AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

Motostrelec

Příspěvek#3331 » úte 30. dub 2024, 08:26

Já používám QD od BCM, co má utopené tlačítko otevření vůči vnějšímu okraji, tim je zajištěno byť i náhodné otevření a nikdy žádný problém. Taky prověřeno na kurzech a v písku a bahně.

garruscz

Příspěvek#3332 » úte 30. dub 2024, 20:39

Poradíte pls nějaká dobrá záložní mířidla na AR15? Pokukuji po mířidlech V-AR, popř. mířidla z Bren 2. Nechci něco, co se hned rozpadne.

Héfaistos

Příspěvek#3333 » úte 30. dub 2024, 21:15

Troy AR-15 FLIP-UP SIGHT SET BLACK, v případě potřeby 45° offsetu pak Troy AR-15 FLIP-UP 45 DEGREE OFFSET SIGHT SET BLACK. Obé se dá pořídit na Brownels.

vidocqcz

Příspěvek#3334 » stř 1. kvě 2024, 06:01

Ahoj. Jelikož mám na AR LPVO používám ofsetová mířidla od Magpulu - MBUS Pro Offset. Jsou kovová. Kvalitní. Asi drahá.

https://www.sullyhozbrojnice.cz/miridla/zadni-sklopna-magpul-miridla-mbus-pro-offset/
https://www.sullyhozbrojnice.cz/miridla-ar15/predni-sklopna-miridla-magpul-mbus-pro-offset/

SunWuKung

Příspěvek#3335 » stř 1. kvě 2024, 06:59

low-end z pouzitelnejch - Fab Defense FRBS

Gunmark

Příspěvek#3336 » sob 18. kvě 2024, 18:04

Koupil jsem si mířidla V-AR. Jak se prosím reguluje výška mušky? Je tam sice imbus červík, ale mířidla se nehla. Vysouvají se, nebo se šroubují? Díky

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3337 » sob 18. kvě 2024, 18:16

Povolíš imbus a otáčíš muškou, imbus je jen aretační a moucha je našroubovaná... Nebo je-li libo návod od distributora:
"stranová rektifikace hledí se provádí imbus šroubem na boku, který je vybaven "řechtačkou" pro snadné krokování rektifikace, dioptrické průhledítko a otevřené hledí jsou na jednom sklopném segmentu a tak se jejich stranová rektifikace provádí současně bez nutnosti nastřelovat každé zvlášť, výšková rektifikace mušky se provádí odděleně, tedy muška pro diopter vyklopených mířidel je opatřena závitem a vyšroubováním a zašroubováním se provádí její výškové nastavení, aretování proti samovolnému pootočení je malým imbus šroubem na boku, výšková rektifikace mušky pro otevřená mířidla ve sklopeném stavu se provádí imbus šroubem na horní straně kterým se nastavuje úhel segmentu sklopné části a tedy i výšky této mušky"

amgp

Příspěvek#3338 » čtv 4. črc 2024, 19:59

Již delší dobu uvažuji o koupi pušky AR-15, ale pořád se nemohu rozhodnout pro konkrétní typ a zatím střílím pořád jenom vz.58 a AKM.

Přemýšlel jsem o těchto typech:
Faxon Sentry (16") 38500Kč
Colt AR-15A4 (20") cca 42k
Colt CR-6920 (14.5") cca 47k
JP-15 Patrol (16") cca 60k

Sice by mě spíš lákalo střílet na větší vzdálenosti (cca 300m+), ale z nedostatku vhodných střelnic v místě bydliště bych střílel většinou na 50 m. S délkou hlavně bych nechtěl jít pod 14.5". Počítám, že bych vystřílel tak do 1000 nábojů ročně. Od zbraně bych chtěl v první řadě spolehlivost. S vz.58 nebo AKM nepamatuju, kdy jsem naposled měl závadu, tak něco na podobné úrovni. Další věc je výdrž. Vím, že 1000 ran ročně není moc, ale chtěl bych, aby zbraň vydržela bez nutnosti oprav co nejdéle, ideálně až do důchodu :-) Případně, kdyby nastala situace, že nebudou dostupné náhradní díly a/nebo puškař, tak abych snížil na minimum riziko, že mi zůstane porouchaná puška. No a slušná spoušť by nebyla taky na škodu i když asi i tu mil-spec bych snad přežil (čili tady asi výhoda pro faxon nebo jp). Na pušku nic věšet nehodlám, jenom popruh a optiku. Tunit nechci, rád bych, aby vše fungovalo přímo z krabice.

Zatím se kloním k pušce Faxon Sentry. Colt CR-6920 se mi zdá předražený. Colt AR-15A4 se mi nejvíc líbí, co se týče klasického vzhledu, JP-15 by se mi asi zamlouvala nejvíc, peníze bych na ni sice měl bez větších problémů, ale nedokážu si vnitřně ospravedlnit dát za pušku 60k, zvlášť v době, kdy není jisté, jak to se zbraněmi a střelnicemi v ČR bude.

Neměl byste někdo prosím zkušenosti s výše uvedenými puškami především z toho pohledu, který jsem uvedl? Případně jakýkoliv postřeh nebo doporučení.

Pauli

Příspěvek#3339 » pát 5. črc 2024, 20:30

Mám dotaz na střelce, kteří spíše střílí mířenku. Po kolika tisících výstřelů lze očekávat rapidní zhoršení rozptylu hlavně?
Jde mi o klasickou hlaveň bez povrchových úprav.

bartab

Příspěvek#3340 » sob 6. črc 2024, 13:17

amgp zkus si je všechny osahat, pokud je možnost. Možná zjistíš, že bys ve výsledku ten rozdíl doplatil v tuningu a je lepší koupit pušku rovnou osazenou tak, jak ti vyhovuje. JP-15 jsem měl v ruce a je to opravdu zajímavá zbraň. Také jsem předpokládal cca 1000 ran ročně, ve výsledku je to mnohem víc :D.

izerS18

Příspěvek#3341 » sob 6. črc 2024, 15:11

Pauli píše:Mám dotaz na střelce, kteří spíše střílí mířenku. Po kolika tisících výstřelů lze očekávat rapidní zhoršení rozptylu hlavně?
Jde mi o klasickou hlaveň bez povrchových úprav.

Kdo ví. Mně to léta i po cca 6000 z Antregu stejně. Když jdu střílet, dám za dopo 300 až 500 ran, v létě už to nejde skoro držet, ale pořád to není zahul pro zbraň jako kdybys jel full auto. Až to bude někdy horší, dám vědět

Mac.42

Příspěvek#3342 » pon 8. črc 2024, 17:17

amgp píše:Sice by mě spíš lákalo střílet na větší vzdálenosti (cca 300m+), ale z nedostatku vhodných střelnic v místě bydliště bych střílel většinou na 50 m.

To jsou trochu mimoběžné požadavky, a při vlastnictví vz58 a AKM vlastně neposkytují odpověď na to, čeho reálně chceš docílit... (trénovat s jinou rozšířenou platformou?) ...pokud bys chtěl dosáhnout na těch 300+, řekl bych, že už by stálo za to zvážit AR-10.

K Tvému výběru není co říci, všechny splní základní požadavek, takže je to spíše o emocích (ano, JP Patrol vybočuje, ale kvůli stovkám ran to smysl nemá jiný, než emocionální).

amgp

Příspěvek#3343 » sob 13. črc 2024, 10:45

Děkuji za reakce. Hlavně si od AR-15 slibuju, že tam oproti vz.58 nebo AKM půjde dát optika tak, aby držela nástřel. U krytu závěru na vz.58 se na udržení nástřelu nemůžu úplně vždy spolehnout. A nějakou optiku asi budu potřebovat čímdál víc, protože se mi zhoršuje zrak. V případě koupě AR-15 bych asi prodal AKM.

Héfaistos

Příspěvek#3344 » pon 15. črc 2024, 21:45

Jak na SA58, tak na AK47 mám optiku a na obou puškách drží nástřel jak má. Ale člověk nesmí být bolavej na korunu a musí tam dát kvalitní nadpažbí. Na SA58 mám kryt od Zendla a na AK47 mám kryt FAB Defense PDC - oboje pořizovačka kolem 7000,- Kč. AR-15 (kterou mám také - mám tedy celou "velkou trojku" ;-)) je ale se stejnou optikou vždy přesnější jak SA58 a ta zas jak AK47.

Venca888

Příspěvek#3345 » sob 3. srp 2024, 18:20

Ahoj. Chtěl bych vyměnit spoušťák na Taurusu, protože mi přijde, že při spouštění dost nekomfortně drhne. Máte pls někdo tip na dobrej typ? :-)

Zpět na