ZP a PZ v mobilu

kolombo

Příspěvek#91 » pát 12. dub 2024, 16:47

Možná by bylo dobré nosit k tomu obrázku dokladů také obrázky zbraní. To se do znění zákona vejde určitě. A přestupek to nebude.

Government

Příspěvek#92 » pát 12. dub 2024, 20:14

Ja mám radši papír, plasťáky a peníze v ruce!

Když vám klekne mobil a bankomat ste jednoduše v prdeli... a šmitec.

Už mi to přijde že některý nedokáží bez těch "úžasných" mobilů přežít ani jediný den...

marinakus

Příspěvek#93 » sob 13. dub 2024, 13:02

:lol: Kolombo : Máš u mě malé bezvýznamné plus.

Carloss

Příspěvek#94 » sob 13. dub 2024, 15:51

Fyzický doklady jsou fyzický doklady. Zrovna tuhle... pořád a věčně jezdím se zaplou GPS z mobilu na displej auta... Léta už. Ale zrovna ve čtvrtek jsem se blížil k DN, tak si říkám super... navi me navede bokem... vypočítala... a... klekla... Kleklo spojení s autem. A už jsem ho neobnovil... Až druhej den...
Technologie jsou super, když fungujou. A ony fungujou. Když nejsou potřeba. Ale jakmile je potřebujete, tak selžou. Nejen, že to popisuje jistý Murphy. Prostě v tom nejnevhodnějším okamžiku to selže. Pak když chcete technologii předvést, tak taky. Když ale chcete ukázat, jak to selhává, jako na potvoru se to nestane. Těmhle jevům se pro změnu říká generálský efekt. Taky je reálný a skutečný.
Tak asi tak.

MojeTikka

Příspěvek#95 » sob 13. dub 2024, 21:02

Ve stredu jsme v praci meli hodinovou poradu se zakaznikem. Celkem 8 lidi, ve trech ruznych zemich. Vsechno pres MS Teams a multimedialni obrazovky. Po deseti minutach nam nase obrazovaka oznamila, ze provede upgrade a at ji nevypiname. Upgrade trval hodinu a pul. Po skonceni upgrade MS Teams oznamil, ze porada skoncila a pozadal, at od jedne do peti hvezdicek ohodnotime kvalitu prenosu. Co na to rict...?

Kdyz to funguje, je to uzasny.

Héfaistos

Příspěvek#96 » sob 13. dub 2024, 21:35

Kdo chtěl něco dnes dělat mobilem online a byl u T-Mobile, taky měl dnes po páté odpolední trochu problémy...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesko-t-mobile-operator-vypadek.A240413_174414_domaci_svm

Toliko jen k té slepé důvěře, že "vždy vše půjde online"....

milanvpg

Příspěvek#97 » sob 13. dub 2024, 22:50

No jo, tak to byly fakt zásadní průsery. Předpokládám, že po těchto fatálních selháních jste se vrátili k navigování podle papírových map, k s několikatýdenním předstihem plánovaným prezenčním poradám a pevným telefonním linkám. Že ne? Že ty on-line nespolehlivé technoligie dál využíváte? Fakt? To mi hlava nebere :roll:

Carloss

Příspěvek#98 » ned 14. dub 2024, 05:21

Teď ses ukázal jako demagog. My tu ukazujem příklady selhání. To, co píšu jinde. Technologie, ať je jakákoli, selhat může a ne, že ne. A podle Murphyho zákonů selže v ten nejnevhodnější moment. Takový je prostě svět. A my dobrovolně cpeme hlavu do oprátky nespolehlivých technologií bez toho, abychom měli něco, co na technologiích závislý není.

Mi to připomíná jednu dobrou poučku: Proč kupovat papírové noviny, když všechno je na inernetu? Zkus zabít mouchu a utřít si zadek mobilem.

Vedle je vlákno o přežití. A absolutní závislost a technologiích jako OK? Jestlipak máte v evakuačním zavazadle rádio s KV na baterky a obnovujete je?

milanvpg

Příspěvek#99 » ned 14. dub 2024, 05:45

Demagog ? Můžeš mi ocitovat jeden jedinej post, kdy tady někdo někdy napsal, že technologie nemůžou selhat? Mně se jen zdá srandovní, jak to tady dokolečka dokola furt omíláš a uvádíš další a další případy takhle malicherných a úsměvných selhání technologií. Jezdím roky pohodlně a spolehlivě podle GPS, ale včera jsem teda chvíli bloudil, hrůza…
A mimochodem, utírání zadku novinama je prý škodlivé, zkus toaleťák, to je taková nová, docela šikovná technologie :D

CzechJoker

Příspěvek#100 » ned 14. dub 2024, 06:26

Teď reaguješ jako hysterická čtyřicetiletá dívka, která na prahu páté dekády očekávání prince na bílém koni začíná poněkud propadat beznaději z hluku, který vydává její biologický budík.

Carloss

Příspěvek#101 » ned 14. dub 2024, 08:45

milanvpg píše:Demagog ? Můžeš mi ocitovat jeden jedinej post, kdy tady někdo někdy napsal, že technologie nemůžou selhat? Mně se jen zdá srandovní, jak to tady dokolečka dokola furt omíláš a uvádíš další a další případy takhle malicherných a úsměvných selhání technologií. Jezdím roky pohodlně a spolehlivě podle GPS, ale včera jsem teda chvíli bloudil, hrůza…
A mimochodem, utírání zadku novinama je prý škodlivé, zkus toaleťák, to je taková nová, docela šikovná technologie :D

Ceelej předchozí. Sranovní je, jak si pořád někdo myslí, že se to, co se děje jko malichernost nemůže stát jako velký průšvih. Byť si myslím, že výpdek T-mobilu taková malichernost není, bo na tom v zásadě 30% trhu nejen veřejných komunikací stojí.
A mimochodem, vůbec nic jsi nepochopil.

pH13

Příspěvek#102 » ned 14. dub 2024, 11:18

milanvpg píše:Že ty on-line nespolehlivé technoligie dál využíváte? Fakt? To mi hlava nebere :roll:

To je tím, že jste si předchozí debatu nepřečetl. Když to zkusíte, tak zjistíte, že žádný rozpor není. On tady totiž nikdo nevolá po tom, aby se moderní technologie nevyužívaly. Ale řada lidí volá po tom, aby se na moderní technologie nespoléhalo jako na jedinou možnost, když existuje bezproblémová a levná záloha.

milanvpg

Příspěvek#103 » pon 15. dub 2024, 05:49

:cry:
pH13 píše:…aby se na moderní technologie nespoléhalo jako na jedinou možnost, když existuje bezproblémová a levná záloha.

Právě to mě překvapuje, jak a proč se k tomu pár lidí dokáže neustále tvrdohlavě vracet a rvát to do jakéhokoliv tématu, když tady na ZK nikdo nic takového nikdy nenapsal….
Myslím, že původní dotaz byl dávno zodpovězen a že by to tady chtělo promazat..

expres

Příspěvek#104 » úte 16. dub 2024, 07:29

Mapu v jednom aute mam, uz se hodila pri vypadku gps :) Nebo kontrole kudy me navigacka vede.
MS Teams co spusti aktualizaci pres den v pracovni dobe, de za spravcem IT. Ktery ocividne nema spravu pod kontrolou. Vzdalene automaticka aktualizace ve stanoveny cas, pripadne ruco ve spravny cas (vzdalene). Nebo kdyz to u toho chcipne, musi se na miste.. Za takovou vec nemuze MS a Teams.

Vypadek pristupu mistne na crz pri kontrole pcr se jiste pujde dat resit. Napr. volanim pres vysilacku a zajistenim overeni od dalsich lidi. Zminovany vypadek tmobilu je jedno, dnes ma vse dulezite zalozni linky. Mezi nama, kolikrat by se stalo ze bych se projel na stanici kvuli nedostupnosti crz. Chcete karticky, ok.Rozumim jako posledni zaloha. Ostatni kterym to nevadi necht prejdou na mobil/digitalni obcanka.

pavelg

Příspěvek#105 » úte 16. dub 2024, 09:12

To je asi nepochopení - kartičkáři neřekli nikdy, že by bránili mobilárům v online metodách. Naopak to neplatí - kartičky se ruší a mobiláři to podporují.
Takže - bylo by lepší se obráit do vlastních řad a zamyslet se, zda rušení fyzických dokladů je správná cesta.

Zpět na