Novela evropske smernice o zbranich
- Idahou
- janekk47
- cipis
Příspěvek#4254 » pon 9. lis 2020, 16:46
To sice eviduje, ale evidentní také je, že je to předělávka z A, viz. záznam v tom rejstříku o jedno výše.
Tedy prodejce evidentně kecal.
• dlouhá samočinná exp. zbraň/ útočná puška CZA 5811 F (M) výr.: STV GROUP, Praha 1 7,62/43 BLANK 91-04584-12 20.8.2012 D
• dlouhá samonabíjecí palná zbraň/samonabíjecí puška CZS 5811 F (M) (2 varianty) výr.: STV GROUP, Praha 1 7,62 x 39 (5,56 x45, 222 Rem) 91-04583-12 17.8.2012 B
Tzn. to bylo v registru jako A, pak to předělali, a bylo z toho D nebo B.
Holt kousek, který bude patřit do té malinké množiny, které se dotkne směrnice.
Tedy prodejce evidentně kecal.
• dlouhá samočinná exp. zbraň/ útočná puška CZA 5811 F (M) výr.: STV GROUP, Praha 1 7,62/43 BLANK 91-04584-12 20.8.2012 D
• dlouhá samonabíjecí palná zbraň/samonabíjecí puška CZS 5811 F (M) (2 varianty) výr.: STV GROUP, Praha 1 7,62 x 39 (5,56 x45, 222 Rem) 91-04583-12 17.8.2012 B
Tzn. to bylo v registru jako A, pak to předělali, a bylo z toho D nebo B.
Holt kousek, který bude patřit do té malinké množiny, které se dotkne směrnice.
- D&H
Příspěvek#4256 » pon 9. lis 2020, 17:41
@janekk
F je zřejmě kosa (tj. sklopná pažba) a M je pádlo (tzn. pevná pažba). Takže na zbrani zřejmě může být vyraženo CZS 5811M, pokud je v pevné pažbě (že se pažby dají po prodeji vyměnit je jiná věc).
@cipis
No, to bych tak jistě netvrdil. On je rozdíl mezi CZA 5811 F(M) a CZS 5811 F(M).
Navíc CZA 5811 F(M) je vedena v CRZ jako exp. zbraň, a je klasifikována jako kat. D, nikoliv jako A, takže z ní asi těžko byla CZS 8511 předělána ve smyslu směrnice (když už pominu fakt, že rozhodnutí CRZ o CZS je datováno 17.8.2012, kdežto o CZA o tři dny později).
F je zřejmě kosa (tj. sklopná pažba) a M je pádlo (tzn. pevná pažba). Takže na zbrani zřejmě může být vyraženo CZS 5811M, pokud je v pevné pažbě (že se pažby dají po prodeji vyměnit je jiná věc).
@cipis
No, to bych tak jistě netvrdil. On je rozdíl mezi CZA 5811 F(M) a CZS 5811 F(M).
Navíc CZA 5811 F(M) je vedena v CRZ jako exp. zbraň, a je klasifikována jako kat. D, nikoliv jako A, takže z ní asi těžko byla CZS 8511 předělána ve smyslu směrnice (když už pominu fakt, že rozhodnutí CRZ o CZS je datováno 17.8.2012, kdežto o CZA o tři dny později).
- Piggy
Příspěvek#4257 » pon 9. lis 2020, 17:56
Vážení přátelé, asi jsem nějaké blbé.
Ze všeho výše uvedeného totiž vůbec nechápu, o čem že ten řeč stojí.
Kategorizace samonabíjecích pušek jako B a expanzů jako D přece vůbec nezáleží na tom, jestli je to předělávka, skládačka nebo novovýroba.
Zatím mi ani nikdo přímo a spolehlivě neodpověděl (nebo jsem to přehlédl), jestli jsou předělávky nějak vyznačené v CRZ. Zatím tady kolují jenom dohady. Předpokládám, že naprostá většina semiauto osmapadesátek byla nejdřív předělaná/poskládaná/zcela nově vyrobená (jsou vůbec takové?) a až potom zaregistrovaná.
A hlavně na tom asi příliš nesejde, až se bude kategorizace měnit podle nových pravidel.
Nebo se pletu? Potěšilo by mě to.
Ze všeho výše uvedeného totiž vůbec nechápu, o čem že ten řeč stojí.
Kategorizace samonabíjecích pušek jako B a expanzů jako D přece vůbec nezáleží na tom, jestli je to předělávka, skládačka nebo novovýroba.
Zatím mi ani nikdo přímo a spolehlivě neodpověděl (nebo jsem to přehlédl), jestli jsou předělávky nějak vyznačené v CRZ. Zatím tady kolují jenom dohady. Předpokládám, že naprostá většina semiauto osmapadesátek byla nejdřív předělaná/poskládaná/zcela nově vyrobená (jsou vůbec takové?) a až potom zaregistrovaná.
A hlavně na tom asi příliš nesejde, až se bude kategorizace měnit podle nových pravidel.
Nebo se pletu? Potěšilo by mě to.
- janekk47
Příspěvek#4258 » pon 9. lis 2020, 18:02
Prodejce mi říkal, že je zbran registrovana jako "nove vyrobena samonabijeci zbran", ale na policii pri registraci mi rekli ze v registru je uvedeno, ze je predelana z kategorie A na B. A ja ju mám koupenou a registrovanou jako samonabijeci pusku. Mela to byt zbran poskládaná z armádních zásob.
- D&H
Příspěvek#4259 » pon 9. lis 2020, 18:04
@Piggy
Nejste blbé. Máte to v hlavě dobře srovnané.
Akorát se snažíme přijít na to, proč kolegovi tvrdil policista při registraci zbraně "že je v tom ragistru uvedená jako předělaná zbraň". Toto tvrzení policisty (který do CRZ vidí...) by indikovalo, že CZS 8511 F(M) výr. č. ABCD..., už byla v minulosti registrována v CRZ jako kat. A. Skutečně???
Nejste blbé. Máte to v hlavě dobře srovnané.

Akorát se snažíme přijít na to, proč kolegovi tvrdil policista při registraci zbraně "že je v tom ragistru uvedená jako předělaná zbraň". Toto tvrzení policisty (který do CRZ vidí...) by indikovalo, že CZS 8511 F(M) výr. č. ABCD..., už byla v minulosti registrována v CRZ jako kat. A. Skutečně???
- janekk47
Příspěvek#4260 » pon 9. lis 2020, 18:24
Taky mi přijde divný, aby ta zbran byla prvně registrována jako "A" a pak předělána na kategorii B, když to rovnou z těch armádních zásob mohli vyrobit a registrovat jako "B".No asi uvidím až po novým roce, jestli to po me nebudou chtít odevzdat, doufám, ale že ne, když ju akorát ted mám doma jako novou 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí