Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

kk

Příspěvek#2521 » pát 20. lis 2020, 07:44

Hombleman: protoze je to o dost levnejsi a stejne jich nakonec kupujes vice... a hlavne samotny trezor ti stejne nic neresi pokud lupic ma dost casu, musis to kombinovat s nejakou zabezpecovackou.

cipis

Příspěvek#2522 » pát 20. lis 2020, 11:53

Ještě Homblemane mrkni na Triton SP10, je to prostorná skříň.

Hombleman

Příspěvek#2523 » pát 20. lis 2020, 12:19

Panové, moc díky.
Není nad to, když můžete sepsat postřehy a zkušenosti.
Mám pár favoritů :)

Tak se pak s Vámi podělím o zkušenosti.

Destructor

Příspěvek#2524 » pát 20. lis 2020, 12:24

jezekif píše:Možnost jiné barvy vnitřku u trezoru nikde nevidím.

Tak stačí spray za 100,- a máš barvu dle libosti ...

jezekif

Příspěvek#2525 » pát 20. lis 2020, 12:44

Tak bych to řešil já. Tady jsem jen odpovídal na otázku.

risa2000

Příspěvek#2526 » úte 24. lis 2020, 17:46

Pánové, chtěl bych se poradit. Chci pořídit skříň/trezor do specifických podmínek: Mám v bytě výklenek, který je široký skoro 45 cm (44,8 :(), hluboký 125 cm a má světlou výšku 170 cm (ve skutečnosti je vyšší, ale je přepažený policí pro úložný prostor). Chci do něj (na konec) usadit skříň/trezor a vidím několik potenciálních úskalí a několik otázek, na které zatím nemám jasnou odpověď.

Zatím si představuji tak na dvě krátké a dvě dlouhé typu "útočná puška" (tedy nikoliv lovecké, historické, nebo ostřelovačky). Otázka je, jestli se do tak malého prostoru toho dá dát víc, ale k tomu se víc rozepíšu níže. Není to optimální, ale lepší místo, vzhledem k omezému místu, nemám, takže to chci využít maximálně jak to půjde a užitná hodnota v mém případě rozhoduje víc než cena.

Úskalí:
- Je možné do takhle úzkého prostoru skříň/trezor vůbec dostat? Počítám, že pokud to bude vážit přes 100 kg, nemusí to jít už jenom kvůli váze (nemluvě a nárocích na montáž).
- I když ho tam dostanu, bude možné otevřít dveře dost na to, aby se takto dal používat (tedy, že tam nebude jen škvíra, kterou půjde prostrčit ruka).

Otázky:
- Protože vím, že když tam jednou něco dám, už to tam nejspíš zůstane, tak si říkám, jestli je lepší spíš vzít "prázdnou" skříň (typu na 4-5 dlouhých, bez poliček a schránek) a případné úložiště na krátké si tam dodělat svépomocí (pokud to tedy nějak jde, nejsem si úplně jist, jak vnitřní strana trezoru/skříně může být přístupná takovým úpravám), nebo vzít skříň, která je už rozdělená na přepážky, ale s rizikem, že když bych v budoucnu chtěl další dlouhou, tak ty poličky z toho už nevyřežu.

Je to v podstatě volba mezi něčím s poličkami (např. https://www.saffort.cz/griffon-ge450-el, nebo https://www.saffort.cz/griffon-gh420-el) a nebo bez poliček (https://www.novetrezory.cz/zbranova-skr ... -i829.html). Mimochodem, ta první by se mi dost líbila, kdyby se mi tam vešla.

Dělal si někdo do trezoru úložiště na krátké (háčky, police...), a jestli ano, jak to šlo?

- Druhá otázka je trezor vs skříň. Mám pocit, že bych dal přednost skříni ze dvou důvodů, je lehčí, a většinou (teda co jsem vypozoroval podle specifikací) má tenčí stěny, takže větší úložný prostor při stejném objemu (např. ty dva griffony to ukazují pěkně, první je skříň, druhý trezor). Víc než 10 zbraní tam stejně nedostanu a byt jako takový je zabezpečen dobře.

- Třetí věc, o které přemýšlím, je kombinace dvou skříní/trezorů nad sebou. Nevím, jestli budu potřebovat 150 cm vysokou skříň na SA-58, nebo AR, třeba by stačila nižší (třeba 120 cm) a tím pádem bych nad ni pak mohl dát další 50 cm vysokou skříň na krátké, nebo náboje atd. Dává to smysl?

