Parlamentní volby 2017
- pavelg
Příspěvek#211 » pon 11. zář 2017, 14:23
Reformu EU mají i TOP09, jejichž maskot hlásal ochotu přijetí 50 000 ks a jejich rozdělení do českých rodin.
Mají Piráti aspoň základní představu o fungování polisabonské EU? Asi vůbec žádnou, nebo hodně pohádkovou, ze školní čítanky.
Jediná racionální reakce je slyšitelné NE spojené s představou fungování toho EU-bordelu. Něco jako naznačuje Robejšek nebo narovinu říká Klaus.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa ... ranici_wag
Mimochodem, za jak dlouho si Piráti představují, že by ta jimi motivovaná reforma mohla platit? Za 50 let třeba?
Pak teprve se rozhodne, co se mělo dělat v roce 2015?
Mají Piráti aspoň základní představu o fungování polisabonské EU? Asi vůbec žádnou, nebo hodně pohádkovou, ze školní čítanky.
Jediná racionální reakce je slyšitelné NE spojené s představou fungování toho EU-bordelu. Něco jako naznačuje Robejšek nebo narovinu říká Klaus.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa ... ranici_wag
Mimochodem, za jak dlouho si Piráti představují, že by ta jimi motivovaná reforma mohla platit? Za 50 let třeba?
Pak teprve se rozhodne, co se mělo dělat v roce 2015?
- jhora
Příspěvek#212 » pon 11. zář 2017, 15:15
pavelg: Ad Barmská genocida - Detailně do toho nevidím, ale Aun Schan Su Ťij má značně ztíženou pozici ústavou země. Z ústavy má armáda 25% křesel v parlamentu a ministra obrany a vnitra. Tj. ty dva resorty, které to celé provádějí nemá pod kontrolou a když se do nich opře, tak 25% parlamentu je automaticky na jejich straně. Netroufám si tu situaci soudit, ale vzhledem k tomu, jak často tam dochází k převratům bych nebyl překvapen, kdyby měla na vybranou buď stávající omezenou činnost (téměř nečinnost) nebo převrat. Další faktor je, že protestujících je několik set až několik tisíc. Rohingů je cca 750 tisíc. Barma má 52 milionů obyvatel. Na to, kolika lidí se ten problém týká je to většině národa podezřele jedno. Kloním se k názoru, že jde o natolik složitý problém, že nálepkování čímkoliv (sluníčkářství, havlismus, já nevím co) je prostě nepochopení situace a snaha jednoduše zaškatulkovat něco, co se jednoduše zaškatulkovat nedá a tudíž nemá.
- pavelg
Příspěvek#213 » pon 11. zář 2017, 15:20
Tak hlavně dokud to měla v rukou armáda, tak k podobným věcem nedocházelo. Teď, když to vzala do ruky havlistka, utlačovaná režimem, dokonce obdarovaná relikvií z hrobu samotného světce, tak k násilnostem dochází a ona proti tomu nic nedělá, minimálně dělá méně, než předtím dělala proti vládě junty, takže asi dnešní situaci pokládá za zásadně lepší než tu minulou.
Detailně do toho nevidíme, to je jisté, ale moc pěkně to ukazuje jak je kníže nahý i s mobilním relikviářem sv. Havla.
Detailně do toho nevidíme, to je jisté, ale moc pěkně to ukazuje jak je kníže nahý i s mobilním relikviářem sv. Havla.
- gogan
Příspěvek#214 » pon 11. zář 2017, 15:22
pavelg:
Tak Svobodní jdou k volbám i s tímto:
"... Odmítáme přerozdělování lidí – jsme pro zachování naší samostatné přísné imigrační politiky. Zachováme rovněž možnost bránit svůj život, rodinu a majetek ...".
"... Evropa je ochromena nefunkčností Evropské unie, která se nehezky změnila a stala se byrokratickým molochem. EU produkuje stále více a více euronesmyslů a orgány EU nejsou demokratické a nelze je kontrolovat. Proto uspořádáme referendum o EU. Chceme, aby Česká republika byla suverénní zemí. Sami si budeme určovat naše zákony a nikdo nám nebude hlasováním v Bruselu určovat, co máme dělat ..."
Mě to přijde jako celkem jasný.
Komplet Volební priority Svobodných.
Tak Svobodní jdou k volbám i s tímto:
"... Odmítáme přerozdělování lidí – jsme pro zachování naší samostatné přísné imigrační politiky. Zachováme rovněž možnost bránit svůj život, rodinu a majetek ...".
"... Evropa je ochromena nefunkčností Evropské unie, která se nehezky změnila a stala se byrokratickým molochem. EU produkuje stále více a více euronesmyslů a orgány EU nejsou demokratické a nelze je kontrolovat. Proto uspořádáme referendum o EU. Chceme, aby Česká republika byla suverénní zemí. Sami si budeme určovat naše zákony a nikdo nám nebude hlasováním v Bruselu určovat, co máme dělat ..."
Mě to přijde jako celkem jasný.
Komplet Volební priority Svobodných.
Naposledy upravil(a) gogan dne pon 11. zář 2017, 15:30, celkem upraveno 1 x.
- pavelg
Příspěvek#215 » pon 11. zář 2017, 15:30
O Svobodných v tomto nepochybuju a mám je na horních příčkách volitelnosti.
Horší u nich je to, že velká část z nich považuje vlastní stát z principu za většího nepřítele než jsou všichni imigranti i s Makrelou dohromady. A že se taky zalekli konfrontace s EU. O referendu už ani nemuknou, přitom spousta věcí z programu v konfliktu s EU bude a měli by říct, jak to chtějí řešit.
Někdo jim řekl, že občané z EU nechtějí, tak vyštvali Matějku a sami se vyjadřují dost nejasně. Ale na druhé straně si myslím, že Svobodní by uměli říci NE jak kvótám, tak i dalším pokusům o vydírání ze strany EU/EK a že kdyby to referendum navrhl třeba Okamura, že by byli pro vystoupení.
Horší u nich je to, že velká část z nich považuje vlastní stát z principu za většího nepřítele než jsou všichni imigranti i s Makrelou dohromady. A že se taky zalekli konfrontace s EU. O referendu už ani nemuknou, přitom spousta věcí z programu v konfliktu s EU bude a měli by říct, jak to chtějí řešit.
Někdo jim řekl, že občané z EU nechtějí, tak vyštvali Matějku a sami se vyjadřují dost nejasně. Ale na druhé straně si myslím, že Svobodní by uměli říci NE jak kvótám, tak i dalším pokusům o vydírání ze strany EU/EK a že kdyby to referendum navrhl třeba Okamura, že by byli pro vystoupení.
- jhora
Příspěvek#217 » pon 11. zář 2017, 16:04
pavelg: Když to měla v rukou armáda, tak k tomu docházelo taky, jen byla cílem opozice. Teď se to jen snáz proflákne a navíc je cílem konkrétní etnikum, takže jako bonus je to zajímavé snadno uchopitelné téma. Jen pro zajímavost: Rohingové jsou muslímská menšina.
- pavelg
Příspěvek#218 » pon 11. zář 2017, 16:21
Já vím, že jsou to muslimové. A nemyslím, že by vojáci masově vyháněli lidi ze země.
V tom je ten princip, že armáda držela znepřátelené skupiny zkrátka, mimo jiné proto, aby se do sebe nepustili. Z jedné z nich se dělala humanistická ikona a nakonec je vidět, že je to asi taková humanistka jako byl Havel. On má vůbec Schwarzenberk vytříbený vkus - Pussy Riot označoval za velké umělkyně, téhle daroval tu relikvii z hrobu... to je pro mě přímo esence havlismu.
V tom je ten princip, že armáda držela znepřátelené skupiny zkrátka, mimo jiné proto, aby se do sebe nepustili. Z jedné z nich se dělala humanistická ikona a nakonec je vidět, že je to asi taková humanistka jako byl Havel. On má vůbec Schwarzenberk vytříbený vkus - Pussy Riot označoval za velké umělkyně, téhle daroval tu relikvii z hrobu... to je pro mě přímo esence havlismu.
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#222 » pon 11. zář 2017, 19:49
Já zklamanej nebudu zcela určitě, protože já si nedělám iluze o ničem a v podstatě je mi úplně jedno, jak ta komédie dopadne. Tak možná vyměníme strojvedoucího, ale koleje jsou natažený a jinam nepovedou. Ale tebe to nakonec možná potěší, protože podle toho zoufalýho mediálního tlačení Pirátů a Stanu to vypadá, že tyhle party Hic byly vybrány, aby sehrály svojí dějinnou úlohu spotřebních idiotů na jedno použití, jako před nima Veverky nebo Bursíci.
- Sedmej
Příspěvek#223 » pon 11. zář 2017, 20:44
SansLogique: to mě to zase tak úplně jedno není. uvítal bych, kdyby šel Babiš od kormidla, pitomio se nedostal do parlamentu, Robejška bych tam rád viděl, stejně tak Svobodní a Piráti. pokud jde o strany o kterých se tu nejčastěji diskutuje.
nalajnované není nic. může se stát cokoli. to, že většina lidí to vidí jinak než ty, to nemusí být žádné spiknutí médii a podobně, ale prostě tvůj nátzor (stejně jako můj) nesdílí asi většina lidí.
nalajnované není nic. může se stát cokoli. to, že většina lidí to vidí jinak než ty, to nemusí být žádné spiknutí médii a podobně, ale prostě tvůj nátzor (stejně jako můj) nesdílí asi většina lidí.
- jhora
Příspěvek#225 » úte 12. zář 2017, 07:10
Občas mě fascinuje, jak často upadají lidi do pocitu, že když se děje něco s čím nesouhlasí, tak za tím musí být něčí komplot a zlý úmysl, nějaké spiknutí mocných. Možná je to prostě jen přirozený vývoj
A možná je dobrý. Už jsme se tu zhádali na sto způsobů, pojďme se domluvit, že když se někdo nový dostane do sněmovny, tak mu dáme šanci ukázat, co v něm je - i když to není náš favorit. Oněch známých 100 dní hájení, co vy na to? 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí