Volby do evropského parlamentu -

Blacky

Příspěvek#91 » čtv 30. kvě 2024, 14:43

Ne tak to přeci není. To jen kdo chce strašit a manipulovat lidmi tohle říká. EU národní identitu naprosto respektuje a zachovává. Jen se snazí (ano i blblě, protoze zajmy osob), aby meli vsichni primerene srovnatelne podminky pro vsechno mozny. Zda to jde, nebo je je otazka filosoficka. Rozhodne ale EU nepotlačuje žadnou hrdost k narodu a vlasti.

Rasismus a xenofobie radoby vlastencu, ale není hrdost k narodu a vlasti. To snad chápeme.

getsome

Příspěvek#92 » čtv 30. kvě 2024, 14:54

DVII píše:Jako by EU nedělala totéž.

Uvědomuješ si, doufám, že orgány EU jsou složeny se zástupců členských států a že v Moskvě to vypadalo trochu jinak? :lol:

Blacky píše:Rasismus a xenofobie radoby vlastencu, ale není hrdost k narodu a vlasti. To snad chápeme.

Ditto

JoeBiden

Příspěvek#93 » čtv 30. kvě 2024, 14:57

To je značně lživé tvrzení. Např. eurokomisař nesmí mít speciální vztah k vlastní zemi a musí zastupovat ideologii EK. Nejedná se tedy o reálně zástupce ČR.

Klicky

Příspěvek#94 » čtv 30. kvě 2024, 15:02

JoeBiden píše:"Při všech výhradách vůči EU, která se taky snaží kecat téměř do všeho, jí nelze upřít, že "díky" (anebo "navzdory" ?) ní tu vzrostla životní úroveň za posledních 30 let více než 5x. A na rozdíl od VS/RVHP se z ní dá třeba i vystoupit"

Od roku 2008 (při započítání dluhů) životní úroveň mediánové domácnosti prakticky nevzrostla. Trochu je to způsobeno většími výdaji na seniory (důchody, zdrav.) ale z většiny je to tragickou politikou EU (ČR). Je vidět, že tam květnová propaganda na Seznamu zabrala.

V rámci původních zemí EU jsme předběhli jen Portugalsko a Řecko, většina západních států je nám co se životní úrovně dál než někdy v roce 2004. Pokud si dobře pamatuji předběhlo nás Slovinsko a Estonsko, nebude dlouho trvat a předběhne nás i Polsko nebo Litva.

Volit cokoliv jiného než Macha je z pozice střelců rizikové, pidi strany jsou hloupě vyhozené hlasy (20 % hlasů před 3 lety) a ten zbytek bude při hlasování o zbraních nespolehlivý.

Chápu tohle rozhodnutí a respektuji ho, ale já jsem na to až moc velkej idealista.

To je značně lživé tvrzení. Např. eurokomisař nesmí mít speciální vztah k vlastní zemi a musí zastupovat ideologii EK. Nejedná se tedy o reálně zástupce ČR.

Je to tak. Taky si úplně nemyslím že by politickým silám v EU nutně šlo o zachování nějaký suverenity států a jejich vlastní identity. Pochopitelně v EU je nějaká pluralita názorů, ale ten tvrdej Evropskej mainstream je silně pro-federativní a jeho hlavním cílem je sebrat jednotlivým státům prakticky jakýkoliv rozhodovací pravomoce za účelem utvoření centralizované vlády na Evropské úrovni.

getsome

Příspěvek#95 » čtv 30. kvě 2024, 15:09

JoeBiden píše:To je značně lživé tvrzení. Např. eurokomisař nesmí mít speciální vztah k vlastní zemi a musí zastupovat ideologii EK. Nejedná se tedy o reálně zástupce ČR.

Mezi "tvrzení" a "Např." vám chybí dvojtečka. Komisař má být dle kodexu politicky nezávislý na své členské zemi - nesmí se řídit zadáním politiků té konkrétní země (k tomu máme jiné orgány, např. EP) a tím pádem má povinnost prosazovat zájmy celé EU, ne jakousi "ideologii EK".

Zároveň eurokomisař ani zdaleka není jediná funkce, kterou představitel členské země může zastávat.

Rick

Příspěvek#96 » čtv 30. kvě 2024, 15:37

Často se tady zmiňuje - volil bych svobodné, ale nebudu, protože to nemá smysl. Takhle ale skončíme jak v USA a budeme mít binární systém, a vidíme jak to tam skvěle funguje... volit toho kdo nejlépe odpovídá a má nejlepší šanci se tam dostat, to jo. Ale vysloveně zamítnout stranu která by odpovídala asi nejlíp protože to "nemá stejně smysl", to myslím že moudré není. Zajímalo by mě, kolik lidí si tohle řekne a pak volí koho vlastně nechtějí, a kdyby nedělali tyhle machinace možná by měli lépe odpovídající reprezentaci... to strategické hlasování smysl dává když je málo hlasů, ale masové volby, tam je (možná) lepší pro všechny to prostě neřešit... a možná jsem mimo.

DVII

Příspěvek#97 » čtv 30. kvě 2024, 15:47

getsome píše:
DVII píše:Jako by EU nedělala totéž.

Uvědomuješ si, doufám, že orgány EU jsou složeny se zástupců členských států a že v Moskvě to vypadalo trochu jinak? :lol:

O to je to smutnější, pokud se na tom podílejí zástupci členských států...

Blacky píše:Rasismus a xenofobie radoby vlastencu, ale není hrdost k narodu a vlasti. To snad chápeme.

Ditto[/quote]

Klasická mantra navléknout na hrdost k národu a vlasti rasismus a xenofobii, či spíše účelově míchat pár rasistů a xenofobů s těmi, kteří jsou jiného názoru než je ten "správný", dnešní mluvou mají názor protisystémový.

audis

Příspěvek#98 » čtv 30. kvě 2024, 17:00

Na otázku jak nám EU pomáhá :
přikazuje zapracovat tento zákon novelu zákona o ovzduší. Sněmovní tisk číslo 715.
https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=9&t=715
1. Ne nepomáhá nám. Ještě nevim, jestli to je ta novela, co zavádí emisní povolenky na další komodity života v EU. Už přímo zasahují na občany. A jestli to je ta novela, která umožní žalovat stát za to, že údajně málo chrání životní prostředí. :oboze
2. Čeští zákonodárci spotrebovavaji čas (peníze) na implementaci čehosi , které nebude, když nebudeme v EU. Musíme to implementovat, protože s EU na věčné časy. Trochu PSP sleduji implementací nařízení tam je okolo 75 procent. Přečtěte si celý sněmovní tisk, ať aspoň na jednom případě vidíte, jakou pakarnou nebo vlastní oprátkou se zákonodárci musí zabývat. Jděte s EU do zadele (_! _)

audis

Příspěvek#99 » čtv 30. kvě 2024, 17:12

Rick
ne nejsi mimo. A ještě volí jiného, než pak říkají kamosum. Neviděl jsem to a jsem o tom přesvědčen. (poslední parlamentní volby volil každý pátý 5koalice. Neznám kolem sebe dle jejich slov ani jednoho kdo je volil. To je statistiky nemožné, abych neznal aspoň jednoho dva lidi.

Blacky

Příspěvek#100 » čtv 30. kvě 2024, 17:14

:) Ale jo. Je hromada kravin co z EU prichazí. Pak to cesti politici jeste nasobne nafouknou a zesloziti. Ano to je fakt.

ale pak je tu taky hromada jinejch veci, co s EU prisla a bez ni by proste nebyly. Volny pohyb osob a zbozi treba. Dale ty kontroverzni dotace. Holt cesi to rozkradaji, ale i tak je diky tomu mnoho dobreho. I to pouhe "ze patrime do EU" má hromady pozitivnich vlivu.

Sumasumárum i kdyz bych EU parlament nejradsi rozpustil, pravomoce EU hoodne oklestil, tak furt lepsi, nez v ni nebejt. to proste uz neni mozný. A kdo tohle riká a tvrdí, ze zaridi ,tak proste lze a toho volit proste není možný. :)

Ale HOWG, už mlčím.

bbobb

Příspěvek#101 » čtv 30. kvě 2024, 17:24

audis píše: A ještě volí jiného, než pak říkají kamosum. Neviděl jsem to a jsem o tom přesvědčen. (poslední parlamentní volby volil každý pátý 5koalice. Neznám kolem sebe dle jejich slov ani jednoho kdo je volil. To je statistiky nemožné, abych neznal aspoň jednoho dva lidi.

Jo, urcite 'kolem tebe' / 'kamosi' je skvely reprezentativni vzorek vsech volicu. :D
Ja ve svem okoli neznam nikoho, koho by byvalo napadlo volit ANO, Komunisty, SPD, Trikoloru apod., ale statisticky nemozny mi to neprijde, az na nejake vyjimky. Proste jiny kruhy lidi.

Proto je fajn alespon procitat nazory a diskuze jinde, nez co ti potvrzuje, co si uz myslis. Clovek pak zjisti, ze ti lide s nazory, ktere ti pripadaji uplne mimo, take vazne existuji. A to myslim fajn jak treba pro tebe, tak pro mne.

expres

Příspěvek#102 » čtv 30. kvě 2024, 20:23

Svobodní - máte k nim někdo něco "špatně"?
Krom Kotziana korupcnika, znám, netřeba psát.
Je tam Hynek a ten střeleckou veřejnost podrží...doufám :)

Ještě teda k propadnutí hlasů. Když to hodím lidem co nedodrži slibovaných věci, v podstatě je to stejný. Sou mi k ničemu. Viz třeba Vondra jenž to uplete bůh ví jak v zákulisí..

audis

Příspěvek#103 » čtv 30. kvě 2024, 21:02

Svobodní - máte k nim někdo něco "špatně"?

ne. leckomu vadí pozadí nebo osoba Okamury. nechápu lidi co na to kladou důraz. mě zajíma co dělá pro mě nebo slibuje mně. Pletichy a pozadí mě nezajímá . A ten v parlamentu bojkotuje každý dementní zákon. Sleduju psp 10 let, např pravidleně navrhuje návrh zákona o referendu k vystoupení z EU.

DVII

Příspěvek#104 » čtv 30. kvě 2024, 21:17

Blacky píše::)

ale pak je tu taky hromada jinejch veci, co s EU prisla a bez ni by proste nebyly. Volny pohyb osob a zbozi treba.

To jsou původní principy ekonomického společenství se kterým současná EU, přeměněná v politický moloch, nemá moc společného vzhledem k tomu, že původní společenství vzniklo pro podporu ekonomiky a prosperity jednotlivých členských zemí, kdežto současný eurosojuz ekonomiku cíleně likviduje, ohánějíc se při tom zelenou ideologií. Příroda se má chránit, ale tim, že budeme žít v souladu s přírodou a ne že si budeme pod sebou řezat vetev

ante

Příspěvek#105 » čtv 30. kvě 2024, 21:47

Za mne k tomu oblíbenmu argumentačnímu klamu, že unii vděčíme za volný pohyb osob: Já osobně za věj vděčím starýmu Dienstbierovi a Hansi Genscherovi, který společně rozstřihali dráty na Rozvadově. Koukal jsem na ně v televizi a nezapomínám na to.

Od té doby stál na Rozvadově otrávený celník mávající z dálky to své "JA". Přejít hranici byl nulový problém. Unie potom zařídila pouze zbourání celnice a odstranění toho celníka.

Vlastně ano, něco se změnilo. Teď stavějí bavoráci ZA hranicí...

Zpět na