Nový web loslex.cz

Připomínky k los.zbranekvalitne.cz
kolombo

Příspěvek#136 » stř 19. čer 2024, 07:01

Jo, to je správně.

A Open Street mapy mají tu výhodu, že když tam něco nesedí, tak to tam prostě domaluješ sám.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#137 » stř 19. čer 2024, 07:37

pedro! píše:
Screenshot_20240619-002424_OsmAnd~.png

OpenStreetMap a OSMAnd - to je správně, že? Navigace je ta tenká modrá s modrými tečkami

Člověk, který pojede autem se nejspíše nebude dívat do mapy, ale pojede podle navigace v telefonu. O OSMAnd jsem v životě neslyšel a myslím, že dost podobně spousta "běžných" lidí, kteří všude jezdí podle Googlu nebo Waze. Pro ty, co používají jin é navigace je možnost si ze stránky střelnice vykopírovat souřadnice. :)

kolombo

Příspěvek#138 » stř 19. čer 2024, 10:27

Já myslel, že ta debata je především o tom, jaká mapa se zobrazí při nakliknutí střelnice, ne jak bude kdo navigovat a podle čeho.

Zrovna do toho Jablonného vede jen polní cesta a tak většina navigaci a navigačních podkladů spočítá blbost.

Ale bylo by dobré, kdyby se mapa zobrazovala taková, kde je opravdu vidět stav cest v okolí i u venkovních střelnic. A to google mapy asi opravdu nejsou.

Stanoviska známe, takže s debatou o mapě končím.

pedro!

Příspěvek#139 » stř 19. čer 2024, 11:23

ilicz píše:
pedro! píše:OpenStreetMap a OSMAnd - to je správně, že? Navigace je ta tenká modrá s modrými tečkami

Člověk, který pojede autem se nejspíše nebude dívat do mapy, ale pojede podle navigace v telefonu. O OSMAnd jsem v životě neslyšel a myslím, že dost podobně spousta "běžných" lidí, kteří všude jezdí podle Googlu nebo Waze. Pro ty, co používají jin é navigace je možnost si ze stránky střelnice vykopírovat souřadnice. :)

OSMAnd je OpenStreetMap for Android, kterýžto (Android) dosti často bývá na telefonech :) https://osmand.net/

Nj, kdo jezdí podle Google, zapadne do písku ;) nebo tam bude muset podle vlastní navigace, pže Google tam ty cestičky vůbec nemá. Google a Waze - každého volba; na dálnicích to nepochybně funguje dobře, na střelnice a obdobně zapadlá místa to dovést nedokáže.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#140 » stř 19. čer 2024, 11:32

Já jsem si našel, co je OSMAnd, když jsi ho zmínil, ale nikdy předtím jsem ho neviděl nikde předinstalovaný, nainstalovaný nebo třeba někdy někým zmíněný. Jak jsem říkal, kvůli jedné střelnici nebudu měnit celý systém. ;) Hezký den, kluci.

Jarda.Jezek

Příspěvek#141 » stř 19. čer 2024, 12:15

Nejde o jednu střelnici. Minimálně o dvě. Když budeme dost hledat, zjistíme, že možná i o tři. Nebo o čtyři? Co když by jich bylo pět? Bylo by to dost?

Tomak

Příspěvek#142 » stř 19. čer 2024, 12:45

ilicz - že Tě pořád baví házet perly sviním...osobně když se chci někam dostat, a musim podle navigace, tak věřím hlavně sobě a sám se taky postarám. To, co tady děláš Ty, je těžkej nadstandard a jak to dopadá??? Furt blbě a furt málo. Za chvilku bude požadavek navigace na volný místo na parkovišti. No přece si ho v dnešní době nebudu hledat sám!!!
Já Ti můžu jen poděkovat :clap: :clap: :clap: za práci, kterou pro ostatní děláš a to i přesto, že na většinu střelnic dojedu z hlavy a navigaci nepotřebuju. Ale obdivuju tvoje nadšení a úsilí :thumbup: . Hodně štěstí do budoucna...

Prcek

Příspěvek#143 » stř 19. čer 2024, 13:09

2Tomak... nenapsal bych to líp. Přece stačí se doma v klidu mrknout na mapu na netu kde je vytoužený cíl a podruhé už jedu po paměti nebo si přesnou polohu uložím do navigace. Zrovna Podještědí se moc minout nedá, když pominu ranní proud aut po polní cestě :lol: Jasně, občas jsem taky u jiných váhal někde v lese, ale dopředu se to dá dobře naplánovat a pak už jen frčet.

koudak

Příspěvek#144 » stř 19. čer 2024, 14:38

Nevim jestli to uz padlo tak pro jistotu.

Slo by pridat uzivatelem nastaveny seznam oblibenych strelnic jako filtr?
V profilu by si mohl naklikat vsechny strelnice kam by chtel jezdit a pak by stranka filtrovala zavody podle toho. Ted je ve filtru moznost podle strelnic, v podstate je to to stejny, jenom by to tam nalilo seznam co si vytvori a updatne v profilu.

Nizka priorita rekl bych.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#145 » stř 19. čer 2024, 15:36

Principiálně to možný je, ale jak říkáš, něco takovýho by byla nízká priorita.
Osobně si ale myslím, že automatická aplikace filtru seznamu oblíbených střelnic by mohla vést ke spoustě problémů od omezení rozhledu střelců, přes "nevidím závod XY" (protože je na jiné než oblíbené střelnici) až po to, že si někdo méne zdatný nakliká nějaký zmatený seznam oblíbených střelnic a pak neuvidí vůbec nic kloudného. Zatím se snažím držet KISS principu.

Zpět na