AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

Béďa

Příspěvek#2866 » čtv 3. lis 2022, 17:16

Machead: ohledně VAR nemáš pravdu dělá i plyn...a už nejen sportovní speciál. Dle mě není VAR v plynu vůbec spatne řešení. Pokud nechci nic řešit, navíc navolim si spoustu věcí rovnou u objednávky, nerozumím tomu proč řešit tuning u takovéto zbraně ...kvalita zpracování bude u obou rozhodně lepší než většina cenově podobné konkurence.
Beru ale že i plynová VAR bude těžší než BCM, DD....

Střelec

Příspěvek#2867 » čtv 3. lis 2022, 17:30

Proč by měla být těžší?

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#2868 » čtv 3. lis 2022, 17:42

To Klicky: A co třeba https://eshop.bestpatron.eu/cmmg-puska- ... zasobniky/ ? Pak už na to koupíš jen 223 upper a máš oboje v jednom balení;-)

tmx0152

Příspěvek#2869 » čtv 3. lis 2022, 18:47

Strelec: Podle informaci od Vosatkovych vazi plynova V-AR 12,5” cca. 3,1 kg. Ale nevim, proc je takhle tezsi - ve srovnani s temi zde tolikrat zminovanymi US znackami.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2870 » čtv 3. lis 2022, 18:57

Machead - U Antregu není kompatibilní nosič a předpažbí. Ostatní je milspec kompatibilní tedy žádných 50%.... I závorník tam funguje z plynovek.
Navíc těžký píst..... To vůbec není o pístu - u ars váži 75g a u varky asi 100g. Je to o tom,že dělají jak var tak ars prostě těžší hlavně a systém upínání předpažbí mají masivnější než plynovky.

Klicky- Hučeli do mě na střelnici.... Klasika. A při tom hučení by ti měli taky vyargumentovat proč a v čem je lepší. To bych totiž docela rád slyšel, protože by toho hučení bylo najednou hodně málo. Argument že je to německá kvalita tak nějak nestačí. Už když byl za 55k byl poměrně problém to udat, protože BCM bylo za 44-52 a dd taky. Nyní když to je za 64k tak to postrádá smysl téměř úplně. Ke zbrani je sice kufr,čištění a mířidla, ale to jsou propriety za 3k. Zpracování není špatné ale jak bude zase skladem BCM tak to má prostě smůlu. Povrchovky a materiály ani zdaleka neodpovídají cenovce. Jedinou výhodou je v základu klikací gasblock, který nenabízí v základu nikdo nikde. To je za mě největší plus této zbraně. Pokud to za to někomu stojí okey kupujte. Tím, že jsou teĎ dostupný velmi funkční flow tlumiče tak klikací gasblock není úplně nutná věc.
Já ho na sklad neberu, protože nedokážu vyargumentovat cenu vs hodnotu. Není se bohužel čeho chytat. Když jsme to porovnávali s ARS když dojel obchoďák nebylo za chvíli o čem diskutovat. Uzavřeli jsme to tím, že je to plyn vs píst a tak si to vlastně nekonkuruje. Stačí se zaměřit na samotné předpažbí a jestli tohle někdo považuje za německou kvalitu tak buď nemá s čím srovnávat, nebo je to pitomec. Musíte také brát v potaz prostě feel z dané značky a BCM a DD budou držet cenu podstatně lépe a budou i lépe likvidní než Schmeisser. Kdyby byl za 50k klidně bez zbytečně dlouhého kufru, laciného čištění a zbytečných mechanik pak by to byla zbraň která by v těch lepších puškách mohla ukrojit podstatně větší podíl na trhu.

MR223 - dva roky pořádně nebylo, teď zase je, náhradní díly který nejsou mispec a několik vlastních řešení a dostupnost taky nic moc.

Jelikož je teď na trhu mraky ar15 a my jich máme asi 15 typů tak jak dojde ten zbytek uděláme mega porovnání všech detailů.

tmx0152 - Vosu v plynu jsem měl na prodejně před nějakou dobou. Těžká je proto, protože prostě píst nahradil jen gas tube a upravil se nosič. Vychází tak z klasiky pístové. Problém je tedy ten, že je zde puška která není mispec komaptibilní jako klasický plynovky, je težší o půl kila než klasický plynovky, ale je kvalitněji a o parník lepší než dd a bcm hlavně u nosiče a celkové zpracování. Kdysi jsem o tom psal jako o game changeru protože takto kvalitní plynovka na trhu prostě není. Bohužel zmíněné mínusy nejspíše nakonec převážily a tak je to jen okrajová záležitost.

Střelec

Příspěvek#2871 » čtv 3. lis 2022, 19:37

Škoda, že p. Vosátka neudělá klasickou milspec "plynovku", vzhledem ke kvalitě, kterou dovede, k ceně, kterou si můžeme odvodit od současné jeho produkce a k porovnání s tím, co se dováží, by asi neměl na českém trhu konkurenci. Má výhodu domácího výrobce, žádné cla, dovozní licence atd.

Klicky

Příspěvek#2872 » čtv 3. lis 2022, 19:49

Sokar - hučeli do mně s ARkama obecně, Schmeisser byla jen jedna za značek co doporučovali.

Jinak díky moc za hezký shrnutí, budu chvíli asi lézt po fórech a porovnávat. Po MR223 bych skočil ale vypadá to že dorazila várka vesměs krátkých (11"). A to už bych v tom případě šel rovnou do něčeho bez pístu a lehkýho.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2873 » čtv 3. lis 2022, 20:02

Střelec - souhlas pak by to bylo jen o tom jak dlouhou hlaveň kdo chce, protože by všechny plynovky převálcoval.
Klicky - Toš taky bych do tebe hučel že AR15 a říkám to každýmu kdo furt bazíruje na kose nebo akčku či jiným pravěku. Pušek je teď na trhu mraky typů a co vybrat je složitější než dřív. U něčeho jso ještě starý ceny a sklady za původní kurz USD, něco už je přepočítáno apod, takže vyloženě podle ceny vybírat nejde. U nás se ročně otočí okolo 200 ar15 a reklamuje se tak 5-7ks, takže si troufám říct, že vyloženě špatné pušky nejsou na trhu. Nestyděl bych se ani za PERUN, TAURUS či ADC a AERO. Těch hodnotících kritérii je nespočet.

Hombleman

Příspěvek#2874 » čtv 3. lis 2022, 20:15

sokar píše:Nestyděl bych se ani za PERUN, TAURUS či ADC a AERO. Těch hodnotících kritérii je nespočet.

Ty Aero, co dorazily cca 2-3 měsíce zpátky byly vyloženě za zajímavou cenu (i když byly bez "nábyku"). Kolega střelec přešel z AKM na Aero zejména po absolvování taktického kurzu se zmíněným AKM a nemůže si to vynachválit.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2875 » čtv 3. lis 2022, 20:26

Aero je fajn za 31k na jaře. Teď je za 41 a to už je bez pažby a páky velmi na hraně. Takže jsme to začali nabízet s magpul pažbou a antreg pákou za stejno cenu a zůstává nám skladem poslední kdyby někdo chtěl.... :lol: Aero je takový +- střed v kvalitě, ale ten nosič je mimořádně dobrý s kvalitou někde mezi vosou a ARS.

Pauli

Příspěvek#2876 » čtv 3. lis 2022, 20:56

Co konkrétně není u plynové Varky milspec z běžných drobných dílů???

Klicky

Příspěvek#2877 » čtv 3. lis 2022, 21:04

sokar píše:Aero je fajn za 31k na jaře. Teď je za 41 a to už je bez pažby a páky velmi na hraně. Takže jsme to začali nabízet s magpul pažbou a antreg pákou za stejno cenu a zůstává nám skladem poslední kdyby někdo chtěl.... :lol: Aero je takový +- střed v kvalitě, ale ten nosič je mimořádně dobrý s kvalitou někde mezi vosou a ARS.

Našel jsem BCM CQB 11 MCMR i za 47,5 to je pěkná cena, přiznám že se mi roztáčí kolečka v hlavě... :D
Naposledy upravil(a) Klicky dne čtv 3. lis 2022, 21:10, celkem upraveno 1 x.

morho

Příspěvek#2878 » čtv 3. lis 2022, 21:06

sokar píše:Problém je tedy ten, že je zde puška která není mispec komaptibilní jako klasický plynovky, je težší o půl kila než klasický plynovky, ale je kvalitněji a o parník lepší než dd a bcm hlavně u nosiče a celkové zpracování. Kdysi jsem o tom psal jako o game changeru protože takto kvalitní plynovka na trhu prostě není. Bohužel zmíněné mínusy nejspíše nakonec převážily a tak je to jen okrajová záležitost.

A co Antreg, neudělá domácí kvalitní lehkou milspec plynovku?

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2879 » čtv 3. lis 2022, 21:21

Spíš ani nevěřím, že je ještě někde skladem - to musí být obchodník nemehlo, nebo kecá, protože já bych jich prodal klidně 10 za týden kdyby byly a to i za 55k.

morho : Řešil jsem ale nevyřešil - v plynu nikdy prej nebude.. Jede se jen píst, příští týden začneme dodávat tlumiče a hlavně antreg devítka je ve finále testování :D :D

Letec 12

Příspěvek#2880 » čtv 3. lis 2022, 21:35

A kdy budou první fotky té devítky ke skouknutí?

Klicky: Opravdu to BCM CQB 11 MCMR má Gundrak na skladě?

Zpět na