SVD Dragunov - nejlepší verze?
Samonabíjecí pušky
			- LukynZ

Příspěvek#1 » ned 21. čer 2020, 20:20
Vzhledem k množství licenční výroby a novodobé výroby by mne zajímalo, jaká verze je co se týče kladů a záporů nejlepší. Je to sovietský originál, nebo licence ze států bloku (či nové)?
Ta zbraň se mi odjakživa líbila a byla můj sen, takže v tuto chvíli mi zbývá si jen vybrat. Samozřejmě tíhnu k originálu, ale pokud by to nebyla zrovna nejlepší volba, nemám asi problém koukat po jiném. Nechci zde řešit zdali se vyplatí a jestli nejsou lepší útočné pušky.
Díky

Ta zbraň se mi odjakživa líbila a byla můj sen, takže v tuto chvíli mi zbývá si jen vybrat. Samozřejmě tíhnu k originálu, ale pokud by to nebyla zrovna nejlepší volba, nemám asi problém koukat po jiném. Nechci zde řešit zdali se vyplatí a jestli nejsou lepší útočné pušky.
Díky
- expres

Příspěvek#3 » pon 22. čer 2020, 12:22
Ke "strojarske" kvalite jsem skoukl na fotky/video uz nevim presne na netu a SVD original byl nejlepsi. Je tam srovnani stara/nova/cina vedle sebe s detajlama casti a opracovani.
Neco jsem i nacetl a svaz se snazil opravdu drzet kvalitu u SVD.
A vsak sehnat slusny kus, co neni vyjetej. Nevim nevim, hodnoceni lidi s poslednima koupema spatny. A za ty prachy nejaky trezorovky ac vim pises ze te to nezajima uz opravdu nestoji.. "ulozenkovej" original treba 80-100tisic..brrr

Neco jsem i nacetl a svaz se snazil opravdu drzet kvalitu u SVD.
A vsak sehnat slusny kus, co neni vyjetej. Nevim nevim, hodnoceni lidi s poslednima koupema spatny. A za ty prachy nejaky trezorovky ac vim pises ze te to nezajima uz opravdu nestoji.. "ulozenkovej" original treba 80-100tisic..brrr
- Poli

- expres

Příspěvek#7 » pon 24. led 2022, 19:10
Ja zas z drivejska slysel ze se odprodava lidem v utvaru jako prvni, ale uz je to dlouho. Vi nekdo kdo v ACR je zda se tak deje i ted?
Druhak to asi zkoupi nejaka firma a divil bych se prodeji ven. Myslim ze si budou dobre vedomi jak je trh hladovej a cena je za pekny original 80-100k. Pochybuji ze acr to bude prodavat za moc.
Rozhodne zajimava informace. Jeste si je taky muzou nechat pro zalohy..?

Druhak to asi zkoupi nejaka firma a divil bych se prodeji ven. Myslim ze si budou dobre vedomi jak je trh hladovej a cena je za pekny original 80-100k. Pochybuji ze acr to bude prodavat za moc.
Rozhodne zajimava informace. Jeste si je taky muzou nechat pro zalohy..?
- stip

Příspěvek#8 » pon 24. led 2022, 20:18
Tak a teď se ukáže, jak to náš stát myslí se svojí obranyschopností a bojem proti terorismu vážně. Protože stát si může určit komu to smí ten obchodník prodat (třeba na zelený sport se prodávají AUG, kdy musí kupec dokonce podepsat ujednání s Rakouskou vládou a zavázat se, že to nevyveze z EU). Když to prodá doma, tak je jistota, že to nakoupí bezůhonní občané ČR  abudou s tím zvyšovat svoji branou zdatnost za svoje peníze. Když to nechá vyvézt ven, tak to přes Nigérii koupí kdejaká teroristická bojůvka od Somálska až po Zimbabwe.

- Snake.360

- erteple

Příspěvek#10 » pon 24. led 2022, 21:50
Express: na útvaru a za flašku 
 kéž by, ale IMO to lidi "od útvaru" dostanou spíš až jako poslední. Dnes se všechno pro větší průhlednost dává někam na centrální sklady a pak opravdu spíš prodává jako celek.
Na druhou stranu, jaký je problém ten šrot vyvézt to papírově někam do EU a pak přivézt? Samozřejmě s tak 500% marží pro dovozce, což by se už mohlo vyplatit.. Co se týče licencí, kategorizací a re-kategorizací, jsem nepolíben, ale víme, jak to probíhá třeba s auty...

Na druhou stranu, jaký je problém ten šrot vyvézt to papírově někam do EU a pak přivézt? Samozřejmě s tak 500% marží pro dovozce, což by se už mohlo vyplatit.. Co se týče licencí, kategorizací a re-kategorizací, jsem nepolíben, ale víme, jak to probíhá třeba s auty...
- Letec 12

- jardafero

Příspěvek#15 » pon 23. kvě 2022, 13:37
Pro zajímavost a pro ty kteří opravdu rozumí odprodeji z AČR, nikoli teoretičtí pracovníci a myslitelé... 
Loni AČR prodávala v rámci soutěže jeden kus MOSIN-ky
Bod 3) Odstřelovací puška (PU 7,62 OS 91/30) – 5 660,- Kč
Ale vtip je v tom že toto směla koupit jen firma s povolením pro zahraniční obchod s VM a ve smlouvě se zavázala, že toto zboží je určenou POUZE na Vývoz mimo ČR !!!
Je to poměrně zachovalá, ale zcela obyčejná opakovací Mosin Nagant 1891/30 7,62x54R kterou ještě nedávno běžně prodávala třeba ZS a BVS za 3-4 tis a nikdo je moc nechtěl...
Situace s SVD bude zcela stejná bez ohledu na stav se s tím nikdo nebude... legalizovat pro civil, vojenské zbraně i v principu vyrobené jako B nemají civilní zkušebnu a jsou tímto před zákonem jako Zakázané (viz PI vz.82, přesto že je odkoupila firma v ceně 235kč/ks soupravu...) .
Úvahy o rozdávání a odkupu v AČR jsou zcela mimo realitu. Naopak to že tam budou šroty i zavazelínované funglfovky z NZ je pravda...
Ale závěrem je třeba konstatovat, že zde je trh na 10-15 ks v ceně do 30tis a za 50 ji přecijenom dostanete i z RUSKA, třeba přes spřátelené NSR... (jsou k dispozici i v Itáli, koneckonců UAZ je v Itálii stéle homologován pro běžný provoz... dávné kontakty přes VAZ...).
Kdo viděl seriál z historie M.Terezie tak ví že válka kšeftu svědčí, střelný prach Rakousko prodávalo Prusku, svému nepříteli, a tak vo co de ? vo prachy...
SVD 63 (Samozarjadnaja Vintovka Dragunova Obrazca ŠestoděsjatTrtetjovo goda) není žádní strojařský skvost, je to jen spolehlivá LEGENDA.

Loni AČR prodávala v rámci soutěže jeden kus MOSIN-ky
Bod 3) Odstřelovací puška (PU 7,62 OS 91/30) – 5 660,- Kč
Ale vtip je v tom že toto směla koupit jen firma s povolením pro zahraniční obchod s VM a ve smlouvě se zavázala, že toto zboží je určenou POUZE na Vývoz mimo ČR !!!
Je to poměrně zachovalá, ale zcela obyčejná opakovací Mosin Nagant 1891/30 7,62x54R kterou ještě nedávno běžně prodávala třeba ZS a BVS za 3-4 tis a nikdo je moc nechtěl...
Situace s SVD bude zcela stejná bez ohledu na stav se s tím nikdo nebude... legalizovat pro civil, vojenské zbraně i v principu vyrobené jako B nemají civilní zkušebnu a jsou tímto před zákonem jako Zakázané (viz PI vz.82, přesto že je odkoupila firma v ceně 235kč/ks soupravu...) .
Úvahy o rozdávání a odkupu v AČR jsou zcela mimo realitu. Naopak to že tam budou šroty i zavazelínované funglfovky z NZ je pravda...
Ale závěrem je třeba konstatovat, že zde je trh na 10-15 ks v ceně do 30tis a za 50 ji přecijenom dostanete i z RUSKA, třeba přes spřátelené NSR... (jsou k dispozici i v Itáli, koneckonců UAZ je v Itálii stéle homologován pro běžný provoz... dávné kontakty přes VAZ...).
Kdo viděl seriál z historie M.Terezie tak ví že válka kšeftu svědčí, střelný prach Rakousko prodávalo Prusku, svému nepříteli, a tak vo co de ? vo prachy...
SVD 63 (Samozarjadnaja Vintovka Dragunova Obrazca ŠestoděsjatTrtetjovo goda) není žádní strojařský skvost, je to jen spolehlivá LEGENDA.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí