Návrh nového zákona o zbraních (září 2022)
- ilicz
Příspěvek#783 » čtv 30. lis 2023, 22:14
antonspelec píše:Anganzuje se v tom nejak Lex treba? Nebo co takova Cernochova, jako aktivni strelkyne, te to nevadi?
LEX se "v tom" samozřejmě angažuje. Vší silou. Když se něco významného děje, dáváme drobnější reporty na FB, sem tam taky nějaký souhrna na náš web. Spooustu příspěvků prolinkováváme i na Twitter.
- Sobiho
Příspěvek#784 » pát 1. pro 2023, 08:19
Omlouvám se za offtopic, ale tohle je přesně to co jsem říkal. V tom balastu a spamu na FB Lexu to pak zapadne. Víme kdy jsou předváděčky, víme kdy vyšel nový časopis, kdy jsme dělali oslavy a jaký tam byl chutný raut, jak nás navštívil vrátný když si šel pro vodu do konvice... No a pak si tohoto důležitého příspěvku nikdo nevšimne.
- pavelg
Příspěvek#785 » pát 1. pro 2023, 08:35
Ale FB a TW jsou přece přesně určené právě pro tyto sračky.
Seriozní info má mít LEX na svém webu. Ty interní nebo trochu citlivější informace pak v části pod přihlášením.
Je ale takový několikaletý trend, že staří páprdové vlítnou "dělat FB" a mají pocit, že by ho měli dělat v intencích toho nejpitomějšého co kdy viděli. A všem pak tvrdí, že "základna si to přeje" a dokládají to tím, že někdo napsal, že je presentace organizace nedostatečná.
Teď to nemyslím jen na LEX.
Seriozní info má mít LEX na svém webu. Ty interní nebo trochu citlivější informace pak v části pod přihlášením.
Je ale takový několikaletý trend, že staří páprdové vlítnou "dělat FB" a mají pocit, že by ho měli dělat v intencích toho nejpitomějšého co kdy viděli. A všem pak tvrdí, že "základna si to přeje" a dokládají to tím, že někdo napsal, že je presentace organizace nedostatečná.
Teď to nemyslím jen na LEX.
- Sobiho
Příspěvek#786 » pát 1. pro 2023, 10:43
Nebýt Jakuba, tak si myslím, že LEX neexistuje a je to jen virtuální reklamní a komerční platforma. Informace ohledně novely se dozvídám z jiného zdroje (ODOK/Zbrojnice.com). Ohledně legislativy a ZoZ je LEX ten nejposlednější zdroj informací. Důležité je sledovat ODOK.
To admin: omlouvám se za offtopic a končím!
To admin: omlouvám se za offtopic a končím!

- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#790 » sob 2. pro 2023, 12:41
Já úpím pod profesorem Drahošem na Praze 4. V životě jsem dvakrát měl potřebu poslat dotaz na mail na jeho oficiální senátorskou adresu. Neodpověděl nikdy. Ale už jsem tu dlouho nezkoušel, mohu to udělat zase. Trochu se nasrat a připomenout si, jak jsme pro něj coby občanský ksindl zbytečný.
- Piggy
Příspěvek#791 » sob 2. pro 2023, 13:02
Jednak jsem přesvědčen, že každý právník by měl umět formulovat na daný problém protichůdná stanoviska a obojí podložit argumenty.JirkaCV píše:Dva právníci, tři názory.
Od "Je to nadbytečné, máme to v ústavě" až po "Ďábel je skrytý v detailu".
Osobně jsem pro rozumnou nadbytečnost.
Nadbytečnost není na škodu, naopak v mnoha oborech lidské činnosti je dokonce povinně vyžadována.
Nicméně formulace "zaručeno za daných podmínek" fakticky nic nezaručuje, jestliže jde tyto podmínky bez větších potíží měnit.
Podtrženo a sečteno: důležité jsou právě ty podmínky, deklaratorní úvodní formulace jsou spíše ozdobným prvkem.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#792 » ned 3. pro 2023, 13:20
Piggy: vzhledem k existenci paragrafu "nedovolené ozbrojování" je zbraň věc, kterou si nemůžeš koupit bez dovolení jako ostatní věci. Proto by bylo žádoucí, aby Nákupní povolení byl úředník doslova POVINEN vydat, za splnění určitých podmínek.
Ano, podmínky teoreticky lze učinit nesplnitelnými, ale to se zatím neděje. Co se děje je to, že nám mizí ten NÁROK.
Ano, podmínky teoreticky lze učinit nesplnitelnými, ale to se zatím neděje. Co se děje je to, že nám mizí ten NÁROK.
- kolp
Příspěvek#793 » ned 3. pro 2023, 13:27
Ten narok ale nikam nemizi, viz zneni zakona. Akorat zmizelo to krasne uvodni prohlaseni, ktere se v zakone mimochodem objevilo teprve pri posledni novele 3 roky zpatky, a nikomu to tech predchozich 18 let nechybelo.
To ze odstraneni toho prohlaseni muze byt vnimano negativne je vec jina…
To ze odstraneni toho prohlaseni muze byt vnimano negativne je vec jina…
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#794 » ned 3. pro 2023, 13:50
Já si to myslím taky, a na str. 50 tohoto vlákna jsem psal, že věřím textu, který říká, že když žadatel splní podmínky, a uvede důvod, příslušný orgán VYDÁ povolení. Není tam napsáno "může vydat", nebo "vydá bude-li se mu chtít". Prostě VYDÁ. Nemá víc možností.
Ale byl jsem víc v klidu s tím doslovným paragrafem 1
Ale byl jsem víc v klidu s tím doslovným paragrafem 1
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne ned 3. pro 2023, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí