Odevzdání ZP správci střelnice

Bubenicek

Příspěvek#121 » úte 5. pro 2023, 06:32

risa2000 píše:Bubenicek: Ona ta (ne)důvěra ale jde oběma směry. Nemám problém s tím, když po mně správce střelnice chce ukázat PZ a opíše si z něj údaje - rozumím tomu tak, že se chce jen ujistit, že s těmi zbraněmi, se kterým jsem přišel, mohu také nakládat.

Pokud mi ale správce dává od začátku najevo, že jsem idiot, kterému je potřeba vzít do zástavy ZP, protože až mu tam prostřelím strop, tak se se mnou nedohodne jinak, než výhružkou, tak je fakt, že s takovým správcem vlastně nic společného mít nechci - ani ten svůj ZP.

Nejde o to vzít do zastaví ZP ale jde o to že ty někteří idioti prostě jsou, záměrné střílení do motorů posuvu terčů, útěk bez placení. Loni mi roztrilely dva motory za 327000 Kč. Další je když máš dřevěné přenosové stojany na terče a schválně střílí do stojanu aby ho rozbyl. Když tam přijde někdo známý kdo chodí pravidelně, je to ok ale přijde cizí a nebo onen potizista tak prostě zástava ZP . Střelnice je u mě za 100kc na 4 hodiny takže tisk nula ale s tím sem počítal už při realizaci jen sem nepočítal s tím že šou mezi střelci idioti a problémy slyším i od jinud. Proto je to tak jak to je - bohužel.

kolemjdoucí

Příspěvek#122 » úte 5. pro 2023, 07:14

risa2000 píše:Pokud mi ale správce dává od začátku najevo, že jsem idiot, kterému je potřeba vzít do zástavy ZP, protože až mu tam prostřelím strop, tak se se mnou nedohodne jinak, než výhružkou, tak je fakt, že s takovým správcem vlastně nic společného mít nechci - ani ten svůj ZP.

V pořádku, tak tam nechoď. Možná ti ale správce nedává najevo, že jsi idiot. Možná má prostě jen špatné zkušenosti a neví, že právě s tebou problémy určitě nebudou.

Rys

Příspěvek#123 » úte 5. pro 2023, 07:15

Kokoti se najdou vždy a všude. Stačí se podívat na prostřílená vrata, cedule, poppery, gongy. Každý správce ti k tématu řekne pár nehezkých příběhů.

sonor

Příspěvek#124 » úte 5. pro 2023, 07:17

frantisekkozisek píše:Tak musím konstatovat, že v Lukové (u Lanškrouna) si to moc k srdci nevzdali. Koncem podzimu jsem tam zavítal a stále si berou ZP do zástavy. Po pár argumentech a následným ukázání vyjádření MV, na který tu je někde odkaz, mi bylo sděleno, že ho to nezajímá, a že podle PČR je tento postup naprosto v pořádku, a taky že mají nějakej provozní řád (kterej je pravděpodobně nadřazen zákonu .... ale mimochodem o takovým postupu tam samozřejmě není ani slovo, takže ho asi správce ani nezná). Takový chování onoho správce mi opravdu neudělalo radost a nejsem si jist jestli chci takovou střelnici ještě navštívit.

Já do Lukové jezdím pravidelně a zpočátku si správce ZP nechával, ale časem, až zjistí, že nejsi debil (neber to osobně) tak to funguje normálně.

Sody

Příspěvek#125 » úte 5. pro 2023, 08:30

Jsou některé věci, které normálního člověka nenapadnou.
Když jsem se ptal na jedné střelnici, proč je zakázáno fotit a jestli mě vážně vykopnou, když si vyfotím terč, tak jsem se dozvěděl, že není problém focení terčů, ale vtipné/akční/drsné fotky kamarádů, často za velmi nebezpečné manipulace se zbraněmi. A když pak takové fotky umístí na sociální sítě, tak přijede policie a ptá se, jak je možné, že se na jejich střelnici dějí taková zvěrstva.

No to by mě ani ve snu. :roll:

Blacky

Příspěvek#126 » úte 5. pro 2023, 09:38

JJ to je bohužel pravda. A deje se to cim dal vic. Lidi magořej a potřebujou na FB apod, dávat čím dál víc extréměnjší fotky, videa atd.

Myslím, že řešení klubovky, kde se lid znaj, to řeší jen částečně. Asik to musí bejt kombinace opatření no.

- Všude cedule jak pro debila, na co dávat bacha, co se smí a co ne.
- Kamery
- Záloha

Ale zadržení zbrojáku, ani dalšího dokladu by to být nemělo.

risa2000

Příspěvek#127 » úte 5. pro 2023, 09:46

Bubenicek, kolemjdouci: Už jsem od správců slyšel, a někdy i viděl, co někteří "střelci" dovedou, a nad čím zůstává rozum stát - šlo mi spíš o to, jak se k tomu postavit. Jedna věc také je, když jde o bezohlednost, a druhá, když je to fakt smůla (mně se zatím nic prostřelit nepodařilo, ale beru to tak, že se to stát může).

cipis

Příspěvek#128 » úte 5. pro 2023, 10:00

Evidentně ta zástava ZP jaksi nefunguje, když jsou rozstřílené motory, stojany, kde co ...
To je jen a pouze naprosto nekompetentní správce, který si nezkontroluje střelnici, resp. evidentně na té střelnici ani není, během střelby, což je další prohřešek, krom toho GDPR.
Útěk bez placení, co to jako je? To je někdo neschopný vybrat peníze předem? A jestli je to někdo neznámý, tak při tom vzít kauci 5-10 tisíc třeba? Stejně tak stovka za 4 hodiny? Tak proč se pak brečí? To je snad známé už léta letoucí, když je něco zadarmo (a stovka za 4 hodiny je zadarmo), že to nedopadá dobře. Chceš střílet na dřevěný stojan? Ok, +2000. Chceš střílet do poprů? Ok, +5000 záloha. Něco na tento způsob ...
Rozbitá střelnice není jen vizitka "střelců", ale zejména majitele a správců, kteří se o ni nedokážou postarat. A protiprávní jednání se zadržením ZP to neopraví ...

ante

Příspěvek#129 » úte 5. pro 2023, 10:15

Stačí dát dveře na bzučák ...

marinakus

Příspěvek#130 » úte 5. pro 2023, 10:33

cipis : Správcoval jsi někdy na střelnici? Já jsem přesvědčený že ne. Jinak bys to nemohl napsat.

hardhouse.trip

Příspěvek#131 » úte 5. pro 2023, 11:10

U nás v Zábřeze na střelnici si taky bere správce ZP + PZ a vrací ho až po střelbách...
Platí se předem za užití střelnice 100,- Kč (doba neomezená).

Po skončení střeleb jde zkontrolovat stav a zařízení zda není poškozené. Pokud ano, platí se 20,- Kč za každou díru. Z tohoto důvodu je tam také zakázána rychlopalba.

Potom teprve vrací průkazy zpět...

Screenshot_20231205_110848_Photos.jpg

Screenshot_20231205_110837_Photos.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bubenicek

Příspěvek#132 » úte 5. pro 2023, 11:19

My tyhle problémy právě vyřešily klubovou střelnici. Veřejnosti uzavřeno a to že se to děje i okolo vím. Bohužel plno idiotů co nerepektuje pravidla a sere to všem je stále více než dost a nejhorší na tom je že pokud tyhle zmetky vyhodíš tak se mstí pomluvami a vyhrožováním že to nechá zavřít.

hardhouse.trip

Příspěvek#133 » úte 5. pro 2023, 11:29

Mě by hlavně štvalo kdybych tam byl skoro každých 14 dnů pár let, ale nebyl členem.

Pak by se z toho udělala klubovka, a co my, kteří jsme zodpovědní a nic neničíme?

Když jste udělali klubovou střelnici, tak přibíráte třeba nové členy kteří tam chodili pravidelně?
Nebo jste trvale uzavřená společnost?

ossan81

Příspěvek#134 » úte 5. pro 2023, 11:34

Tohle je bohužel hrozně smutná situace. Všichni se bojí magorů a ve výsledku se pak kluby veřejnosti uzavírají a nedá se do nich vůbec dostat. Takže seriózní střelec, který by potřeboval zázemí pro pravidelný trénink nakonec nepochodí a musí na komerční střelnice, které si nechají každou hodinu vyvážit zlatem.
Já třeba tohle řeším už nějakou dobu. Nikdy jsem nikde nic nerozstřílel, bezpečnost mám myslím zvládnutou až až, doma se mi kupí medajle ze závodů, ale trénovat mě nenechají nikde. Všechny střelecké kluby v okolí jsou pouze pro dlouholeté členy a nezajímají je ani závodní střelci. Je to škoda, ale to, že situace podpoře sportu a novým střelcům nepřeje je bohužel fakt.
J. Č.

cipis

Příspěvek#135 » úte 5. pro 2023, 11:36

Právě protože jsem správce na dvou střelnicích, tak jsem napsal, co jsem napsal.
Holt museli všichni zapomenout na to, že si jdou za stovku zabouchat sami na celý den.
Před střelbou si projdeme, co je kde v jakém stavu po předchozí partě, vyberou se peníze, zapíšou se lidi, noví dostanou rychlonálev.
A střílí se. Když někdo něco rozbije, tak si to jde okamžitě opravit (ustřelený závěs gongu atd.), prostřelený poper si bere sebou na zavaření (anebo zaplatí za opravu dopředu), případně koupí nový, na střídačku lidi dovezou nové latě na stojany, atd. Veškerý bordel po sobě si také uklidí.

marinakus píše:cipis : Správcoval jsi někdy na střelnici? Já jsem přesvědčený že ne. Jinak bys to nemohl napsat.

Zpět na