Výběr pušky v ráži .223 Rem

Samonabíjecí pušky

pedrosadc

Příspěvek#181 » čtv 25. říj 2018, 19:27

Kufr, velkej a malej banan jsem dokupoval. Součástí byl kolimec, banán, zamek a vystraznik.
24 jak to leží.

jezekif

Příspěvek#182 » čtv 25. říj 2018, 19:51

To: Petzold, co si mám představit pod pojmem odfrézovaný nosič závěru s odhaleným zápalníkem?
a nebyly by pro srovnání nějaké obrázky? Nějak se mi nedaří vygooglovat ty správné. Ještě tak jsem našel ADC Nosič závorníku Mil-Spec za 5570 peněz. To by zřejmě mohlo být náhradou za původní odfrézovaný, což ale zvyšuje "pořizovací cenu" zbraně.

oldFord

Příspěvek#183 » čtv 25. říj 2018, 20:26

Vykastrovany semi-auto bolt s odhalenym zapalnikem je vpravo
A26.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Petzold

Příspěvek#184 » čtv 25. říj 2018, 20:27

To je ono.

Kupovat pušku za 30 a k tomu hned nový BC za 6 je samozřejmě blbost. On ten zápalník samozřejmě nějakou dobu vydrží, jen to není nejšťastnější řešení.

Lucas96

Příspěvek#185 » čtv 25. říj 2018, 20:58

Díky všem za rady, dnes jsem objednal Savage arms MSR-15 Patrol, tak až přijde a vyzkouším tak poreferuji :-)

Phoenix

Příspěvek#186 » čtv 25. říj 2018, 21:09

To je dost přehnaná cena za ten ,,obyč,,mil spec nosič ADC, navíc bez závorníku... :o

Phoenix

Příspěvek#187 » čtv 25. říj 2018, 21:33

Oprava,ta cena je fakt bez závorníku...Za ,,čárou,, se prodává tenhle mil spec ADC ,, holej ,,kolem 200euro ....Za tuhle cenu za jsem čekal nějakej Spešl špóóórt .... :roll: :mrgreen:

jezekif

Příspěvek#188 » pát 26. říj 2018, 04:45

Petzold píše:...to není nejšťastnější řešení.

No právě, podle mě ani není moc šťastné řešení kupovat flintu s tím, že vím o její "konstrukční vadě" a že řešení vyjde na 6k.
A i když vím že vydrží nějakou dobu (otázka jakou) fungovat tak to stejně v mých očích cenovku flinty posune.
(Ruger 556 MPR =31k+6k tak pak "nevykastrovaná" flinta do nějakých 35k vychází pocitově levněji).

To Phoenix: no mě ta cena právě taky docela zarazila.

Tommy00

Příspěvek#189 » pát 26. říj 2018, 06:16

Díky za informace. Mění to můj náhled na Rugera.

Tomak

Příspěvek#190 » pát 26. říj 2018, 09:07

Nedávno jsem taky řešil jakou AR. Přemýšlel nad rozpočtem, značkou, nad tím, kde koupit...Rozpočet začal odhadem na 30.000. Zjistil jsem si, co se za ty peníze dá a nedá. Netrvalo moc dlouho a došlo mi, že za ty peníze se nic nedá. Ok, rozpočet 40.000. Po pár konzultacích v obchodech a se známými i neznámými na střelnici vzešlo rozhodnutí, že ani PAr nesplňuje to, co od zbraně očekávám a chci. Pořád se někde něco láme, praská atd., výrobce to sice včas a rychle mění, ale nechci konstrukčně ani jinak nedotaženou zbraň, na kterou se nemůžu spolehnout. Nekupuju si ji na chvilku, ale už napořád. Takže po důkladné prohlídce kolegovo VAr jsem dospěl k závěru, že tahle zbraň je minimum. Tady někde by se mělo začínat, aby člověk vědel, co si kupuje, co za svoje peníze dostane a že to fungovat bude.
Ono když Glock dnes stojí 17.000 - 20.000, jak asi bude vypadat a fungovat puška o pár tisíc dražší, kde je jak kovu, tak i plastu cca 5 - 10x tolik?!
Na druhou stranu znám pár lidí, co střílí třeba Norinco, Luvo i PAr a podobný kousky a fungují...ale tohle není moje cesta.
Můj přístup je ten, že když si něco kupuju na delší až nejdelší dobu, nebudu na tom šetřit. Ono je to poznat i po závodech. Většinou závadí právě ty levnější kusy. Ty dražší jen v případě, že to někdo přežene s tuningem nebo střelivem. Co nezávadí vůbec, je jen kosa :D , mám jí taky a nedám na ní dopustit.
Takže můj závěr je, že kvalitní a spolehlivá zbraň začíná od VAr včetně a výš. U mě vyhrál DD. Sice jsem nemohl dlouho strávit tu cenovku, ale věřím, že až prvotní šok pomine, budeme si dělat vzájemně jen a jen radost :D
Tohle je můj osobní přistup, ne návod, jakou koupit zbraň. Po prohledání všech možných fór a vstřebávání informací a postřehů majitelů různých zbraní a dotazech po střelnicích vykrystalizovalo konečné rozhodnutí. A navíc i manželka konstatovala, že mi DD bude slušet :lol: Co víc si přát ;)

Quirinus

Příspěvek#191 » pát 26. říj 2018, 10:29

Měl jsem půjčenou DD od kámoše a byl jsem z ní nadšený, takže já naopak zvažoval jako první volbu ke koupi DD. Nakonec jsem ale vybral právě Savage Arms MSR-15, protože ušetřený rozdíl jsem raději investoval do pořádného puškohledu, kolimátoru a dalších doplňků, které bych býval vyměnil i na DD (spoušť, pojistka, pažba, pistolovka, záchyt závěru, kompík, atd.). DD je samozřejmě lépe zpracovaná, ale k funkčnosti nemám výhrady a aspoň nemám obavu, když s tím někde třísknu a tak. :-) Na DD bych byl určitě podvědomě opatrnější. Můj přístup je, že to určitě není puška na celý život, takže až jí dostřílím a dodrbu, sundám z ní svoji drahou optiku a vychytaný doplňky a navěsím si je na nový kus. :-)

blacknocturno

Příspěvek#192 » pát 26. říj 2018, 11:16

Je to přesně tak je dobré si nejdřív uvědomit jestli kupuju pušku jako základ na přestavbu nebo jestli mi stačí tak jak je v základu. Pokud mu stačí to co na pušce je je např. DD určitě dobrá volba, ale jestli hodlám na pušce téměř vše vyměnit za custom díly je DD silně nerentabilní.

Petzold

Příspěvek#193 » pát 26. říj 2018, 13:00

Přesně tak.

Jen drobnou technickou poznámku. To "napořád" je jak u koho. U někoho na 20 let, u někoho na 3-4 sezóny. A když tady padlo to srovnání, naprosto žádná AR nemůže dosáhnout "životnosti", měřené počtem vystřelených ran, stejné jako kvalitní služební pistole, dejme tomu u Glocka.
U kvalitně vyrobených AR se sice dá dosáhnout "životnosti" upperu a loweru kolem 200 000 tis. ran, ale zbytek je prostě "spotřebák" s řádově nižší životností. Nechci moc unavovat, ale i velmi kvalitní závěrové uzly, dejme tomu DD nebo Lewis Machine Tool jsou kolem 20 000 ran prostě na prahu smrti. Kolíky, pružiny, plynové trubky, přerušovače etc. jsou ve střeleckém nebi ještě dřív. Hlavně, to je kapitola sama pro sebe, .223 Rem, zvlášť v režimu "užívání si rychlosti samonabíjecí funkce", je prostě těch hlavní žrout.

Tomak

Příspěvek#194 » pát 26. říj 2018, 13:30

Na DD přijde jen EOTech. Nic víc. Možná nějaká malá přední ručka. Svítilnu i montáž mám, tak se uvidí. Vyměňovat nic neplánuju, možná časem spoušť. Custom díly už vůbec nechci. Nejsem na top úrovni, abych je potřeboval, nebo poznal. Ani bych nekupoval zbraň k přestavbě. Ale zas chápu, že u nějakých modelů je nutnost něco vyměnit. Většinu svých zbraní jsem před koupí téměř neměl ani v ruce. Glocka jsem koupil spíš ze zájmu. Ale naučil jsem se s ním střílet myslím celkem slušně. Jsem zastáncem toho koupit a zvyknout si. Jak mi řekl kdysi jeden známej - až v době průseru budeš potřebovat zbraň a někde ji najdeš, je dobrý s ní umět a ne ji zahodit a hledat tu, která ti vyhovuje. Ani mi nepřijde moc rozumný a finančně výhodný koupit - když to hodně přeženu - krám a pak na něj navěsit něco, aby se mi to líbilo víc. Z pušky za 30 se prostě nijakou úpravou neudělá kvalitativně srovnatelná zbraň se zbraní za 100.

Na kolik třeba přijde smysluplná přestavba něčeho za těch cca 30 - 35 aby to bylo nejen líbivý, ale i výrazně líp funkční, přesnější a lehčí? Něco v tom smyslu, že Fabie 1,2 HTP s krásnejma alu kolama, tmavejma sklama a spoilerem a koncovkou výfuku prostě pořád bude Fabie 1,2 Hovno To Pojede, ale užitná hodnota nikde. A tím nemyslím díly na zbraň, ale funkční části zbraně. A hlavně abych se nedostal do fáze - sice jsem vyměnil, co jsem mohl, ale pořád to není ono. Kdybych já koupil rovnou něco lepšího :roll: ...
Ale každej máme nějakou cestu...z 58 taky putovalo dost věcí pryč a instalovaly se nový. Ale tam je to o jiných penězích a k případnýmu taktickýmu využití i nutnost.

Tomak

Příspěvek#195 » pát 26. říj 2018, 13:39

Petzold : nešlo mi o porovnání životnosti ohledně počtu výstřelů. Bylo to myšleno tak, že když G, při tom, jak je velký, stojí to, co stojí, tak za co bude stát dlouhá, nejen AR, která bude z hlediska potřebného materiálu k výrobě 5 - 10x náročnější a bude stát jen jednekrát tolik...buď bude materiál bláto a nebude stát za nic, nebo bude za něco stát, ale pak nemůže být cenovka jen 2x vyšší.
A napořád v mém případě bude asi na dlouho... 8-)

Zpět na