AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

grey.man

Příspěvek#2476 » pon 28. úno 2022, 11:26

S 6x zvětšením na 100 metrů na kontrastním podkladu jde docela vidět...

izerS18

Příspěvek#2477 » pon 28. úno 2022, 15:15

Neco vidis, ale za dobreho svetla, kontrasnim terci - idealne reflexni terc. Ale pak staci mrak nebo strilis proti slunci a vidis prd. Ja kdyz zacinal, tak jsem si koupil v LiDL nejakou 10 ci 12x dalekohled za asi 450 Kc a bylo:) Mel jsem take StrikeEagle, takze jsem po strelbe mohl zkoumat ranu(y)

Krovak84

Příspěvek#2478 » pon 28. úno 2022, 20:03

Teď měli v lidlu v akci bresser 20-60x60, samozřejmě jsem ho prošvihl. Tak holt počkám na příští slevu, tenhle měsíc jsem se nějak urval z řetězu s utrácením, musím to trochu zklidnit.

pepe123456

Příspěvek#2479 » pon 28. úno 2022, 21:22

krovak: chlape, seš si jistý očima? na 100m 4x32 starý zeiss s tlustým T (elfové vědí) jsem viděl v černém pistolovém zásahy (6,5x55) bez problémů...
k tomu 7x50 stará pozorovací meopta a bylo vidět i od .22lr (sice blbě, ale bylo)

no_gold

Příspěvek#2480 » úte 1. bře 2022, 09:14

Ty Lidlove teleskopy typu 20-60x60 jsou dost slabé. Na to dvaccetinásobné přiblížení to ještě jde ( což se dá použít na 50metrů), ale se zoomem brutálně klesá světelnost a při horším osvětlení (mraky, zataženo) není v černém pistolového terče u .223 skoro nic vidět.
když jsem to porovnával s mnohaletými papírově slabšími pozorováky, tak ty mají optiku o hodně lepší.

Já jsem to před časem koupil, zkusil, zahodil.

sided
moderátor

Příspěvek#2481 » úte 1. bře 2022, 09:18

A už stačí s pozorovákama.....

Střelec

Příspěvek#2482 » úte 1. bře 2022, 18:26

Takový rychlý dotaz. Kolega ze střelnice mi nabídl DPMS Oracle za cenu, za kterou to před pár lety koupil, tzn. za 16000 Kč, vzhledem k tomu, že na tom nejsou ani mířidla a vzhledově to vypadá fakt nové, tak mu věřím, že z toho nedal ani ránu. Dnešní cenovka je 28k, o chlup víc jsem kdysi kupoval Colta.
Vyplatí se do toho jít nebo to mělo tehdy takto nízkou cenu z nějakého důvodu? Existuje u tohoto typu nějaké slabé místo, co např. hned vyměnit? Předpažbí a gasblock je jasný. Nějaké sklo. Na zbytek kašlu, uvažuju nad tím čistě jako nad zálohou.
Hlaveň je zjevně tenkostěnná, v porovnání s mou puškou. Zaujalo mě to čistě z hlediska, že aktuálně je situace taková jaká je a druhá AR doma se může hodit, ovšem pokud by to měl být křáp, kterému se vyhnout, tak to udělám.
Zítra mu mám dát vědět.

audis

Příspěvek#2483 » stř 2. bře 2022, 09:40

Já oracle tehdy koupil, okolo 100 ran už nevím bez závad . Pažba a lower - upper mají nepatrný vakl, což není závada. Vypadá to a chová se to normálně. Spoušť je krátká a tvrdší a nemám problém. Tzn Lehká není. Vyměnil jsem pazbicku za kolmejsi. Nemám co vytknout. V přesnosti omezuje moje ruce a absence puskohledu.

ondrush

Příspěvek#2484 » stř 2. bře 2022, 10:18

skoro nova ar15 za 16k sa oplati kupit vzdy, aj keby len stala v trezore a nasledne si ju za 20k predal

Střelec

Příspěvek#2485 » stř 2. bře 2022, 16:43

Díky, takže vezmu.
Dostane prismu (potřebuju stejně na druhou AR, tak vezmu dvě, to se neztratí), gasblock a předpažbí (podle toho, co seženu, ještě nevím, ale ranec za to dávat nechci).

Příspěvek#2486 » sob 5. bře 2022, 20:50

Ahoj, čeká mě výběr a nákup první AR15 a čím více jsem toho přečetl, tím více zjišťuju, že nevím, co koupit.

- nechci lowend, cílem je něco kolem 40k, ale když si to řádně odůvodním, tak i něco v ceně BCM, tedy pod 60k
- chci plyn, nechci těžký píst, kdyby ano, tak to vyřeším Antregem, s kterého jsem i střílel
- soutěžní ambice nemám, spíše absolvovat nějaký kurz a střílet spíše pro radost, ale nikdy neříkej nikdy
- kolem sebe mám 100m střelnici, ta 2x do roka bych si zajel třeba i na 300m
- délka hlavně mě přišla ideální po zhodnocení + a - asi 14, kdy to není snad na taktiku ještě moc dlouhé, zároveň moc krátké na degradaci balistiky 223, no méně jak 12 určitě nechci
- tunit klidně budu, ale spíše "maličkosti", ne že na zbrani vyměním více jak polovinu věcí

Po přečtení tohoto a jiných vláken mě zaujal Savage Recon, ale měl jsem ho v ruce a délka hlavně 16 mě přijde na taktiku už za hranou, přesto se mi zavrtal do hlavy a víceméně jsem ho ještě sto procentně nevyloučil. Tím, že je to 16, tak to není ani úplně lehká zbraň.

Ruger mě přišlo, že tady lidi spíše nedoporučují, i přesto, že určitě mnoho z vás je s ním spokojených.

Pak tu máme LUX Def Tec LDT 15, kde chybí zkušenost lidí, takže se asi moc netuší, do čeho člověk jde.

ADC M5 je takový možná další kandidát, ale nevím, jestli to už nepatří mezi lowendy, tedy zda mě časem něco nebude štvát, že jsem nepřiplatil za něco jiného, ale vzhledově se mě líbí, jen mě možná přijde těžký (14,5" cca 3,1kg) a taky DGI Carbine, což se dá v této cenovce čekat. Ale stoupání 1:9 je zase určitě plus.

No když zabrouzdám do vyšší cenovky, tak BCM Recce je jasná volba, vlastně bych ho klidně i z fleku koupil, ale kdyby bylo kde, protože je to prý nedostatkové zboží a čekat na něho rok nebudu, chci nakoupit v nejbližších týdnech. Nevíte jak to s ním je? Jo trošku mě stve stoupání 1:7, tedy musel bych to krmit těžším střelivem, je to v něčem problém, kromě asi vyšší ceny, což je samozřejmě -?

No a DD, zase o kus dražší a zase 1:7, což bych spíše už dát nechtěl a raději bych koupil něco "méně cool".

Je tedy něco ve střední třídě, asi 14" hlaveň, samozřejmě nejlépe DGI MID, ale to už bych chtěl moc a není to nedostatkové zboží?

morho

Příspěvek#2487 » sob 5. bře 2022, 22:12

Cita: marně vzpomínám, že by měl někdo problém s 55gr a 1:7, to bych vůbec neřešil.

risa2000

Příspěvek#2488 » sob 5. bře 2022, 22:24

morho: "Problém" s 55gr a 1:7 vývrtem spočívá akorát v tom, že to není tak přesné, jako těžší (a match) střely.

Příspěvek#2489 » sob 5. bře 2022, 22:44

55gr na taktiku a tezsi na mirenku by slo :-)

Eagg

Příspěvek#2490 » ned 6. bře 2022, 09:17

Skus tuto kym ludia o nej nevedia ze taka puska existuje :-) aby ju hned nevykupili
https://eshop.bestpatron.eu/samonabijec ... tilost=ano

Zpět na