AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- hauser
Příspěvek#556 » ned 3. zář 2017, 14:11
Díky za názory
Ano ta 12,5" je krásnej obratlík a říkáte-li že to na 300m od 14,5" nepoznám tak ji ještě vrátím do výběru.
Takhle od klávesnice se mi to ale přeci jen ustaluje na 14,5". Já tu 14,5" vnímám jako takový přelom, kdy je to ještě rozumě obratné, ale také už to tolik neplýtvá energií. Uvidím co se mnou udělá, až bude možnost mít tyto dvě délky vedle sebe.

Ano ta 12,5" je krásnej obratlík a říkáte-li že to na 300m od 14,5" nepoznám tak ji ještě vrátím do výběru.
Takhle od klávesnice se mi to ale přeci jen ustaluje na 14,5". Já tu 14,5" vnímám jako takový přelom, kdy je to ještě rozumě obratné, ale také už to tolik neplýtvá energií. Uvidím co se mnou udělá, až bude možnost mít tyto dvě délky vedle sebe.
- izerS18
Příspěvek#560 » ned 3. zář 2017, 19:49
Do futralu od Vasatky uz 16,5" nedate celou, je treba si rozdelat na dve casti. Musel jsem koupit vesti futral.
Ja mam stesti, ze mam docela kousek 300m strelnici, tak mohu i delsi hlaven pouzit. Ale i tak by mi stacila 14,5". Jenze Vosatka ji nemel a ja nechtel cekat 3 mesice:)
Ja mam stesti, ze mam docela kousek 300m strelnici, tak mohu i delsi hlaven pouzit. Ale i tak by mi stacila 14,5". Jenze Vosatka ji nemel a ja nechtel cekat 3 mesice:)
- izerS18
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#563 » ned 3. zář 2017, 21:28
@hauser: Něco málo k délce hlavně a účinným vzdálenostem http://www.thenewrifleman.com/no-franci ... 600-yards/
Amíci bohužel 12" moc nepoužívají, ale asi bude někde uprostřed mezi 10.5" a 14.5". IMO pro 14.5" mluví ještě možnost použít mid-length gas a tím pádem klidnější střelba...
Amíci bohužel 12" moc nepoužívají, ale asi bude někde uprostřed mezi 10.5" a 14.5". IMO pro 14.5" mluví ještě možnost použít mid-length gas a tím pádem klidnější střelba...
- sided
Příspěvek#566 » pát 8. zář 2017, 14:23
izerS18 píše:....No a pokud cilis na 300m, tak ti udela stejnou sluzbu 12,5" hlaven jako 14,5" hlaven. Ani ta 17,75" na 300 nebude znat.
Dovolím si nesouhlasit, rozdíl rychlostí mezi 18" a 12" je kolem 200m/s (záleží na střele a laboraci samozřejmě)a to je už na 300metrech sakra znát. A taky záleží co chceš strefovat, jestli stačí že se vejdeš do figury tak samozřejmě 12" bude stačit když se vypořádáš s poklesem.
- abetaus
Příspěvek#567 » sob 16. zář 2017, 00:27
Dobrý den pánové, potřeboval bych radu, pořídil jsem si první ar15, acd m5. Vše dle mě funguje jak má, jen mám asi problém ohledně natahovací páky, jak je vidět na fotce(není moje, jen pro představu, nemohu nyní fotit) tak jak má jakoby po stranách odřenou páku od barvy, mám to více a i to jde do středu s tím, že vidím v upperu, jak se to tam od páky dře a trochu to i smrdí, jak se kovy odírají. Prakticky jsem to jen zatím doma párkrát natáhnul, zatím jsem nebyl střílet. Mohu Vás poprosit o radu, co s tím, popř. zda něco dělám špatně? Koupit jinou páku nebo je probém ve zbrani? Děkuji moc začátečníkovi 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Quirinus
Příspěvek#569 » úte 19. zář 2017, 19:07
Ahoj. Chtěl jsem ze své AR sundat flash hider a nahradit ho kompíkem, ale nepodařilo se mi ho sundat. Hlaveň jsem upnul do svěráku mezi dvě prkna a 19kou klíčem se to snažil roztočit a nic. Nepomohly ani rány palicí, ani WDčko, dokonce ani nahřátí hořákem. Upnul jsem to opravdu hodně na fest, ale nakonec jsem silou klíče roztočil ve svěráku hlaveň i s puškou a flash hider se nepohnul ani o milimetr.
Nějaký tip, jak to dát dolu?

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX