Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Prasor
Příspěvek#1606 » úte 20. čer 2017, 09:09
Souhlas, ale první zbraň bych doporučil spíš z druhé ruky a potom se všechny uvedené pistole dají koupit do 20ti tisíc, a při případném prodeji ztráta téměř není. Příslušenství u první zbraně myslím není rozhodující parametr. Pokud zvolí zbraň, se kterou se bude nepohodlně střílet, bude málo trénovat, pistole bude ležet v šuplíku a to není dobré.jhora píše:,... tak je celokov poměrně velká investice (Takový Sig 226 stojí jako nový 2x - 3x tolik, podle varianty, shadow o 2-5 tisíc víc atd.), která se může ukázat zbytečnou. Glocka snadno sežene (příslušenství taky)
- jhora
Příspěvek#1607 » úte 20. čer 2017, 09:19
To samozřejmě - ale co si budeme povídat, mnozí z nás (včetně mě) prostě chtějí novou, "svojí" 
Ty glocky jsou ale v tomhle dobrá sázka, jsou hodně univerzální, jdou sehnat snadno z druhé ruky, jde je snadno prodat. V případě druhé ruky je asi dobrá volba i nějaká CZ, ceny už jsou pak příznivé a zbavit se toho dá stejně jako glocka, když nebude vyhovovat. Ale ten glock mi pořád přijde nejuniverzálnější, co se potřeb začátečníka týká. Jakmile se začne vyhraňovat (pokud vůbec), tak pak dokoupí, co mu sedí a glocka pošle do světa.
Ty glocky jsou ale v tomhle dobrá sázka, jsou hodně univerzální, jdou sehnat snadno z druhé ruky, jde je snadno prodat. V případě druhé ruky je asi dobrá volba i nějaká CZ, ceny už jsou pak příznivé a zbavit se toho dá stejně jako glocka, když nebude vyhovovat. Ale ten glock mi pořád přijde nejuniverzálnější, co se potřeb začátečníka týká. Jakmile se začne vyhraňovat (pokud vůbec), tak pak dokoupí, co mu sedí a glocka pošle do světa.
- Rimmer
Příspěvek#1608 » úte 20. čer 2017, 09:34
Já vybral bez velkého váhání Glocka19 i přes to, že jsem měl z G19 nastříleno pouze 20 ran. (To bylo ještě před zkouškou ). Taky tomu přispěla cena od prodejce , která byla víc než přijatelná. Nyní plánuji nákup většího G17, G26 případě G43. V tom mám zatím velké dilema. Každopádně, koupí nového Glocku do začátku , nikdo nic nezkazí.
- Vesyc
Příspěvek#1609 » úte 20. čer 2017, 10:01
Děkuji moc za všechny odpovědi! Z pohledu začátečníka musím říct, že opravdu rozumím tomu, co píše diha. Jinak zbraň chci novou - problém s nákupem bazarové zbraně u mě je, že nevím, na co si dát pozor, na co se dívat, nepoznám, zda uváděné množství vystřelených nábojů alespoň přibližně sedí nebo mě případný prodejce tahá za nos atd...
Jinak jak jsem psal, se zbraní chci především trénovat nějaký ty základy - správné držení zbraně, správný postoj při střelbě, správné spouštění, dýchání atd., a k tomu jí chci nosit (samozřejmě až potom, co budu mít alespoň něco natrénováno). Z toho, co tu čtu se začínám postupně přiklánět spíše ke Glocku. Ale stejně by mě zajímala alespoň jeden názor někoho, kdo vlastní zmiňovanou P01 omegu.
Do budoucna samozřejmě počítám, že nezůstanu jen u jedné pistole a chtěl bych pořídit nějakej pěknej full-size čistě na střelnici. Ale jak asi víte, je to všechno o penězích.
Jinak jak jsem psal, se zbraní chci především trénovat nějaký ty základy - správné držení zbraně, správný postoj při střelbě, správné spouštění, dýchání atd., a k tomu jí chci nosit (samozřejmě až potom, co budu mít alespoň něco natrénováno). Z toho, co tu čtu se začínám postupně přiklánět spíše ke Glocku. Ale stejně by mě zajímala alespoň jeden názor někoho, kdo vlastní zmiňovanou P01 omegu.
Do budoucna samozřejmě počítám, že nezůstanu jen u jedné pistole a chtěl bych pořídit nějakej pěknej full-size čistě na střelnici. Ale jak asi víte, je to všechno o penězích.
- kolombo
Příspěvek#1610 » úte 20. čer 2017, 11:10
Já mám P-07. Glock jsem vyřadil kvůli spoušti, prostě mi to s ním nešlo.
V Liberci to máme tak, že tam, kde jsi chodil na výuku, tak máš nějakou dobu zkoušení zbraní zadara, platíš si jen střelnici a náboje. Takže jsem vylučoval a vylučoval, až jsem skončil u ČZ plastové compact P-07. A kupoval jsem novou.
Ona je taky otázka, jaký máš na střílení rozpočet. Já už se cenou za náboje blížím ceně zbraně a to střílím relativně málo. Spočítej si cenu zbraně, střelivo na rok a pak řeš co a jak koupit ...
V Liberci to máme tak, že tam, kde jsi chodil na výuku, tak máš nějakou dobu zkoušení zbraní zadara, platíš si jen střelnici a náboje. Takže jsem vylučoval a vylučoval, až jsem skončil u ČZ plastové compact P-07. A kupoval jsem novou.
Ona je taky otázka, jaký máš na střílení rozpočet. Já už se cenou za náboje blížím ceně zbraně a to střílím relativně málo. Spočítej si cenu zbraně, střelivo na rok a pak řeš co a jak koupit ...
- rudlik3
Příspěvek#1611 » pát 4. srp 2017, 20:04
Všechny zdravím !
Chci si koupit svou první zbraň. Na střelnici už mám něco nastříleno, ale vždy se zapůjčenou zbraní. Chci 9 mm
Potřebuji pěknou a dobrou (bezporuchovou) zbraň pro denní nošení. Radili mi zkusit ČZ 2075 RAMI nebo Whalter PK 380 či Whalter PPK/S.
ZP samozřejmě mám. Děkuji všem za informaci.
TÉMA SLOUČENO S JIŽ EXISTUJÍCÍM. PEGGY
Chci si koupit svou první zbraň. Na střelnici už mám něco nastříleno, ale vždy se zapůjčenou zbraní. Chci 9 mm
Potřebuji pěknou a dobrou (bezporuchovou) zbraň pro denní nošení. Radili mi zkusit ČZ 2075 RAMI nebo Whalter PK 380 či Whalter PPK/S.
ZP samozřejmě mám. Děkuji všem za informaci.
TÉMA SLOUČENO S JIŽ EXISTUJÍCÍM. PEGGY
- Slezman
Příspěvek#1612 » pát 4. srp 2017, 20:18
Na denní nošení bych šel do Walther PPS M2 Police set se třemi zásobníky, aby jsi měl výběr. Glocka nezmiňuješ, ale pokud nejsi vyloženě proti němu, pak Glock 43 (ale bude potřeba doladit botku aby dobře seděl)
Ostatní je buď tlusté (RAMI), velké výškou a ne příliš pěkně zpracované (PK380) nebo prostě již zastaralé byť pěkné (PPK/S).
A nebo pak něco úplně malého jako jsou Ruger LCP, LC9S Pro, nebo Kevin, ale to je již mimo to, co jsi si osahal.
Ostatní je buď tlusté (RAMI), velké výškou a ne příliš pěkně zpracované (PK380) nebo prostě již zastaralé byť pěkné (PPK/S).
A nebo pak něco úplně malého jako jsou Ruger LCP, LC9S Pro, nebo Kevin, ale to je již mimo to, co jsi si osahal.
- ggrandcz
- audis
Příspěvek#1617 » pát 4. srp 2017, 22:02
na nošení je třeba placaté. čili s jednořadým zásobníkem. Střílel jsem s těmito a koupil bych v tomto pořadí bez ohledu na peníze. Sám se mezi ními rozhoduji.
walther pps m2 (nepochopitelně dražší než ostatní)
SW mp9 shield
Glock 43 (zdaleka nejméně mi vyhovovala)
nestříleno ale sním o ní, pokud seženu kupuji ji:
Spingfield xd-s 9 (nedostupné v ČR již několik let, má navíc automatickou dlanovou pojistku).
A pak jsou pistole ještě menší a placatější, ale již to není 9 luger, ale 9 browning. ty jsem nestřílel.
walther pps m2 (nepochopitelně dražší než ostatní)
SW mp9 shield
Glock 43 (zdaleka nejméně mi vyhovovala)
nestříleno ale sním o ní, pokud seženu kupuji ji:
Spingfield xd-s 9 (nedostupné v ČR již několik let, má navíc automatickou dlanovou pojistku).
A pak jsou pistole ještě menší a placatější, ale již to není 9 luger, ale 9 browning. ty jsem nestřílel.
- rcc
Příspěvek#1618 » ned 6. srp 2017, 13:21
Na denní nošení zásadně jednořadý subcompact. Já mohu doporučit G42. Perfektní skrytelnost, 350g. bez nábojů, příjemná střelba 9mm Br., spolehlivost, dostupnost vč. náhr. dílů, jednoduchost. Ta zbraň na denní nošení prostě nemá jedinné mínus. Samozřejmě má alternativy od jiných značek.
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#1619 » ned 6. srp 2017, 17:49
rcc: Když už jednořadej Glock, není lepší volbou G43? Ten velikostní rozdíl mezi G42 a G43 je celkem malej a G43 je "plnotučná" 9 mm. Pokud je prioritou, aby se to opravdu dobře nosilo, v .380 auto se dělá plno mnších pistolek než Glock 42. Ale pokud má jít o jakýsi kompromis mezi skrytelností, pohodlností nošení nošení a komfortu při střelbě, G42 asi nemusí být špatná volba.
- step11
Příspěvek#1620 » ned 6. srp 2017, 19:39
Taky bych to videl spise na G43.. Nicmene jestli je to ciste na noseni, vystrili se z toho jen cca 100-500r rocne... tak proc ne G42.. Ale jestli vlastní kolega i jiné pistole, tak bych se snazil unifikovat raze.. Ono se to nezda, ale casem toho muze byt vice nez dost.. i když je jedna raze na brokovnice.. jedna na pistole.. jedna na revolvery.. jedna na malorážka.. jedna na ostřelovačky.. jedna na pusky/kulovnice.. a uz jsme na sesti ruznych druzích naboju a to mame jen jeden druh na každý typ zbrane.. 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí