Novela evropske smernice o zbranich
- -recon-
Příspěvek#2431 » pát 3. lis 2017, 08:59
díky za upřesnění, opravdu mi to včera zkazilo den, až si stará myslela, že něco provedla 
Chtěl jsem koupit MP5, ale ta bude postižena zcela jistě. Myslím že i kdybych ji koupil teď, tak o ni stejně přijdu a možná bez náhrady ve stylu můžeš prodat v situaci kdy ale nebude kupec s povolením.

Chtěl jsem koupit MP5, ale ta bude postižena zcela jistě. Myslím že i kdybych ji koupil teď, tak o ni stejně přijdu a možná bez náhrady ve stylu můžeš prodat v situaci kdy ale nebude kupec s povolením.
- cipis
Příspěvek#2432 » pát 3. lis 2017, 10:10
A zase pořád dokola, ta stejná předposranost. Neváhej, kup, aspoň budeš mít důvod více bojovat, aby to nebylo tak, jak píšeš. Nehledě na to, že v demokratickém státě nemůžeš o nic bez náhrady přijít. A stát bude dělat všechno pro to, aby nemusel čelit desítkám (až stovkám) tisíc žalob ...
- -recon-
Příspěvek#2433 » pát 3. lis 2017, 10:20
uznávám, škrkátko tam je...sem 50% na 50% ale stát to nemusí dělat jen cestou odebrat bez náhrady. Myslím že když udělá nějaký přechodný ustanovení, kde ti řekne že v následujícím roce máš čas na prodej těhle zbraní a pak půjdou do pece, tak by ses asi neuhájil s nějakou vzniklou škodou...prosím nekamenovat, názor laika
- iloveguns
Příspěvek#2434 » pát 3. lis 2017, 12:09
Přechodné ustanovení v našem státě už nejméně jednou bylo takto použito v zákoně o zbraních. Odevzdej do policejního skladu, je to stále tvoje, pouze s tím nemůžeš manipulovat. Rok máš na to, abys to prodal, nechal znehodnotit nebo zničit na vlastní náklady. Pokud neprodáš, neznehodnotíš nebo nezničíš do roka, může to prodat, znehodnotit nebo zničit stát. Pokud to stát prodá, pošle ti peníze po odečtu nákladů prodeje a skladování. Pokud to stát neprodá, přijde ti složenka na úhradu nákladů za zničení zbraně. Tím stát elegantně obejde povinnost náhrady, neboť v tomto případě nejde o vyvlastnění.
- pelanj
- iloveguns
Příspěvek#2436 » pát 3. lis 2017, 12:58
Naposledy to stát takovým způsobem udělal v roce 1990 a prošlo mu to. Na vlastní oči jsem viděl ty haldy zbraní v policejním skladu, které se již nikdy majitelům nevrátily... Oni to udělají tak, že nejde o vyvlastnění, pouze o odebrání věci, ke které již nemá majitel oprávnění k držení...
- juraj1
- aToM
Příspěvek#2439 » pát 3. lis 2017, 13:26
Technická, podle toho co vím, ty hromady zbraní v roce 1990 byly asi škorpiony stažené od příslušníků SNB. Koncem 80-tých je nafasovali a koncem roku 1990 se rozhodlo o jejich stažení. Kde by se v roce 1990 vzaly mezi běžnýma lidma hromady snadno zabavitelných zbraní?
- Letec 12
Příspěvek#2440 » pát 3. lis 2017, 14:06
Zbraně mez lidmi byly a nejen sportovní. Můj děda měl legálně pistoli 6.35mm o kterou tímto zákonem příšel. Neposuzuj dobu podle doměnek. Jen fakta!
Austrálie je taky demokratická země, stejně jako Británie a v obou okradli občany o možnodt obrany, pod drakonickými pokutami. V Austrálii tuším milion dolarů pokud neodevzdáš, nebo jakože "ztratíš". Směrnice může být aplikována mírně, nebo drsně. Jak jsem upozornil výše Poláci to chtějí naprosto obejít novými zákony, které nejspíš projdou. Možná to nebude zbraň do každé rodiny, ale je to pokrok.
Austrálie je taky demokratická země, stejně jako Británie a v obou okradli občany o možnodt obrany, pod drakonickými pokutami. V Austrálii tuším milion dolarů pokud neodevzdáš, nebo jakože "ztratíš". Směrnice může být aplikována mírně, nebo drsně. Jak jsem upozornil výše Poláci to chtějí naprosto obejít novými zákony, které nejspíš projdou. Možná to nebude zbraň do každé rodiny, ale je to pokrok.
- gogan
Příspěvek#2441 » pát 3. lis 2017, 14:17
pelanj píše:Tak v roce 1990 platily ještě jiné zákony. Dnes by to tak lehce neprošlo.
Moc bych si nedělal iluze. Pokud bude vláda schopná prohlasovat implementaci směrnice, klidně si udělá a protlačí zákon na míru. Zhovadilosti v podobě propadnutí auta, nebo řidičák za alimenty už v zákonech máme a stádo jim ještě tleskalo.
- aToM
Příspěvek#2442 » pát 3. lis 2017, 14:19
Tak to musel být z. č. 49/1990 a děda nebyl myslivec ani sportovní střelec. Jenom jsem nevěděl, že takových lidí bylo tolik. Ale zpět k tématu. Když si člověk pročte, jak promakaně zákeřná je směrnice, neměl bych obavy, že případné znění odzbrojovacího nařízení nebude promyšlené a posléze potvrzené soudy všech instancí. Jako třeba objektivní odpovědnost provozovatele vozidla....
- iloveguns
Příspěvek#2443 » pát 3. lis 2017, 16:22
aToM píše:Technická, podle toho co vím, ty hromady zbraní v roce 1990 byly asi škorpiony stažené od příslušníků SNB. Koncem 80-tých je nafasovali a koncem roku 1990 se rozhodlo o jejich stažení. Kde by se v roce 1990 vzaly mezi běžnýma lidma hromady snadno zabavitelných zbraní?
Kdepak škorpiony a vůbec policejní zbraně a pod.!!! Tehdy byly zákonem zneplatněny všechny zbrojní průkazy a všichni CIVILOVÉ museli odevzdat zbraně na policii. Sami policisté z toho byli nešťastní, protože i oni museli odevzdat své soukromé zbraně, které měli v civilním držení. Stejně jako myslivci, pomocníci VB, sportovci a další,kteří měli ZP. Mám z toho ještě někde fotky, protože jsem tehdy pracoval jako fotoreportér a byl jsem to všechno na poliici dokumentovat a fotit. Ta změna zákona se na zbraně ozbrojených složek samozřejmě nevztahovala.
- pelanj
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX