CZ P-10C

Baske

Příspěvek#571 » ned 20. srp 2017, 12:39

svoji P 10 jsem vyndal z krabice a nastřílel s ní 1400 výstřelů bez čištění a bez jediné závady

MarkedOne

Příspěvek#572 » ned 20. srp 2017, 14:04

PosmrkanyKapesnik píše:... ocividne na strelnici jsi narazil na cloveka, ktery nema rad CZ zbrane...

Měl jsem z něj stejný pocit... :)

Pitras70

Příspěvek#573 » ned 20. srp 2017, 16:50

MarkedOne píše:Mám jeden kousek zamluvený. Ješte před nákupem jsem si ji šel vyzkoušet do Zlaté pušky v Prostějově a překvapilo mě, že po cca každé třetí či čtvrté ráně zůstal závěr vzadu. Prodavač se mě ptal co na tu mr*ku říkám (když ho budu citovat). Tak jsem řekl, že se mi z ní střílelo dobře, jen ten závěr mě překvapil. Tak mi začal tvrdit, že je to nedodělaná pistole a každý kdo ji koupil, tak ji prodává. Přitom mám pocit, že z P 10 jsou většinou nadšeni a nezaznamenal jsem zvýšený výskyt prodejních inzerátů.
Chtěl jsem se zeptat majitelů, jestli mají tucha, v čem by mohl být problém. Diky...
Stříleno s P 10 FDE, Giocchi 9 mm Luger FMJ 132 gr.

Panebože na koho jsi to tam narazil? Já jí tam koupil taky a pravidelně jí tam používám na střelnici. Z té co půjčují jsem tam střílel taky a neměl jsem jediný problém. Na mé vlastní mám napráskáno k dnešnímu dni 1357 ran a měl jsem pouze jeden problém - zaseklou hilznu a druhý.........když jsem si jí nedal do pouzdra a zapoměl jí doma :lol:
Neměl u pasu Glocka v kydexu????? Asi už jsem doma a hádám, že blekotal půl hodiny něco o HK SFP 9?

MarkedOne

Příspěvek#574 » ned 20. srp 2017, 23:04

Pitras70 píše:Panebože na koho jsi to tam narazil? Já jí tam koupil taky a pravidelně jí tam používám na střelnici. Z té co půjčují jsem tam střílel taky a neměl jsem jediný problém. Na mé vlastní mám napráskáno k dnešnímu dni 1357 ran a měl jsem pouze jeden problém - zaseklou hilznu a druhý.........když jsem si jí nedal do pouzdra a zapoměl jí doma :lol:
Neměl u pasu Glocka v kydexu????? Asi už jsem doma a hádám, že blekotal půl hodiny něco o HK SFP 9?

Jestli měl u pasu zbraň jsem si nevšiml. Takový starší (odhadem 55 - 60 let) s bradkou a řidšími vlasy. Řekl jsem, že si jdu vyzkoušte tu P-10, jak jsme se domluvili po telefonu. Vyřídili jsme papírovaní, předal mi zbraň a protože jsem tam byl poprvé, tak poprosil nějakého mladého (tak 30), který přišel hend za mnou s holkou taky střílet, ať mi to dole ukáže (ti stříleli z vlastních Glocků, jestli jsem dobře viděl), že je tam sám a musel by zavřít. Když jsem ji vracel, tak se ptal co na ni říkám. Já si pochválil, že se mi z ní střílelo dobře, jen mě překvapilo to chování závěru. No a on na to, že je to hrozná mr*ka, nedodělaná pistole, každý na ni nadává, každý kdo ji koupil ji hned prodává. Já kontroval, že podle toho co jsem viděl na internetu, tak jsou z ní ve světě nadšení. On zase, že kde proboha... No a já už to dál nekomentoval, jen že se mrknu co tam ještě mají. Tak mě na nic nepřesvědčoval, ani nerozvíjel debatu na téma P-10.
Já teda přes víkend proběhl internet, ale nikde jsem nic podobného nenašel. Má to být moje první zbraň a dlouho jsem zvažoval jestli Glocka, nebo P-10. Nakonec jsem se rozhodl podpořit domácí průmysl a ráno pro ni vyrážím.

MarkedOne

Příspěvek#575 » pon 21. srp 2017, 14:04

Rusi píše:Zdravím 2x P10c mají v Opavě v Boisu na prodejně (FDE)

Jestli nenavýšili zásobu, tak už jen jednu.
Jednu jsem si od nich dnes odvezl... ;)

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#576 » pon 21. srp 2017, 15:25

Tak to gratuluju :P Jak neco odstrilis, tak urcite hod sve postrehy a klidne nejake foto ;)
Nemit P30, tak bych do P-10 urcite taky sel. Ale 2 podobne velike pistole, bych neupotrebil. Ale treba casem zmenim nazor, bo se mi to vazne moc libi :twisted:

puntik

Příspěvek#577 » pon 21. srp 2017, 16:55

Ahoj,
rád bych se zeptal, zda by bylo možno vyzkoušet v jižních Čechách tuhle krasavici... nejsem rozhodnut zda tuto, nebo G17 ... bohužel z P10 jsem nestřílel...
Dík všem za odpověď ;-)

xmanasm

Příspěvek#578 » stř 23. srp 2017, 18:33

Tak dnes koupena má první zbraň. Po dlouhém přemýšlení jsem koupil CZ P-10C černou. dobře se mi drží co se týče ostrosti gripu jak jsem si s ní dnes hrál tak, že už to ani necítím, ale stejně přemýšlím o koupení toho talongripu jak už tu bylo výše zmíněno. Tak doufám, že bude veliká spokojenost a až bude něco nastříleno tak písnu nějaké ty pocity. Sice jsem pošilhával po Shadow 2, ale nechtělo se mi dávat hned tolik peněz a navíc jsem chtěl něco co se dá taky občas nosit no a pokud mě ta střelba více chytne tak třeba se rodinka rozroste. Což mi konec konců zatím všichni zdělili , že u jedné nezůstanu.

pista1

Příspěvek#579 » stř 23. srp 2017, 21:02

Tak mám první problém s p10 :(

Nosím s nábojem v komoře v tašce, ráno vyndám z trezoru nadrcnu, šoupnu do tašky a odpoledne vybiju a uložím do trezoru. Dneska se mě už po druhý stalo, že nejde ven zásobník a musím ho brát celkem silou než ho dostanu ven. Za ním pak vypadne ven jeden náboj. Podle mě se občasným klepnutím třeba při odkládání tašky, povysune dopředu vrchní náboj v zásobníku a brání jeho vyndání.
Teď co by ten povysunutej náboj udělal při střelbě, přebije normálně, nebo se kousne? toť otázka :think:

Carloss

Příspěvek#580 » stř 23. srp 2017, 22:02

Přebije úplně normálně. První náboj v zásobníku je pozasunutej dolů, ptz je opřenej o závěr. Už samotný pohyb závěru vzad jej zasune zpět do správné polohy. Nedělal bych si s tím starosti. Spíš mě zaráží, že někdo nosí nadrcnutou pistoli v tašce. Nějak mi uniká smysl.

Slezman

Příspěvek#581 » stř 23. srp 2017, 22:16

Zřejmě myslí speciální tašku pro skryté nošení (Falco 519 např.).

Carloss

Příspěvek#582 » stř 23. srp 2017, 22:29

Aha... To pak chápu... Ted jako proč... ale proč se tohle děje... Já teda nevybíjím (bydlím zcela sám)... Ony ty patrony to zase nemaj tak moc rády.

Mě napadá... zkusit nadrcnout, vyndat šuple a řádně sklepnout náplň. Jestli se to schválně projeví i potom.

gogan

Příspěvek#583 » stř 23. srp 2017, 22:46

A co nepokoušet se zásobník vyndat a přebít závěrem, pokud nebude vázka neměl by být problém ani při střelbě.

alkalic

Příspěvek#584 » čtv 24. srp 2017, 13:56

to s tím povysunutým prvním nábojem,respektive druhým, jelikož první je v komoře, je poměrně běžná věc a děje se u spoustu druhů zbraní. Proč se to děje je zcela jednoduchý, dělá to závěr když jde dopředu a mírně povysune druhý náboj. Může to dělat klidně i s třetím a dalšími náboji,ale jakmile se trochu ochodí pružiny v zásobníku mělo by to být lepší.

Stipka

Příspěvek#585 » čtv 24. srp 2017, 15:39

zdravím pánové, mířidla u FDE jsou totožná jako u černé verze ? Zaslechl jsem že je tam rozdíl ale nemůžu to nikde na netu najít. Chci to vyměnit za G17 který mi asi vůbec nesedl

Zpět na