Návrh nového zákona o zbraních (září 2022)
- pavelg
- monk
Příspěvek#677 » úte 6. čer 2023, 13:37
budes mit občanku, pak si děláš výpis z CRZ na czechpointu(A4) a to budes nosit u sebe, když tak nechceš novoty. a budes vesele fungovat jak do teď. A pokud bys tomu člověku nevěřil ze ten výpis je jeho tak mu můžeš říct ze chceš max par dni starej.
Naposledy upravil(a) monk dne úte 6. čer 2023, 13:39, celkem upraveno 1 x.
- mbem
- pavelg
Příspěvek#680 » úte 6. čer 2023, 13:45
monk píše:budes mit občanku, pak si děláš výpis z CRZ na czechpointu(A4) a to budes nosit u sebe, když tak nechceš novoty. a budes vesele fungovat jak do teď. A pokud bys tomu člověku nevěřil ze ten výpis je jeho tak mu můžeš říct ze chceš max par dni starej.
Tuhle poštovní metodu A4 známe a nepovažujeme za zlepšení stávajícího stavu.
Teď se tady vede debata o tom, jak by měla fungovat v offline režimu ta appka a mbem ještě přišel s myšlenkou zázračné kartičky, co funguje offline a bez elektroniky.
- mbem
- monk
- mbem
Příspěvek#686 » úte 6. čer 2023, 14:14
Buď tě znám a pak se domluvíme, nebo ti poradím, ať si seženeš a nosíš u sebe ten výpis z CRZ (což si můžeš představit jako že si deš pro zbroják, aby sis nemyslel, že je to nějaká pakárna navíc), když chceš takhle nahodile a bez přípravy nakupovat od náhodných lidí céčka.
- pavelg
Příspěvek#687 » úte 6. čer 2023, 14:30
Já jsem většinou s sebou tahal i smlouvu na papíře a ten šedivák. A propisku. I nákupko.
"Znám a domluvíme" - to není úplně lege artis, že?
Co vás tak principiálně popuzuje na existenci kartičky ZP, že ji chcete nahradit výpisem na A4?
Já tedy osobně mám ten přistup, že když bych už předal zbraň nějaké osobě, učinil bych tak jen proti jeho podpisu na smlouvu, šedivák, nebo kdybych viděl online potvrzenou transakci v CRZ/App.
U offline app si nejsem úplně jistý právní jistotou, ale teoreticky bych mohl mít jeho klíčem podepsaný protokol o převodu, který by mohl být ekvivalentní podepsané smlouvě a pro policii platný.
Zatím to ale běží v oblasti snění o aplikaci, rušení praktických kartiček a vnucování A4 výpisu z pošty jako náhrady.
Co mě docela zklamalo, je to, že největší zastánci aplikace nejsou s to popsat její funkci - teď nemyslím implementační detaily, ale prostě v rovině uživatelských a systémových scénářů. To je dost chabé.
"Znám a domluvíme" - to není úplně lege artis, že?
Co vás tak principiálně popuzuje na existenci kartičky ZP, že ji chcete nahradit výpisem na A4?
Já tedy osobně mám ten přistup, že když bych už předal zbraň nějaké osobě, učinil bych tak jen proti jeho podpisu na smlouvu, šedivák, nebo kdybych viděl online potvrzenou transakci v CRZ/App.
U offline app si nejsem úplně jistý právní jistotou, ale teoreticky bych mohl mít jeho klíčem podepsaný protokol o převodu, který by mohl být ekvivalentní podepsané smlouvě a pro policii platný.
Zatím to ale běží v oblasti snění o aplikaci, rušení praktických kartiček a vnucování A4 výpisu z pošty jako náhrady.
Co mě docela zklamalo, je to, že největší zastánci aplikace nejsou s to popsat její funkci - teď nemyslím implementační detaily, ale prostě v rovině uživatelských a systémových scénářů. To je dost chabé.
- mbem
Příspěvek#688 » úte 6. čer 2023, 14:38
Pro těch pár lidí, co to budou potřebovat, by nebylo příliš ekonomické držet existenci již nepovinného ZP. Výpis je lepší i bez toho, že se ušetří na laminovačkách a tiskárně cenin. Třeba v tom, že se bude dát opatřit nejen na fízlárně a zmiňované poště, ale po domluvě u každého obchodníka s přístupen do CRZ a nebo i právě elektronicky.
O aplikaci bych moc nesnil. Vůbec bych považoval za nerozumné si do hlavního mobilu instalovat cokoliv od státu...
O aplikaci bych moc nesnil. Vůbec bych považoval za nerozumné si do hlavního mobilu instalovat cokoliv od státu...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí