AR15-obecně

Samonabíjecí pušky
Klicky

Příspěvek#2881 » čtv 3. lis 2022, 22:03

Letec 12 píše:A kdy budou první fotky té devítky ke skouknutí?

Klicky: Opravdu to BCM CQB 11 MCMR má Gundrak na skladě?

Já myslel že jo :D ale tak jako jen jsem to proletěl. Pak jí má údajně do tejdne za 52 No Compromise, co je na tom pravdy ale nevím.

Klicky

Příspěvek#2882 » pát 4. lis 2022, 11:52

Tak chlapci, všechno jinak...

Rozhodnutí bylo uděláno za mě, někdo totiž prodával garážovanou MR 223 za 63 papouchů. Sice 10,5" kterou jsem "nechtěl" ale za tyhle prachy jsem ji chtít začal :D

bigmountain

Příspěvek#2883 » pát 4. lis 2022, 12:27

Klicky> včera jsem to tu zmiňoval... Psal jsem, že nemít omezený rozpočet, tak bych do ní šel. Takže jsi ji vzal Ty?

Klicky

Příspěvek#2884 » pát 4. lis 2022, 12:37

bigmountain píše:Klicky> včera jsem to tu zmiňoval... Psal jsem, že nemít omezený rozpočet, tak bych do ní šel. Takže jsi ji vzal Ty?

Jojo, narazil jsem na ni včera večer asi v 9 a byl jsem údajně první kdo se ozval, dneska už měl v pořadníku další 3 lidi... Složil jsem zálohu a příští týden si to předáme, tak snad všechno půjde dobře.

bigmountain

Příspěvek#2885 » pát 4. lis 2022, 12:41

Klicky> tak gratuluji a trochu závidím. :-)
Já díky omezenému rozpočtu (končí mi bohužel fixace energií a nárust je dle aktuálně obdržené nabídky cca 400%, tj zhruba 90tis.Kč za rok navíc) musel slevit na požadavcích a tak na HK nebo Antrega není a musí mi stačit Zion... Rád bych se někdy na to HK mrknul. ;-) Tak ať dobře slouží.

Klicky

Příspěvek#2886 » pát 4. lis 2022, 13:18

Big - kdyby to bylo něco jinýho než HK tak by mi možná bylo i líto za to vyklopit tolik, ale takhle... Nějakou cenu si to při nejhorším uchová. Ale taky si odepírám nákupy na rok, rok a půl :D takže je to něco za něco. Na Zion jsem včera ostatně taky koukal, za tu cenu myslím úplně v pohodě zbraň.

O zdražování mi nemluv, poslední rok se mi každý 3 dny kdy jdu na nákup pravidelně protáčí panenky a moje motivace šetřit se při současné inflaci a jejím vývoji začíná blížit nule....

Killbucek

Příspěvek#2887 » pát 4. lis 2022, 13:33

@bigmountain: máš ho už objednaneho? Já už asi měsíc čekám má 12,5" s tím, že měla být "někdy v říjnu".. Tak jen jestli nemáš nějaké aktuální info co se týká dostupnosti? Jinak je alespoň ze stran US recenzentů hodně kladně hodnocená. Tak uvidíme.

bigmountain

Příspěvek#2888 » pát 4. lis 2022, 14:07

Killbucek> ano, mám objednáno už asi dva měsíce. 16" jsou, ale 12,5" prostě ne. Poslední info mám ze dneška, že by měli dorazit v půlce listopadu, pak zkušebna, takže k odběru snad koncem listopadu... A ano, vybral jsem jej také dle kladných recenzí jako asi pro mne to nej, co v rámci mého omezeného rozpočtu do 30tis jde u nás pořídit. Byť s tou dostupností, nejen zbraně ale i ND je to dost mizerné.

bigmountain

Příspěvek#2889 » pát 4. lis 2022, 14:11

Klicky> já s tím včera hodně bojoval, jestli pro něj nezajet... :-) Ale nakonec zvítězil rozum, že Zion za polovic mi bude taky stačit a ušetřené peníze použiji na střelivo, doplňky, kurz atd.
Ale pořád si od včerejška říkám, jestli jsem neudělal velkou chybu... :-D

Venon

Příspěvek#2890 » sob 5. lis 2022, 13:13

Ahoj existuje vůbec na AR nějaká pojista která jde zajistit i při vypuštěném kohoutu ,nic jsem nenašel a celkem bych to ocenil. Dík

tomas fuk

Příspěvek#2891 » sob 5. lis 2022, 13:56

Kdyz si vymenis spoust za spoust Yard, tak to bude fungovat. Na me AR to tak funguje. Pojistku zajistim i pri nenatazenem stavu. V zajistenem, nenatazenem stavu lze normarne natahnout a nabit naboj do komory. Pak staci jen odjistit a strilet.

MRBLUE

Příspěvek#2892 » sob 5. lis 2022, 16:03

Venon
Na co potrebujes zaistovat nenabitu zbran?

CzechJoker

Příspěvek#2893 » sob 5. lis 2022, 16:24

Na MV jsme museli mít vždy zajištěno, v případě standardního AR to znamená natáhnout a zajistit. Všechny normální zbraně umí zajistit bez natažení.

Venon

Příspěvek#2894 » sob 5. lis 2022, 16:35

Tohle jsem nikdy u AR nepochopil proč to nejde nebo čemu to vadí, jak poznáš na první pohled že je flinta nenabitá tudíž je odjištěno ?

tomas fuk

Příspěvek#2895 » sob 5. lis 2022, 16:37

A jak to poznas u moji??? Muzu mit zajisteno jak nenabitou, tak nabitou. Nastesti pojistku nikdy nepouzivam u zadne zbrane, tak nad tim nemusim premyslet a chovam se ke zbrani, jako by byla vzdycky nabita.

Zpět na