Nákupní povolení přes datovou schránku

kk

Příspěvek#61 » pon 8. úno 2021, 19:06

Však na Lexu psali, že lidi nemaj přehánět a kdo to nutně nepotřebuje hned, ať počká pár týdnů, že některé místa jsou přetížená žádostmi.

Kozel

Příspěvek#62 » úte 9. úno 2021, 18:14

ARko jsem stejně už nestihnul, tak v klidu počkám tak do dubna, to by už to mohlo opadnout.

Niaz

Příspěvek#63 » stř 10. úno 2021, 17:52

Asi blbej dotaz, ale radši se zeptám.

Spadám pod Mělník, ale jejich datovku jsem nikde nenašel. Mám žádost poslat na KŘP Středočeského kraje?

machoh

Příspěvek#64 » stř 10. úno 2021, 17:55

Áno, je to tak v celej republike - datovky majú iba KŘP, takže poslať na miestne príslušné KŘP a do kolonky "K rukám" napísať "OSZBM XY"

Niaz

Příspěvek#65 » stř 10. úno 2021, 18:19

Super, díky!

Sody

Příspěvek#66 » stř 10. úno 2021, 22:38

Tak na Praze 4 (Soukalka) se má situace tak, že mi volali, že jsou dokumenty připraveny k vyzvednutí a ne, na mail (ze kterého přišla elektronicky podepsaná žádost) mi to nepošlou.

AndreasBaader

Příspěvek#67 » čtv 11. úno 2021, 11:51

Pokud jsi poslal zadost emailem s platnym elektronickym podpisem a tento email jsi vyplnil do souhlasu gdpr, tak maji povinnost odeslat vyrizenou zadost zpet na tento email.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

kolemjdoucí

Příspěvek#68 » čtv 11. úno 2021, 12:36

Myslím si, že nemáš pravdu. Ekvivalent §18 zákona 300/2008 Sb. https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-300#f3882948 týkající se elektronicky podepsaného mailu pokud vím neexistuje, a to imho hlavně kvůli tomu, že taková komunikace by musela být opatřena zejména mechanismem pro to, aby bylo možno potvrdit doručení (nebo pokus o doručení).
Jinak by se vlastně každý takový e-mail doručoval fikcí, přičemž by bylo obtížné stanovit čas, kdy k pokusu o doručení došlo, neboli od kdy se fikce má začít počítat.

Niaz

Příspěvek#69 » čtv 11. úno 2021, 14:00

Niaz píše:Super, díky!

Pro info o rychlosti - fenomenální. Včera večer jsem podal a už mám výjimky udělené.

Piggy

Příspěvek#70 » čtv 11. úno 2021, 14:37

V tomto případě je třeba hlasitě chválit všechny, kdo se na implementaci novely podílejí.
Zřejmě někdo připravil systém tak, že v reakci na žádost přes DS po zadání ID žadatele vytvoří rozhodnutí, opatří ho jednacím číslem, podepíše a odešle. A připravil na to uživatele na jednotlivých OSZBM. A ono to funguje! Takže bravo!

AndreasBaader

Příspěvek#71 » čtv 11. úno 2021, 15:59

Elektronicke podani musi byt se zarucenou identitou. Tou je bud DS nebo email s elektronickym podpisem.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

dan

Příspěvek#72 » čtv 11. úno 2021, 16:35

Provádění správních činností na úseku zbraní, střeliva a munice v době vyhlášeného nouzového stavu od 19. ledna 2021
...
Veškeré písemnosti a žádosti lze příslušnému útvaru policie doručit prostřednictvím:
...
- e-mailem, který žadatel příslušnému útvaru policie poskytl; po dobu platnosti příslušného mimořádného opatření za vyhlášeného nouzového stavu se u takto podávané žádosti nevyžaduje podepsání uznávaným elektronickým podpisem,

getsome

Příspěvek#73 » čtv 11. úno 2021, 16:39

V červeném případě ale pravděpodobně dopadneš tak, že si pro hotové výjimky budeš muset zajít osobně. Z varianty poslat mailem i poslat poštou se PČR vykrucovala...

dan

Příspěvek#74 » čtv 11. úno 2021, 16:46

kolemjdoucí píše:Myslím si, že nemáš pravdu.

Docasne ma. Stejne (docasne) opatreni z jakeho cituju o kousek vyse rika:

Rozhodnutí, u nichž to zákonem stanovená forma umožňuje (např. povolení pro nabytí vlastnictví, držení nebo nošení zbraně kategorie B), které je vydáváno žadateli, který se práva na odvolání vzdal, se doručuje:
  • prioritně do datové schránky, pokud ji má žadatel zřízenou,
  • nedisponuje-li žadatel datovou schránkou, lze doručit na e-mailovou adresu, kterou žadatel příslušnému útvaru policie poskytl, přitom požadovat oznámení o doručení, případně i o přečtení,
  • nedisponuje-li žadatel datovou schránkou, neposkytl-li příslušnému útvaru policie svou e-mailovou adresu nebo neumožňuje-li to povaha daného rozhodnutí (např. v případě vydání zbrojního průkazu), provede se doručení prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb do vlastních rukou.

dan

Příspěvek#75 » čtv 11. úno 2021, 16:47

getsome píše:V červeném případě ale pravděpodobně dopadneš tak, že si pro hotové výjimky budeš muset zajít osobně. Z varianty poslat mailem i poslat poštou se PČR vykrucovala...

Viz starsi prispevek teto diskuse. Je ale pravda, ze tam zadost byla el. podepsana.

Zpět na