PERUN 15
Samonabíjecí pušky
- SJirka
Příspěvek#903 » pon 18. zář 2023, 09:56
Ahoj, mám dotaz ohledně první várky Perunů ve 14,5". Nevíte o nějakých problémech či mouchách na prvních várkách v této délce? Tuším že to by rok 2021, kdy se první dostali do prodeje. Je tam něco, co zlobilo a časem se to vychytalo?
Mám možnost koupě staršího z roku 2021 (celkem slušný peníz) a nevím jestli vzít jeden z těch prvních kusů nebo vzít aktuální poslední sérii, co je v obchodech.
Mám možnost koupě staršího z roku 2021 (celkem slušný peníz) a nevím jestli vzít jeden z těch prvních kusů nebo vzít aktuální poslední sérii, co je v obchodech.
- LDK
Příspěvek#907 » pát 29. zář 2023, 17:28
Neřešil bych to. Zkus si jednou, dvakrát zajít na střelnici a zjistíš, že to ani nevnímáš.
Každopádně řešení ale existuje a stojí pár korun.
https://www.sullyhozbrojnice.cz/sady-dilu-pro-ar15/accuwedge-vymezovac-vule-mezi-horni-a-dolni-ram-ar-15/
Každopádně řešení ale existuje a stojí pár korun.
https://www.sullyhozbrojnice.cz/sady-dilu-pro-ar15/accuwedge-vymezovac-vule-mezi-horni-a-dolni-ram-ar-15/
- marius
Příspěvek#908 » sob 30. zář 2023, 05:13
luger9 píše:Ahoj, upper a lower maji drobny vakl mezi sebou, existuje nejake rozumne reseni, jak to vyresit? Nejaka vymezovaci vlozka? Jinak? Nebo neresit?
Diky
Jestli je to takovy problem, tak se mrkni na video, je to lepsi reseni nez Accu wedge. https://m.youtube.com/watch?v=zZbacc79RY8&noapp=1
- martinur
Příspěvek#909 » čtv 5. říj 2023, 15:37
PetKar píše:Perun 15, 14,5”, optika Vortex Strike Eagle, montáž Vortex Cantilever, tovární provedení, výměn pouze úsťovky za lineární kompenzátor GIS HP. První dojmy až na spoušť pozitivní. Spoušť klasická “vojenská”. Po nástřelu na 50 m vše v 10, na 100 m z 30 ran 25 x 10,9, 4x8, 7. Chování překvapivě kultivované, žádné poskakování ani výrazný zpětný ráz. Díky tomu GIS kompenzátoru lehce fouká do systému, ale nábojnice létají na 3. Celkem 50 SB 55gr., všechny bez problému. Z výsledků prvního testu spokojenost. Pozor! Ten kompenzátor se slušně ohřál, i když se střílelo v sériích po 5.
Jak se, prosím, objevuje "foukání"? Jde do obličeje?
- Béďa
Příspěvek#914 » čtv 19. říj 2023, 15:47
Jak uz psal kolega, bude to pořád rána, ale pokud řešíš třeba hluk na střelnici tak maso mě menší než bez. Bez sluchátek se ale stejně neobejdes...
Velký problém je zahřívání a u klasických tlumičů zvýšený zpětný tlak. Záleží na co to chceš a kolik chceš investovat, na pár ran stačí klasika, s tou zkušenost v této ráži nemám, ale nám AseUtra pro 9mm. Volil bych u klasiky tuto značku.
Na 300blk a ARko mám Silent Steel Streamer Flow Thru . Dozadu nefouká vůbec. Výhoda je modulární konstrukce, můžu měnit ráže i systém, pro 300blk subsonic mám objednaný klasický vnitřek s prepazkami. Stojí ale už více než klasické modely. Cenově nejpřijatelnější je jejich verze Micro Streamer kdy je to něco mezi tlumičem a prasetem, kdy to už výrazně tlumí, a je to krátké...
Velký problém je zahřívání a u klasických tlumičů zvýšený zpětný tlak. Záleží na co to chceš a kolik chceš investovat, na pár ran stačí klasika, s tou zkušenost v této ráži nemám, ale nám AseUtra pro 9mm. Volil bych u klasiky tuto značku.
Na 300blk a ARko mám Silent Steel Streamer Flow Thru . Dozadu nefouká vůbec. Výhoda je modulární konstrukce, můžu měnit ráže i systém, pro 300blk subsonic mám objednaný klasický vnitřek s prepazkami. Stojí ale už více než klasické modely. Cenově nejpřijatelnější je jejich verze Micro Streamer kdy je to něco mezi tlumičem a prasetem, kdy to už výrazně tlumí, a je to krátké...
- Héfaistos
Příspěvek#915 » čtv 19. říj 2023, 16:25
Na 223 bych volil osobně místo tlumiče "moderátor" od GIS. (Sám ho na 12,5'' mám). Hluk je pak cca na úrovni 357 Magnum. Takže pořád sice prda, ale na venkovní střelnici se to dá ustát i bez sluchátek. A i na vnitřní je to daleko větší pohoda a to i pro kolegy ve vedlejších boxech.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí