Návrh nového zákona o zbraních (září 2022)
- Střelec
Příspěvek#121 » ned 1. led 2023, 18:53
Rick píše:Nebo požádejte o ten Evropskej ZP. Nebo si požádejte na OSZBM o kopii svého spisu, budete tam mít všechno od žádosti o zkoušku, žádosti o první ZP, první lékařskou zprávu... udělejte si kopii a někde si ji založte.
Už jsi (nebo někdo) o to zkoušel žádat? Já svou složku viděl zhruba před 10 lety a vzhledem k tomu, co mi prošlo rukama a navíc všeho co tam uchovávají (de fakto i zbytečnosti) byla už tehdy docela tlustá.
- getsome
- iloveguns
- pavelg
Příspěvek#128 » pon 2. led 2023, 16:03
Ty pošťačky, co jsem znal, věděly i kolik kdo bere dávek a vykládaly o tom. Kdo kde bydlí, kdy komu přijede dcera a ta .. v době, kdy se psávaly pohlednice.
Czechpointy jsou pro řadu z nich velké požehnání a velká studnice znalostí. Jestli někde tisknout, tak mimo dosah drben, které vás znají.
Podle mě je zrušení kartiček proti zájmům střelců. Bez nich jeden druhému budeme těžko prokazovat způsobilost a oprávnění. Ale nadšení z bezbřehé digitalizace na MV i v LEXu bylo obrovské, tak si to tam prosadili.
Czechpointy jsou pro řadu z nich velké požehnání a velká studnice znalostí. Jestli někde tisknout, tak mimo dosah drben, které vás znají.
Podle mě je zrušení kartiček proti zájmům střelců. Bez nich jeden druhému budeme těžko prokazovat způsobilost a oprávnění. Ale nadšení z bezbřehé digitalizace na MV i v LEXu bylo obrovské, tak si to tam prosadili.
- pavelg
- cipis
Příspěvek#131 » pon 2. led 2023, 16:21
Od kdy nějaká kartička prokazuje to, co daný člověk umí a dělá?
Já jsem jednoznačně pro zrušení.
A k čemu ten výpis? Když mi někdo nevěří, tak mu nepomůže ani tuna výpisů.
Nehledě na to, že pak v takovém případě je jednoznačně "nejbezpečnější" cesta se sejít v dané záležitosti na patřičném oddělení, nově už bude úplně jedno, kde, protože se zruší příslušnost dle trvalého pobytu.
Já jsem jednoznačně pro zrušení.
A k čemu ten výpis? Když mi někdo nevěří, tak mu nepomůže ani tuna výpisů.
Nehledě na to, že pak v takovém případě je jednoznačně "nejbezpečnější" cesta se sejít v dané záležitosti na patřičném oddělení, nově už bude úplně jedno, kde, protože se zruší příslušnost dle trvalého pobytu.
- Carloss
Příspěvek#132 » pon 2. led 2023, 16:31
Sice krásná představa dělat všechno bez kartiček... ale jde to? Třeba právě mezi námi? Chodit něakm kvůli každk blbosti? Třeba se domluvíme, že si před koupí zbraň kupující vyzkouší. Půjdem kvůli tomuhle na policajtovnu? Nebo to uděláme na důvěře? Já myslím, že odpovědnost by měl nést ten, kdo "kupuje", ne ten, kdo prodává. A to se kartička sakra hodí. Prodávající uvidí kartičku, odpovědnost za pravost nese kupující. Jak prosté.
- cipis
Příspěvek#134 » pon 2. led 2023, 16:39
Ta odpovědnost ale je už dávno na kupujícím, byť se tuhle objevila nějaká lidová tvořivost jednoho oddělení, že si prodávající musí ověřit nákupko ...
K čemu potřebuji kartičku kupujícího na vyzkoušení zbraně? Přijdeme na střelnici, dotyčný si vyzkouší, když bude vše ok, tak se domluvíme, kde a na kterém oddělení přepíšeme, a nazdar, hotovo.
Když lezeš do autobusu, kontroluješ si řidičák a profesák? Když lezeš k doktorovi, koukáš mu na diplomy a všechny ty další věci, co potřebuje k výkonu práce? Kontroluješ, jestli ti automechanik u brzd udělal přesně to, co měl a jestli na to má papír?
K čemu potřebuji kartičku kupujícího na vyzkoušení zbraně? Přijdeme na střelnici, dotyčný si vyzkouší, když bude vše ok, tak se domluvíme, kde a na kterém oddělení přepíšeme, a nazdar, hotovo.
Když lezeš do autobusu, kontroluješ si řidičák a profesák? Když lezeš k doktorovi, koukáš mu na diplomy a všechny ty další věci, co potřebuje k výkonu práce? Kontroluješ, jestli ti automechanik u brzd udělal přesně to, co měl a jestli na to má papír?
- Carloss
Příspěvek#135 » pon 2. led 2023, 16:45
Piggy, přístupem ke svým údajům... to by asi šlo. To by ale mělo jít tak jako tak. Nemluvě o tom, že doma vytištěný výpis nemá žádné ochranné prvky, oproti kartičkovému ZP.
Cipisi, odpovědnost za co na kupujícím?? Jako když za mnou přijde kdejakej trouba a já mu jen tak prodám bouchačku, tak jako odpovědnost na mě není?? To asi nemyslíš vážně, že ne. Podívej se do zákona, komu se smí svěřit zbraň. A komu nesmí. A jaký povinnosti držitel má... Takže se hluboce mýlíš. I prodávající povinnost má. Ale neodpovídá za pravost průkazu, za to odpovídá kupující. Prodávající odpovídá za jiný věci.
Cipisi, odpovědnost za co na kupujícím?? Jako když za mnou přijde kdejakej trouba a já mu jen tak prodám bouchačku, tak jako odpovědnost na mě není?? To asi nemyslíš vážně, že ne. Podívej se do zákona, komu se smí svěřit zbraň. A komu nesmí. A jaký povinnosti držitel má... Takže se hluboce mýlíš. I prodávající povinnost má. Ale neodpovídá za pravost průkazu, za to odpovídá kupující. Prodávající odpovídá za jiný věci.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí