přesností do 1 MOA. To bych bral jako měřítko. Tudíž se ptám na počet výstřelů hlavní u zbraní AR-15 než se přesnost zhorší na víc než 1 MOA.

cipis

Příspěvek#524 » pon 14. srp 2017, 23:32

Jak u které, nicméně jaký je důvod tohle vůbec řešit? Výměna hlavně stojí 5-7 tisíc, co tu proběhly nějaké informace. Což je naprostý zlomek ceny toho, co prostřílíš. Defacto i cena celé pušky je ta výrazně menší částka než za střelivo.
Někde tu je odkaz na test ocelových nábojnic a mosazných nábojnic, jak všichni říkají, jak to ničí hlaveň, no a vyšlo tam, že s ocelovýma to vyjde levněji, i za cenu, že se častěji mění hlaveň.
Takže defacto odpovědí bude spíše otázka, proč je tento údaj tak moc důležitý?

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#525 » úte 15. srp 2017, 05:38

Nad zárukou počtu výstřelů (natož s garancí přesnosti) se jenom usmívám - vždy by mne zajímalo jak která strana prokáže že má nastříleno nad stanovený limit nebo ne. Z pohledu zákona je stejně na zbraň záruka 24 měsíců a na části jež podléhají provoznímu opotřebení 6 měsíců a jakákoliv garance nad zákon, je pouze v režii výrobce či prodejce a může si klást podmínky jaké chce. Tyto garance, jsou dle mne pouze marketing pro neznalé. Jinak bez změny přesnosti je obvyklý počet u ráže .223 u V-AR někde okolo 15 tis. Ale může to být razantně méně či více dle typu i střeliva a péče o zbraň (respektive dle pomínek provozu). Nicméně můžeš prosím uvést zdroj té garance. NEA o tom nemá nikde ani řádku.

Zpět na