AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- sturmidlo
Příspěvek#661 » pát 23. úno 2018, 12:52
Já osobně bych si v téhle cenové hladině radši počkal na S&W M&P 15 Sport II s nitridovanou hlavní a se super referencema, nebo si malinko připlatil a vybral něco od Stag Arms, nebo třeba Savage Patrol. Netvrdím, že to je úplně šunt flinta, na US fórech zase tak špatný zkušenosti nejsou, ale podle mě jsou výše zmíněné značky přece jen o něco lepší volba. A jak píše kolega Béďa, pokud je cílem minimalizovat náklady, tak Norinco je na tom se spolehlivostí velmi dobře a jako bonus nabízí nižší cenu a tvrdochrom v hlavni...
- Jezevec
- Béďa
Příspěvek#663 » pát 23. úno 2018, 21:46
Nemá někdo zkušenost s AR-15 v 9mm Luger od jiného výrobce než od Vosátky? Měl jsem v ruce karabinu od Colta, pokud by cena nebyla mimo, tak bych o něčem takovém uvažoval.
Co vím tak je ještě možné sehnat Luvo v 9mm a dokonce turecký Sarlsilmas, ale cena mi přijde hodně mimo (47-51t).
Dá se sehnat ještě něco podobného?
Co vím tak je ještě možné sehnat Luvo v 9mm a dokonce turecký Sarlsilmas, ale cena mi přijde hodně mimo (47-51t).
Dá se sehnat ještě něco podobného?
- Béďa
- Elado
Příspěvek#667 » ned 25. úno 2018, 18:59
akurát, že tá cmmg bude cenovkou na úrovni VAR.
Samozrejme očakáva sa, že sa podstatne nižšia váha záveru prejaví na podstatne lepšom správaní ako u ostatných dynamík. CMMG má ešte super výhodu v glock zásobníkoch.
Inak tie AR za 30 budú zaujímavé, keďže každá schopnejšia ar v lugri dnes stojí od 1700-2200 €. Otázka je, kde je tá úspora 500-1000€.
Samozrejme očakáva sa, že sa podstatne nižšia váha záveru prejaví na podstatne lepšom správaní ako u ostatných dynamík. CMMG má ešte super výhodu v glock zásobníkoch.
Inak tie AR za 30 budú zaujímavé, keďže každá schopnejšia ar v lugri dnes stojí od 1700-2200 €. Otázka je, kde je tá úspora 500-1000€.
- audis
- notobi
- Michal82
Příspěvek#672 » sob 21. dub 2018, 10:51
Zdarec,
pročetl jsem skoro celé forum i diskuze na jiných portálech ohledně pořízení a zkušeností ARka. Všude se řeší domácí výrobci V-AR, PAR, LUVO, občas se mihne v diskuzích HK, DD, Norinco a ostatní. Ale asi nejméně se diskutuje o Sigu. Uvažoval jsem o pořízení SIG Sauer 516 patrol 16", .223 REM, 3,3kg. Vim že se vyrábí v USA, ale i přes to je to pro ČR skutečně tak drahá a atypická zbraň, že je tady poměrně málo rozšířená? Má někdo zkušenosti s tímto modelem? Na webu prodej-zbraní.cz v Motole ji mají za 56tis.
pročetl jsem skoro celé forum i diskuze na jiných portálech ohledně pořízení a zkušeností ARka. Všude se řeší domácí výrobci V-AR, PAR, LUVO, občas se mihne v diskuzích HK, DD, Norinco a ostatní. Ale asi nejméně se diskutuje o Sigu. Uvažoval jsem o pořízení SIG Sauer 516 patrol 16", .223 REM, 3,3kg. Vim že se vyrábí v USA, ale i přes to je to pro ČR skutečně tak drahá a atypická zbraň, že je tady poměrně málo rozšířená? Má někdo zkušenosti s tímto modelem? Na webu prodej-zbraní.cz v Motole ji mají za 56tis.
- izerS18
Příspěvek#673 » sob 21. dub 2018, 11:51
Sam jsi to napsal... Cena 56 tisic. To znamena, ze tuhle zbran proste ma minimum lidi. Ja pri vyberu koukal na HK, Sig...ale VAR byla jeste za 44900, takze pro me jasna volba.
Sig rozhodne nebude spatna zbran. V Motole jsou ochotni, tak se jich optej na pripadnou dostupnost ND. Pokud bude dobra, Siga bych se vubec nebal. Kor kdyz si ho u nich muzes osahat;-)
Sig rozhodne nebude spatna zbran. V Motole jsou ochotni, tak se jich optej na pripadnou dostupnost ND. Pokud bude dobra, Siga bych se vubec nebal. Kor kdyz si ho u nich muzes osahat;-)
- Michal82
Příspěvek#674 » sob 21. dub 2018, 12:44
Dneska je V-AR za 53tis., SIG516 za 56tis. a MK3 za 44tis. Podle mě většina lidí volí domácího výrobce z důvodu servisu a dílů. Původně jsem měl vyhlídnutou od ProArmsu MK3, pak mě zase zaujala od pana Vosátka V-AR, no a teď mě na podobné cenové hladině zaujal SIG516, asi jsem jinej...
Vim že v minulosti MK3 měly trable s buferem a spoušťákem, tak se to u postižených kusů vyměnilo a střílí se dál. Jsou tyto nebo podobný trable/závady i u dnešní produkce? Zbraně od pana Vosátka jsou předpokládám "vymakanější". No a na SIGa jsem toho moc nenašel, na US fórech se spíš kritizuje plynovka SIGM400...
Vim že v minulosti MK3 měly trable s buferem a spoušťákem, tak se to u postižených kusů vyměnilo a střílí se dál. Jsou tyto nebo podobný trable/závady i u dnešní produkce? Zbraně od pana Vosátka jsou předpokládám "vymakanější". No a na SIGa jsem toho moc nenašel, na US fórech se spíš kritizuje plynovka SIGM400...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí