Nákupní povolení

Blacky

Příspěvek#2611 » pát 29. led 2021, 04:23

Mate to i poldy i nektery podejce, podle kterych budou vsechny nove prodavane pusky A-I. Uvidime po dnesku.

jezekif

Příspěvek#2612 » pát 29. led 2021, 06:03

Když do kvéru při prodeji vsune zásobník, tak z něj opravdu po dobu, než zase zásobník vytáhne udělá A-I. Důležité je jak se to registruje - vybité bez zásobníku v šachtě :) Že je to debilní? No jistě, vždyť to přišlo z Uhnie, jako směrnice pro sjednocení obchodních pravidel s cílem zvýšit bezpečnost obyvatel před terorismem! :lol:

rarach89

Příspěvek#2613 » pát 29. led 2021, 18:57

U ZP ABDE je z nějakého důvodu nevhodné dávat i první kolonku "sběratelská nebo muzejní činnost" v případě zásobníků a střeliva? Ptám se proto, že např. u zbraní B nemůže být společně se sportem a ochranou života zároveň sběratelství.

Poprvné přes datovku...
1. Je nutné formulář vytisknout, podepsat a naskenovat a nebo vložit do datovky jen vyplněný PDF v PC?
2. Je potřeba do datovky posílat nějaký další info, např. že to chci potom zpátky do datovky nebo tam jen naházet ty žádosti v PDF a poslat?
3. Kvůli platnosti zákona na formuláři uvádím datum 1.2.2021, mohu to datovkou poslat hned a nebo raději až v pondělí?

getsome

Příspěvek#2614 » pát 29. led 2021, 19:07

rarach89 píše:Ptám se proto, že např. u zbraní B nemůže být společně se sportem a ochranou života zároveň sběratelství.

https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-k ... i-pdf.aspx

kolp

Příspěvek#2615 » pát 29. led 2021, 19:08

Pres datovku normalne na PC vyplnenej formular. Podpis netreba a a ani nic dalsiho, musi to poslat automaticky do datovky zpatky. Takze naflakat pdf a poslat. A asi bych pockal do pondelka, v principu se dorucuje (temer) ihned a to urcuje cas a datum podani, a dneska jeste plati starej zakon...

rarach89

Příspěvek#2616 » pát 29. led 2021, 19:24

getsome: Tohle jsem dokonce na webu ministerstva našel asi před rokem, ale na služebně zastávali názor, že to společně nelze. Stejně to měl kolega na jiné služebně. A hádat se s nima člověk nechce, když to jsou super lidičky. Tak spíš jestli má někdo aktuální zkušenost, že to není problém.

kolp: Děkuju, v pondělí 00:01 jim to hodím do datovky. :D

getsome

Příspěvek#2617 » pát 29. led 2021, 19:25

Já mám stejný přístup jak ty, ale tohle už tu zaznělo, tak jen abys věděl. Mám pocit, že "to nejde" má na svědomí systém, do kterého to zadávají, jinak to nemá oporu.

cipis

Příspěvek#2618 » pát 29. led 2021, 19:35

Však není třeba se s nimi hádat, poslat a hotovo. Ostatně tímto způsobem se nejlépe odstraňuje lidová tvořivost :)
A poslat už zítra, resp. v neděli, tam je 15. den po zveřejnění nebo po 15 dnech od zveřejnění?

Luposos

Příspěvek#2619 » pát 29. led 2021, 22:50

Omlouvám se za lama dotaz, teprve před pár týdny jsem si koupil svou první zbraň. Jen se chci zeptat, co mám dělat s tím nákupním povolením, na které jsem si ji koupil? Skartovat? Zarámovat? :) Díky.

Sud

Příspěvek#2620 » pát 29. led 2021, 23:03

Já si nákupka schovávám do šanonu, kdyby se náhodou všechny databáze posraly :oops: :D

antonspelec

Příspěvek#2621 » pát 29. led 2021, 23:09

Taky je mam...mam zbranovej sanon a v nem euroobaly zvane sprcky-na kazdou zbran jednu a do ni davam vsechny dokumenty s tou zbrani spojene...nakupko, uctenku od prodejce, zarucak apod. Jistota je jistota...

Blacky

Příspěvek#2622 » pát 29. led 2021, 23:26

Tak tak. Sanon vsech papiru ke kverum.

Arc

Příspěvek#2623 » sob 30. led 2021, 08:42

No, keby sa všetky databáze posrali, tak štát musí dokázať že držíte neoprávnene a to by nedokázal. Papier by vám veľmi nepomohol, ak nie je možné číslo nákupka z papieru porovnať oproti číslu zo systému. Ale inak pokiaľ viem, tak policajti majú nejaké vaše papiere aj v papierovej podobne, aspoň tie týkajúce sa ZP.

kolemjdoucí

Příspěvek#2624 » sob 30. led 2021, 09:55

Nákupku vyhodit. Naštěstí už mám všechno elektronicky, tak jen mažu :)
Jediný, co si nechávám, jsou kupní smlouvy, zvlášť ty, kdy jsem prodávající. Abych se při kontrole zbraní pak nedivil.

Destructor

Příspěvek#2625 » sob 30. led 2021, 10:08

Ja si kopiruji nakupko, sedivak i uctenku, zbrane nejsou rohliky a ty tri papiry mi v trezoru chleba nezerou.

Zpět na