Budoucnost zbraní a střeleckého sportu

Co jinam nepatří...

Jarda.Jezek

Příspěvek#136 » sob 22. čer 2024, 18:07

Na střelnicích se všelijak píšou záznamy do papírů a ne každý je vždycky zapsán... To než policie dá dohromady s nákupy střeliva, uplyne ve Vltavě fakt hodně vody.

Mimochodem, že trénuješ? Ale na co?

cipis

Příspěvek#137 » sob 22. čer 2024, 18:35

Tim bych se zrovna nechlubil, ze ne kazdy je vzdycky zapsan. To by bylo jedno ze zasadnich pochybeni spravce a potazmo provozovatele strelnice.

Erix

Příspěvek#138 » sob 22. čer 2024, 19:10

Tak, ono to není že trénuješ, ale za jakým účelem - se bude zjišťovat. ;) To, že není každý na střelnici zapsán je velká chyba, která se může vymstít. :!: No jsem zvědav, jak to bude vypadat, až půjdu zase koupit pytlík nebo dva Alsa 9mm a třeba 1-2x krabky sypaček Aquila 22LR.

Většinou vezmu víc a pak postupně spotřebovávám. No asi napíšu na obvod, zda jestli vůbec mužů, ať je to zbytečně nevyděsí. Horší to budou mít ti, co jdou po ceně a berou třeba i několik tisíc ks, střely, hilzny, prach atd. Chudáci BP střelci -vezmou třeba 2x Vesuvit a 10x zápalky a hned budou podezřelý. :lol:
Stejně si myslím, že i nákupy, kurzy atd. budeme hlásit předem.

getsome

Příspěvek#139 » sob 22. čer 2024, 19:17

Jestli Rakušan přežije na postu ministra i příští volby, vůbec bych se nedivil postupné likvidaci á la Německo - zákaz pohybu při střelbě, zákaz střelby na terče ve tvaru postavy atd. atp. Je vidět, že mu moc zachutnala.

expres

Příspěvek#140 » sob 22. čer 2024, 19:30

Záleží co chtějí kontrolovat. Článek jsem nečetl a nechytl přesně co si myslel. Oboje sou ovšem informace.
Teď když nakoupíte větší množství střeliva, musí řešit proč. Dává mi smysl že dají ohraničení četnost navstev vs množství střeliva a dalsi. Stejně jako jaké kurzy a jak často + jejich zaměření. Dlouhá,krátká,cqb,defenzivní,obrana,zdravověda, atd.
V případě dostatku dat a rozumné filtraci, eliminujes lidi co kontrolovat tolik nemusíš. Zbude víc času na ty další.
To že ještě dnes existuje papírová dokumentace návštěvnosti střelnice je trochu s podivem. Ale chápu, nejlevnější forma. Určitě i tam kde není online, lze zapsat offline a až bude doma spravce, tak stáhne do online a pošlu. Program mohla udělat mv jako CRZ pro správce strelnic. Je to sice pakárna ale všechno de.. Prosím nekamenovat za názor :D

Což mě tak napadá, mohlo by to fungovat s digitalni občankou, kde by si správce jen načetl QR kód a spojilo by to OP+ZP s údaji. Žádný psaní a otrava ručně. Jak by se dostal online, klep by odeslat data..

Dentista Žurovský

Příspěvek#141 » sob 22. čer 2024, 20:04

Tobe dava smysl dalsi rentgenovy snimek tvych soukromnych aktivit ze strany statu ? Na koho strane vlastne stojis ? Nebo si jen nevidis od konce nosu ve stylu mysleni "kdyz nedelam nic spatneho nemam se ceho bat" ??

cipis

Příspěvek#142 » sob 22. čer 2024, 20:10

Proc nedelaji pruhledne toytoyky?

Piggy

Příspěvek#143 » sob 22. čer 2024, 20:15

Nenaváděj!!!

MojeTikka

Příspěvek#144 » sob 22. čer 2024, 20:56

expres píše:To že ještě dnes existuje papírová dokumentace návštěvnosti střelnice je trochu s podivem. Ale chápu, nejlevnější forma. Určitě i tam kde není online, lze zapsat offline a až bude doma spravce, tak stáhne do online a pošlu. Program mohla udělat mv jako CRZ pro správce strelnic. Je to sice pakárna ale všechno de...

Jako, ze spravci pribudou povinnosti, nejlepe aby prepisoval knihu do nejake digipodoby? To jako fakt? Cili, PCR by pak zacala propoustet, protoze by ji ubylo prace?

Ja jsem si vzdycky myslel, ze agenda ma slouzit lidem. Nenapada mne, k cemu mi ma slouzit, ze mam po kazdem strileni cosi psat kamsi elektronicky, kdyz uplne staci se zapsat na strelnici do knihy a nazdar. Propiskou se zapisu vyrazne rychleji, nez na nejakem pocitadle do sw. Podotykam, ze nemam matlafoun, nemel jsem matlafoun, nechci matlafoun a nebudu mit matlafoun. Pro telefonovani mam pevnou linku doma a druhou v kancelari. Kdo se mi nedovola, necht posle dopis. Posta funguje.

kiv61

Příspěvek#145 » ned 23. čer 2024, 01:14

expres píše: Prosím nekamenovat za názor :D

Není třeba kamenovat, realita nás hravě brzo dožene ... :)

Zkuste si soukromě pohovořit s majitelem oné "online" střelnice anebo s prodejcem střeliva.

U té "mé" střelnice např. mají pokles návštěvnosti za poslední dva Q 35%, u "mého" obchodu znamenají obrat o 30% nižší. Jak dlouho to ještě budou ochotni/schopni provozovat?

Běžní ZPlidé se prostě po všech těch excesech eráru z poslední doby a zavádění dalšího levelu digilágru začli jednoduše bát ve snaze nevyčnívat .. Na chvíli to možná pomůže ale predikovat blízkou budoucnost asi není zrovna složité, že? :evil:

expres

Příspěvek#146 » ned 23. čer 2024, 05:32

Kde jsem střílel na strelnici v poslední době, tak to obsluha psala do počítače... Zdůrazňuji psala rucne a já jak idiot psal tužkou do knihy ručně. Jakej to má význam???
Čtečka na QR kód vážně nic krom kódu např. zmiňované občanky nečte. Trochu se zas s tím "dou po me" uklidnime.
A jestli taham archeologickou tabulku ZP v plastu, nebo skenuju QR kód a vše se vyplňuje protistraně automaticky, tak jaká práce na víc.... Právě že na min pro obě strany. Čtečka pipne a du s pozdravem/pokecem díky ušetření času na stav.

Krom toho, proč by policie neměla vědět že chodím střílet na střelnici? Co je na tom tak ultra tajnyho? :D

vm21

Příspěvek#147 » ned 23. čer 2024, 06:26

Už máš doma online kameru napojenou na patřičné úřady? Má to smysl i kdyby to zabránilo jen jednomu nevhodnému činu, vždyť ty přece nemáš co skrývat. A co jek dělá každá konkrétní střelnice bych nechal na ně, když tě to nebude vyhovovat, můžeš navštěvovat jinou.

Erix

Příspěvek#148 » ned 23. čer 2024, 07:42

Zdar, tak "velký bratr" bude za chvíli všude, tlaky EU nikdo nezastaví - žije si svým životem, ani europoslanci s tím nic nenadělají - holt jsme neměli vstupovat. ;) Buďte v klidu, ona si každá zpráva, a ta co teď píšu, jede přes různé servery a vyhodnocuje se, o emailech to je známo (tam by člověk neměl psát nic, co není možno vyslovit třeba na náměstí přede všemi). :!:

No, abychom nebyly OT, tak k těm "elektronickým knihám". Určitě nevyvracím, že nějaký přínos by tam asi byl, ale otázkou je ta zátěž okolo. Sami dobře víte, jak to s tou digitalizací je. Naposledy to okusily děcka při přijímačkách + stavební úřady teď. Prostě se to smolí na poslední chvíli, prachy tečou a nic z toho. Co se týče nového CRZ a věcí okolo si myslím, že to bude podobně - začnou to řešit v listopadu/prosinci 2025 a bude sranda. :lol:

P.S.: Jsou už někde uvedeny "převody" skupin ZP dosavadního zákona na zákon nový? Je např. jasné, že kdo má A,B,C,D,E je v klidu, ale kdo má např. B nebo, DE, ... tak jak to bude mít?

iloveguns

Příspěvek#149 » ned 23. čer 2024, 07:55

A,B,C bude v budoucnu základní oprávnění, kdo má D,E, je jedno zda samostatně nebo v kombinaci s jinými skupinami, ten bude mít rozšířené oprávnění.

Patton

Příspěvek#150 » ned 23. čer 2024, 15:52

Nemá to být A,B, E !

Zpět na