- Poslední otázka, je někdo schopný udělat skříň na míru (nemusel by to být trezor), kdybych si zadal dispozice, za rozumnou cenu?

greenhorn

Příspěvek#2527 » úte 24. lis 2020, 17:59

risa2000: přečti si toto téma: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=1661. Má pouhých 169 stran, ale určitě tam najseš odpovědi na své otázky. A když ne, tak se zeptáš znovu. :thumbup:

risa2000

Příspěvek#2528 » úte 24. lis 2020, 18:08

greenhorn: Měl jsem dojem, že jsem ho už přečetl, ale asi mi teda něco uniklo (nebo jsem to zapomněl, přece jenom je to nálož), budu to muset projít znova :).

DesertEagle

Příspěvek#2529 » úte 24. lis 2020, 18:16

Občas se zvedavosti kliknu nějaký odkaz a tady vidím dole v reklamě: "pohlcovač vlhkosti". Vaše zkušenosti ??
https://www.novetrezory.cz/pohlcovac-vl ... -i585.html

rumburak18

Příspěvek#2530 » úte 24. lis 2020, 18:38

Používám toto:
https://www.oriondomacipotreby.cz/pomocnici-do-domacnosti/odvlhcovace-vyparniky/pohlcova%C4%8D-vlhkosti-humi-180-g-832335
a za dva měsíce to mám plný i když mám ten největší model. Takže to v mém případě asi smysl má. Dokonce i v paneláku v neobývané místnosti, kde jsem čekal, že to bude o mnoho lepší, tak se to plní i tak dost rychle.
Což mi připomnělo, že to musím obejít a pořešit :thumbup:

notobi

Příspěvek#2531 » úte 24. lis 2020, 18:46

Risa2000: poptal bych se v Ad Safe pokud se vyskytuješ na FCB např ve skupině střelectví má jméno Josef Slezak

Sud

Příspěvek#2532 » úte 24. lis 2020, 19:58

risa2000: Já mám skříň o rozměrech 1250x350x300 mm a mám tam 3,5 dlouhé (0,5 jsou kulobrokové hlavně), 4 krátké a hromadu střeliva (hlavně lugery a .22 LR). Je to ale už dost narvaný. Další dlouhou už bych tam nedal.

Ta hloubka je ti naprd, to bys to musel mít vysouvací jako šuplíky.

tatra21

Příspěvek#2533 » úte 24. lis 2020, 19:58

Ad Poličky v trezoru - jednoduché jako facka, dají se koupit silné magnety a na ně dáš poličku jakou chceš a jak chceš vysokou. A nejsi vázaný tím jak jsou v trezoru udělané. Dělal jsem takhle poličku nad dlouhé a super.
Ad Pohlcovač vlhkosti - používám obyčejný z lidlu a funguje stejně jako ten z hornbachu. Mám v trezoru vlhkoměr a je to znát.

jezekif

Příspěvek#2534 » úte 24. lis 2020, 20:29

Risa2000, nešlo by to řešit jenom bezpečnostními dveřmi do toho výklenku? Musí to být v něm "utopené"/zapuštěné až vzadu?

kolemjdoucí

Příspěvek#2535 » úte 24. lis 2020, 21:11

DesertEagle> ad pohlcovač - dá se řešit různě, já kdysi koupil takový jakoby plastový průhledný granule, co nasajou vlhkost a změní barvu. Pak je dáš do trouby, hodinu je "pečeš" a můžeš to znovu nasadit. Ale používá se i kočkolit, ten, který nepráší. Problém je, že ta vlhkost je v místnosti, takže bys měl mít tu skříň ideálně utěsněnou, protože jinak se ti tam stejně pokaždý dostane.
Takže jsem nakonec koupil odvlhčovač do místnosti a když to vyletí vysoko, tak ho necham běžet. Dnes bych ale postupoval ještě jinak a koupil mobilní klimatizaci. To stojí zhruba stejně, má to odvlhčovací režim a jako bonus se dá použít i v létě na vychlazení místnosti.
Pak je tu ještě otázka, na jakou relativní vlhkost to stlačit. Nejdřív jsem se snažil to držet někde okolo 50 %, dnes to nechávám na 60. Pokud máš namazáno, tak imho ani nějakých 65 - 70 není problém.

Zpět na