Norconia?
Původní i klony
- Evogunit
Příspěvek#1 » stř 21. pro 2011, 18:12
Zdravím všechny příznivce 1911ky...
Rád bych si pořídil "klasiku" za rozumné peníze a všude čtu, že Norinco
dělá zbraně z poctivých materiálů. Zajímalo by mě jestli nemáte někdo zkušenosti s touto německou přeměnou? Hlavně co se týče vůlí, přesnosti, povrchovky atd. Zajímám se o konkrétně o jednořadou .45 v compactu na občasné nošení a potěšení na střelnici...
Rád bych si pořídil "klasiku" za rozumné peníze a všude čtu, že Norinco
dělá zbraně z poctivých materiálů. Zajímalo by mě jestli nemáte někdo zkušenosti s touto německou přeměnou? Hlavně co se týče vůlí, přesnosti, povrchovky atd. Zajímám se o konkrétně o jednořadou .45 v compactu na občasné nošení a potěšení na střelnici...

- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#2 » stř 25. led 2012, 12:01
Mám už mnoho roků Norconii NP30BigTen a jsem s ní po všech směrech dodnes VELICE spokojen

Co jsem se po tom kdysi pídil, tak Norconia Germany si snad údajně od číňanů bere ty nejlepší kusy a pak je v Německu ještě ladí ... ale jestli je to pravda, netuším. Možná jsem jen měl štěstí na dobrej kus.

Co jsem se po tom kdysi pídil, tak Norconia Germany si snad údajně od číňanů bere ty nejlepší kusy a pak je v Německu ještě ladí ... ale jestli je to pravda, netuším. Možná jsem jen měl štěstí na dobrej kus.
- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#4 » stř 25. led 2012, 21:31
No, já si na tom už pár drobných úprav udělal:
1. Odstranění té velké "nadstavby" tlačítka na uvolnění zásobníku - na to původní provedení se stačilo ošklivě podívat a zásobník už letěl
2. Začernění zdrsněné poniklované horní hrany závěru - při slunci se to lesklo tak, že nešlo mířit
3. Zbroušení hran gumové rukojeti (stejně mne pořád láká tam zkusit dát dřevěné střenky, ale není čas)
4. Na vodící tyčku vratné pružiny jsem dal silikonovou podložku kvůli rázům, aby to nešlo kov na kov
5. Trochu mi vadí až příliš lehká pojistka, ale to jsem zatím neřešil vůbec ...
Ale to všechno jsou jen drobnosti, jinak spokojenost největší
PS: Pro zajímavost - i u Norconia Germany je krabice originál Norinco ...
1. Odstranění té velké "nadstavby" tlačítka na uvolnění zásobníku - na to původní provedení se stačilo ošklivě podívat a zásobník už letěl

2. Začernění zdrsněné poniklované horní hrany závěru - při slunci se to lesklo tak, že nešlo mířit
3. Zbroušení hran gumové rukojeti (stejně mne pořád láká tam zkusit dát dřevěné střenky, ale není čas)
4. Na vodící tyčku vratné pružiny jsem dal silikonovou podložku kvůli rázům, aby to nešlo kov na kov
5. Trochu mi vadí až příliš lehká pojistka, ale to jsem zatím neřešil vůbec ...
Ale to všechno jsou jen drobnosti, jinak spokojenost největší

PS: Pro zajímavost - i u Norconia Germany je krabice originál Norinco ...
- Artifex
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#6 » stř 30. kvě 2012, 08:03
Norinco je konglomerát asi 9 zbrojařských fabrik. Část výrobního portfolia je sharovaná mezi víc výrobních závodů. Pokud si chceš vybrat Norka, doporučil bych někoho zkušeného sebou.
Osobně Norka mám, zpracování slušný, materiály, že do nich nebylo ani možný vyrazit zkušebnu. 1911 v .45 patří do kategorie: "jak jsem mohl bez toho žít"
Osobně Norka mám, zpracování slušný, materiály, že do nich nebylo ani možný vyrazit zkušebnu. 1911 v .45 patří do kategorie: "jak jsem mohl bez toho žít"
- Evogunit
Příspěvek#7 » čtv 31. kvě 2012, 22:24
Od doby, co jsem založill vlákno, jsem toho o Norincu i Norconii načetl co se dalo. Už mám konečně i ZP a potřebné NP
k nákupu 1. kousku
Stále ještě zvažuji a testuji. Nicméně o Norconii vím pouze to, že by to měla být již ze zmíněných
fabrik ta lepší jakost a viděl jsem pod tímto obch. ozn. jak 1911 se signací Norconia, tak i klasické Norinco. Záleží asi na konkrétním dovozci. Jinak 1911 .45 je můj sen a určitě si jí co nejdřív pořídím, ale nechci spěchat a dopadnout jako s prvním autem
(ne, že bych ho nemiloval a dodnes ho neměl, ale ...) Abych za ty peníze, co jsem investoval do úprav a mazlení,
mohl s trochou trpělivosti koupit něco hotového.... na obě hobby jsem bohužel pacient
k nákupu 1. kousku

fabrik ta lepší jakost a viděl jsem pod tímto obch. ozn. jak 1911 se signací Norconia, tak i klasické Norinco. Záleží asi na konkrétním dovozci. Jinak 1911 .45 je můj sen a určitě si jí co nejdřív pořídím, ale nechci spěchat a dopadnout jako s prvním autem

mohl s trochou trpělivosti koupit něco hotového.... na obě hobby jsem bohužel pacient

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí