Utok nozem v Mannheimu

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

getsome

Příspěvek#46 » pon 3. čer 2024, 09:54

Co si zvolili, to mají. Padající preference AfD nenaznačují, že by většinová německá populace měla zájem něco měnit ¯\_(ツ)_/¯

Dentista Žurovský

Příspěvek#47 » pon 3. čer 2024, 10:00

A videli jste tento clanek dneska (diskuze zahy zrusena :) ) o tom, jak v Berline obehnali koupaliste trimetrovym plotem z ostnateho dratu ? Takze kdyz nekde jsou ve staji mouchy, tak nevykydame hnoj - ale rozvesime vice mucholapek... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... t-40474506

Héfaistos

Příspěvek#48 » pon 3. čer 2024, 10:05

Diskuse je na Novinkách zrušena i k tomu článku o tom zemřelém policistovi.

A proč? Obrázek ať si udělá už každý sám.

getsome

Příspěvek#49 » pon 3. čer 2024, 10:06

Ano a dotazník ARD, zda si lidé přejí více hráčů bílé pleti ve fotbalové repre, je údajně rasistický.
Německo nemá smysl řešit. Jiná mentalita, jiná kultura.

paza

Příspěvek#50 » pon 3. čer 2024, 10:18

Tak to máme v háji Francii, Švédsko, Německo, další země více či méně načaté, nechci být pesimista, ale nezdá se mi to úplně dobré :roll:

Héfaistos

Příspěvek#51 » pon 3. čer 2024, 10:19

Mimochodem, co mi dnes říkal můj známý z německa, tak policie, co byla na té akci, měla přímý rozkaz v případě "problémů" pacifikovat především účastníky a organizátory toho protiislámského shromáždění. Asi tolik ke "špatnému vyhodnocení" celé situace.

ante

Příspěvek#52 » pon 3. čer 2024, 10:44

Vždyť se tam ti policajti/tky motali jak rozhrábnutý mravenci.

monk

Příspěvek#53 » pon 3. čer 2024, 10:51

Ono to vypada uplne jinak ten chlapek v modrym utocil na cloveka co drzel utocnika.https://1url.cz/51ugf

expres

Příspěvek#54 » pon 3. čer 2024, 11:25

Kdyz uz to tady Hefajst pise.. Je k zamysleni, proc policie predevsim reaguje na "mistnaka", misto pana s fouskem v adidas... Tam bych hledal pricinu "nezvaldnuti" zasahu.

Carloss

Příspěvek#55 » pon 3. čer 2024, 14:53

Piggy píše:
Carloss píše:Ve Švajcu jednoruční ani záchrannářské. Vlastní zkušenost. V Něm. záchrannářský i pro "civily".
Victorinox Rescue (držitel titulu "Nůž roku 2007") se pro domácí trh vyrábí ve verzi s nehetníkem a hladkým ostřím. :( :o :shock: :? :cry: :roll:
https://www.armed.cz/victorinox-rescuetool/

Já ho mám, ale měl jsem i jinej a ten mi 1. na hranicích zabavili, 2. jsem zaplatil 40 CHF pokutu. měl rozbíječ oken i řezač pásů a neprošlo to. Proto píšu "vlastní zkušenost".

pH13

Příspěvek#56 » pon 3. čer 2024, 15:44

Destructor píše:Ph13
Malinko kecate, ten napadeny byl v modre bunde a svetlych kolhotech.

Příště se laskavě podívejte na odkazované video, než komentujete. Pánové v modré budně byli totiž dva.

Jeden má řeznou ránu na noze a většinu skrumáže leží, zasahující nebožtík policista s ním vůbec nemá žádnou interakci a tudíž je tento pán v modrém irelevantní, proto jsem o něm nemluvil. Policista skočil po tom druhém chlapovi v modré bundě, který žádnou ránu na noze nemá a přiběhl tam dodatečně a začal bušit do člověka, který se snažil vraha znehybnit. Na tom prvním a známějším videu se tato klíčová část odehrává mimo záběr(!), proto je důležité podívat se na to alternativní video, kde je to jasné.

Z pohledu zasahujícího policisty ten druhý chlap v modrém mohl vypadat jako kumpán útočícího fousatého obohacovače naší kultury, když útočí na někoho, kdo útočníka znehybňuje, proto píšu, že ten zasahující policista nebyl až takový blbec, jak to vypadalo na první pohled, kdy si řada lidí myslela (včetně mě), že zasahoval proti někomu, kdo vraha znehybňoval. NIkoliv, on zasahoval vůči někomu, kdo (doufejme omylem) vrahovi pomáhal.

MojeTikka

Příspěvek#57 » pon 3. čer 2024, 17:21

Te policista mel mit prehled o situaci uz v okamziku, kdy vousaci se zacali ometat okolo stanku. A to nemel. Cert vi, co kde delal a s kym. A podruhe mel mit prehled, kde je zbran, nebo mel s nejakym polegou udelat aspon spolecny utok na tu skrumaz, kde jeden by sel po zbrani. Takhle to resil jako Tonda von der Kneipe, co jde zrovna okolo a ne jako profik.

MojeTikka

Příspěvek#58 » pon 3. čer 2024, 17:22

Muj dojem proste je, ze policie tam byla predevsim proto, aby hlidala lidi ze stanku, jestli nahodou nereknou neco kriveho do tlampace, nebo nevyvesi nejakou spatnou fangli. S tim, ze protizakonne bude jednat nekdo z chraneneho tabora, proste nepocitali.

MojeTikka

Příspěvek#59 » pon 3. čer 2024, 17:24

Héfaistos píše:Diskuse je na Novinkách zrušena i k tomu článku o tom zemřelém policistovi. A proč? Obrázek ať si udělá už každý sám.

No protoze Novinky. Soukroma platforma si proste sama urci, co se ji libi a co ne. Tady je to to same. A kazdy z nas ma moznost si zalozit vlastni server, kde si bude urcovat pravidla take. Porad stejne tema.

Dentista Žurovský

Příspěvek#60 » pon 3. čer 2024, 19:23

Naprosto neuveritelne : Na Novinkach (i kdyz se na prvni strance udrzel jen pres hodinu) je clanek rikajici pravdu a realitu kolem migrace a bezpecnostni situace v Nemecku. A je to clanek jakoby ho psal "dezolat" Vidlak na svuj web...Jak blizko je katastrofa - obcanska valka u sousedu, kdyz uz i nas mainstream to rika na plnou hubu - a s otevrenou diskuzi ?? https://www.novinky.cz/clanek/podcasty- ... .seznam.cz

Zpět na