Dopravní přestupek (0,34 promile v krvi) před zkouškou na ZP
- Milkyway
- DZimmy
Příspěvek#33 » stř 17. čer 2020, 07:21
Nebylo by nejjistější zkusit si zavolat na inspektorát pro zbraně a střelivo? Klidně se představit jimým jménem, ale aby člověk věděl o co jde.
Na druhou stranu bych spoléhal na to, že jde jen o jeden přestupek.
Rychlost a parkování se do toho počítat nemůže, protože bych už nestřílel (mj. mám za poslední rok 1 parkování a 1 rychlost, abyste si nemysleli, že jsem pirát).
P.S. Audis: "Mýlím se když řeknu, že když se ZP vrací z čistírny, zkoušky se znovu nedělají?" Řekl bych, že dělají. Jednoho takového jsem na zkouškách měl.
Na druhou stranu bych spoléhal na to, že jde jen o jeden přestupek.
Rychlost a parkování se do toho počítat nemůže, protože bych už nestřílel (mj. mám za poslední rok 1 parkování a 1 rychlost, abyste si nemysleli, že jsem pirát).
P.S. Audis: "Mýlím se když řeknu, že když se ZP vrací z čistírny, zkoušky se znovu nedělají?" Řekl bych, že dělají. Jednoho takového jsem na zkouškách měl.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 904
- kolemjdoucí
Příspěvek#35 » stř 17. čer 2020, 08:20
DZimmy> viz ten odkaz - je rozdíl mezi nesprávným parkováním a neoprávněným záborem veřejného prostranství - jeden je podle silničního zákona, tj. v pohodě, druhý je přestupek proti veřejnému pořádku, (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-251?text=%C2%A75%20odst.%201%20p%C3%ADsmeno%20g#f5849774) což je problém ve 119/2002 (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-119?text=%C2%A723%20odst%201%20p%C3%ADsm%20c%20bod%205#f2300706)
- DZimmy
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 904
- kolemjdoucí
- DZimmy
Příspěvek#38 » stř 17. čer 2020, 09:04
Nechcí začínat OT, ale tohle je děsná buzerace. Jak parkování může mít dopad na spolehlivost?
Stejně jako to obdobné téma, kdy se řeší přestupek 53kmh. Osobně si myslím, že je nebezpečnější pořád kontrolovat tachomter, než jet o pár km víc. Ale to by zas skláři neměli co žrát.
Ale zpět k tématu...
Stejně jako to obdobné téma, kdy se řeší přestupek 53kmh. Osobně si myslím, že je nebezpečnější pořád kontrolovat tachomter, než jet o pár km víc. Ale to by zas skláři neměli co žrát.
Ale zpět k tématu...
- DZimmy
Příspěvek#40 » stř 17. čer 2020, 10:32
Já jsem hysterka, takže by mi to nedalo a udělal bych to.
Netuším jaké máte příjmení, jestli je běžné, tak bych ani nelhal. Zavolal bych z jiného telefonu než jste dal PČR abych zbytečně na sebe neupoutával pozornost a třeba bych nepřiznal, že už jsem přihlášený. Pochybuju, že to budou nějak zkoumat.
Zase ale aby se člověk nedozvěděl něco, co nechce. Byla by škoda mít o jednoho kolegu méně.
Netuším jaké máte příjmení, jestli je běžné, tak bych ani nelhal. Zavolal bych z jiného telefonu než jste dal PČR abych zbytečně na sebe neupoutával pozornost a třeba bych nepřiznal, že už jsem přihlášený. Pochybuju, že to budou nějak zkoumat.
Zase ale aby se člověk nedozvěděl něco, co nechce. Byla by škoda mít o jednoho kolegu méně.
- DZimmy
Příspěvek#42 » stř 17. čer 2020, 10:42
Koukám, že jsme podobné nátury.
Ničho bych se nebál (vyjímaje pravdy), na těhle odděleních jsou přijemní. Dokonce je dneska (alespoň na Kladně) úřední den.
Když nebudou vědět přímo na přepážce, tak určitě poskytnou číslo přímo na někoho, kdo to řeší.
Dejte vědět, jak to dopadlo. Samotného mě to zajímá.
Ničho bych se nebál (vyjímaje pravdy), na těhle odděleních jsou přijemní. Dokonce je dneska (alespoň na Kladně) úřední den.
Když nebudou vědět přímo na přepážce, tak určitě poskytnou číslo přímo na někoho, kdo to řeší.
Dejte vědět, jak to dopadlo. Samotného mě to zajímá.
- mbem
Příspěvek#43 » stř 17. čer 2020, 12:02
Naprostá ztráta času, ale jestli nemáte nic lepšího na práci a stojí vám to za ten možná vydyndaný názor jednoho policajta, tak prosím. Aspoň si to ale nahrajte.
U té spolehlivosti je kromě té podmínky dvou přestupků (z vybraných oblastí) ještě něco o jednání, kterým představujete vážné nebezpečí pro vnitřní pořádek a bezpečnost. Pokud by chtěli policisté zbraňového odboru vyvozovat vážné nebezpečí pro vnitřní pořádek a bezpečnost mj. z neoprávněného záboru zaparkováním vozidla, byla by absurdní nezákonnost. Pokud by tímto bylo odůvodněno rozhodnutí o nevydání zbrojního průkazu, jsou tu opravné prostředky.
U té spolehlivosti je kromě té podmínky dvou přestupků (z vybraných oblastí) ještě něco o jednání, kterým představujete vážné nebezpečí pro vnitřní pořádek a bezpečnost. Pokud by chtěli policisté zbraňového odboru vyvozovat vážné nebezpečí pro vnitřní pořádek a bezpečnost mj. z neoprávněného záboru zaparkováním vozidla, byla by absurdní nezákonnost. Pokud by tímto bylo odůvodněno rozhodnutí o nevydání zbrojního průkazu, jsou tu opravné prostředky.
- DZimmy
Příspěvek#44 » stř 17. čer 2020, 12:21
Jako ztrátu času bych to neviděl.
Pokud se hodlá představit jiným jménem a přidat ještě nějakou tu polopravdu, tak nevím, jestli je nahrávání k nečemu dobré.
Jasně, že mu tam nikdo neslíbí, že je všechno ok, ale rozhodně dostane relevantější odpověď než tady, jelikož předpokládám, že ho spojí s někým, kdo se tím zabývá nebo o tom má alspoň nějaké povědomí.
Mj. o odebrání ZP rozhoduje přímo inspektorát pro zbraně a střelivo nebo nějaká úplně jiná instituce?
Pokud se hodlá představit jiným jménem a přidat ještě nějakou tu polopravdu, tak nevím, jestli je nahrávání k nečemu dobré.
Jasně, že mu tam nikdo neslíbí, že je všechno ok, ale rozhodně dostane relevantější odpověď než tady, jelikož předpokládám, že ho spojí s někým, kdo se tím zabývá nebo o tom má alspoň nějaké povědomí.
Mj. o odebrání ZP rozhoduje přímo inspektorát pro zbraně a střelivo nebo nějaká úplně jiná instituce?
- Milkyway
Příspěvek#45 » stř 17. čer 2020, 12:41
jedno staré ruské přísloví říká: Čím míň víš, tím líp spíš. A opravdu, méně je někdy a více a zbytečně na něco upozorňovat je, jako tahat kočku za vocas. A to se nevyplatí ani pod cizím jménem, protože někomu může i svitnout .... I rozbité hodiny mají dvakrát denně silnou chvilku!
Proto hlavu vzhůru Jasánku a jdi do toho prsama!
Proto hlavu vzhůru Jasánku a jdi do toho prsama!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí