Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- morepower
Příspěvek#1171 » stř 10. čer 2020, 17:52
tomas fuk píše:George.
Je uplne jedno, jestli je to flobertka, nebo malorazka, nebo kulovnice. Nikde Bore Snake nikdy nebude cistit. Vymetes mozna jen prach. Oter ze strel a usazene splodiny tim nikdy nevycistis.
A WD-40? To jen dobre vytesni vodu, maze minimalne, cisti minimalne, konzervuje minimalne. Je to taky parodie, jako je parodie Bore Snake.
Ty nějak nemáš ten boresnake rád, koukám. Mě čistí dobře, nemůžu si stěžovat. Už z principu musí být lepší, než vytírání patchem.
- tomas fuk
Příspěvek#1172 » stř 10. čer 2020, 18:29
Tak to se mylis. Kdybys po tom Tvem "cisteni" proletel hlaven tak jak se ma cistit, tak bys teprve videl, co tam mas bordelu.
Jinak mam Bore Snaky 2 jeden na .223 a druhy na .45 ACP, ale nepouzivam je na cisteni, protoze to opravdu necisti. Pouzivam to po ukonceni strelby, jen abych vymetl povystrelove splodiny. Nic vic to opravdu nedela.
Schvalne, az si "vycistis" hlaven Bore Snakem, tak vem vyterak, nylonovy kartacek, chemii. Namoc kartacek do chemie, projed s nim lauf aspon 10x, pak hlaven vytri patchem, dokud nebude cisty. Pak jen namoc novy patch, protahni laufem a znovu cistym suchym patchem vytirej, dokud nebude cisty a tak porad dokola, dokud Ti nepujde z laufu jen cisty patch.
Jinak mam Bore Snaky 2 jeden na .223 a druhy na .45 ACP, ale nepouzivam je na cisteni, protoze to opravdu necisti. Pouzivam to po ukonceni strelby, jen abych vymetl povystrelove splodiny. Nic vic to opravdu nedela.
Schvalne, az si "vycistis" hlaven Bore Snakem, tak vem vyterak, nylonovy kartacek, chemii. Namoc kartacek do chemie, projed s nim lauf aspon 10x, pak hlaven vytri patchem, dokud nebude cisty. Pak jen namoc novy patch, protahni laufem a znovu cistym suchym patchem vytirej, dokud nebude cisty a tak porad dokola, dokud Ti nepujde z laufu jen cisty patch.
- morepower
Příspěvek#1173 » stř 10. čer 2020, 18:50
Ti nevim. Já to čistíval klasicky, jak píšeš, no a pak jsem pořídil boresnake a začal srovnávat. Taky jsem to různě kombinoval a střídal, zkoušel a zkoušel a nakonec jsem skončil u boresnaku, je to rychlejší a účinnější. Kartáčky používám minimálně, skoro nejsou potřeba. Patch teď vlastně použiju už jen ten jeden, poslední, jestli vyjede čistej. Vyjede.
Když to tak zpětně čtu, tyhle klasický procedury, jsem rád, že je mám za sebou.
Když to tak zpětně čtu, tyhle klasický procedury, jsem rád, že je mám za sebou.
- Killing joke
- Killing joke
Příspěvek#1174 » stř 10. čer 2020, 18:56
U mě je to jako u ostatních. Had to krásně protáhne, mám z toho dobrý pocit, ale jakmile použiju chemii, tak z toho dlooohou leze nečistý hadřík. Zkoušel jsem hada správné velikosti i většího, z Číny i přímo od CZUB a všude účinnost přesně 0.
Nedej bože když použiju staré střelivo do kosy
Nedej bože když použiju staré střelivo do kosy

- Sud
Příspěvek#1175 » stř 10. čer 2020, 18:59
Když projedeš špinavou hlaveň suchým patchem a předem jsi to nenarušil kartáčkem, tak ti vyjde čistý. Udělej to, jak psal tomas fuk. Namoč kartáček do chemie (dokonce i to WéDéčko by to mohlo uvolnit), projeď s ním 10x hlaveň tam a zpět a pak to protáhni čistým, suchým patchem. A takhle pořád dokola. Mě takhle ze všeho leze i desátý patch špinavý a to střílím tovární celopláště.
- mart
- Haluziak
Příspěvek#1179 » stř 10. čer 2020, 19:40
Každý to má jinak, někdo používá WD40 já třeba čistič na brzdy - stříknu do hlavně nechám chvíli působit, párkrát hadem, procpu cigaretovej filtr namočený v isopropanolu, párkrát hadem, stříknu Ballistol, párkrát hadem a šup do skříně. Není to submoa flinta (Norinco CQ-A1) aby to potřebovalo extra péči.
A z Mlocka skrz různé posery co mě pronásledovali nemám vystřeleno ještě ani 500ks tak ten ještě čištěnej nebyl.
A z Mlocka skrz různé posery co mě pronásledovali nemám vystřeleno ještě ani 500ks tak ten ještě čištěnej nebyl.
- LDK
-
rumburak18 - Příspěvky: 1651
- rumburak18
Příspěvek#1182 » čtv 11. čer 2020, 08:46
@LDK: Taky teď zpytuji svědomí. Porovnal jsem vzhled vývrtu v krátké (Ballistol + mosaz, nylon, chlup) a dlouhé (Ballistol + pouze boresnake) a zatím jsem si předsevzal, že pro dlouhou přikoupím mosaz a nylon kartáč, ale jinak hodlám dál prolévat, čistit a mazat pouze Ballistolem. Už kvůli tomu, že Ballistol mi nedělá problém na ruce, jakoukoli chemii snážím na kůži špatně.
- tatra21
- Shirako
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva