Tak to je střelec ...

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

JirkaCV

Příspěvek#16 » stř 3. led 2024, 19:10

Takže jinak. Držitel zbrojního průkazu a majitel 15 ks zbraní včetně útočné pušky chlastá a v opilosti běhá po sídlišti a střílí. To je přijatelnější? Zkuste se na to zeptat pana poslance Bendy ml.

Carloss: zřejmě žádný.

JirkaCV

Příspěvek#17 » stř 3. led 2024, 19:12

Jinak, nejdřív by ho měli řešit jako přestupek proti občanskému soužití. Záleží na společenské nebezpečnosti. Jestli se na PČR sejde pár sousedek s papírem od psychiatra, tak bude mít smůlu. Ale to asi nenastane.

mission

Příspěvek#18 » stř 3. led 2024, 19:17

(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Výtržností ve smyslu § 358 odst. 1 tr. zákoníku se rozumí jednání, které narušuje klidné soužití občanů, veřejný klid a pořádek.

ale nejsem právník, nicméně je třeba vzít v úvahu skutečnost, že lidé kolem nevědí, že "střílí" slepé náboje.

marinakus

Příspěvek#19 » stř 3. led 2024, 19:17

Je to vůl. Ale nic závažného kromě přestupku proti viditelnému nošení zbraně vlastně neporušil. Takže volem zůstane ale žádná tragédie se neděje.

marinakus

Příspěvek#20 » stř 3. led 2024, 19:18

Mission : Ty asi nechápeš psaný text, že?

Sud

Příspěvek#21 » stř 3. led 2024, 19:26

JirkaCV: Mně je jasný, jak jsi to myslel. Já to zas myslel tak, že spíš pochopím, kdyby to byl pan Hyde a ne doktor Jekyll.

mission

Příspěvek#22 » stř 3. led 2024, 19:33

@marinakus

hele, já nemám ambice ti něco vysvětlovat a už vůbec né se ti zpovídat. Na TČ výtržnictví ti policie / státní zástupce napasují mnohem "malichernější" jednání než to, o čem se tu bavíme. Akorát ti závidím tvou víru a přesvědčení, že se vlastně tak nic moc nestalo. Já bych si na to nevsadil.

kk

Příspěvek#23 » stř 3. led 2024, 19:54

Jen at mu to seberou. Já sice sdílím názor, že je to "bezpečnější než dělobuchy". Ale ne mezi panelákama. Minimálně tim bude děsit lidi nehledě na to, že porušuje skryté nošení. Když je někdo tak blbej, aby střílel, byť jen slepýma a na silvestra mezi lidma tak si nic jiného nezaslouží.
Pak na takový blby doplácíme my ostatní.

MojeTikka

Příspěvek#24 » stř 3. led 2024, 20:10

Je to pitomec a zbrane pouzil v nesouladu se zakonem. Tot vse. Jestli to bylo, nebo nebylo bezpecne, je proste irelevantni. I kdyby jen maval zbrani, ktera se ma nosit skryte, tak je to take prestupek. Kdyz chce delat kraval, ma pouzit pyrotechnicky vyrobek k tomu urceny. Nebo expanzni zbran k tomu ucelu vyrobenou a vybavenou.

Je to blbec a blbci zbrane do rukou nepatri. Tim myslim vsechny zbrane, treba i halapartnu.

JirkaCV

Příspěvek#25 » stř 3. led 2024, 20:50

S těma plynovkama opartně. Ne, každý pozná rozdíl.
http://www.kulickovky.com/index.php?rou ... uct_id=295

JirkaCV

Příspěvek#26 » stř 3. led 2024, 20:53

Sud: není důležité, jak to vidíme my, je důležité, jak to vidí volební nezúčastněná většina.

Petr z Braníka

Příspěvek#27 » stř 3. led 2024, 21:03

Já nevím, jestli se dopustil trestného činu nebo přestupku. Ale rozhodně se jedná o debila, a debil by zbraň mít neměl, ikdyby na to nebyl paragraf.

Sud

Příspěvek#28 » stř 3. led 2024, 21:13

JirkaCV: jo, to je fakt.

JirkaCV

Příspěvek#29 » stř 3. led 2024, 21:16

Zajímal by mě názor pana Františka Matějky. Bydlí na druhé straně parku.

P.V.

Příspěvek#30 » stř 3. led 2024, 21:38

mission píše:(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Výtržností ve smyslu § 358 odst. 1 tr. zákoníku se rozumí jednání, které narušuje klidné soužití občanů, veřejný klid a pořádek.

ale nejsem právník, nicméně je třeba vzít v úvahu skutečnost, že lidé kolem nevědí, že "střílí" slepé náboje.

Já tedy právník jsem a tohle rozhodně neporušil... :angel:

Ale orgán to je a výstavní.... :thumbdown: :roll:

Zpět na